Romanın yazılışı sırasında kabadayıların kökeni ve tarihçesine ilişkin yapılan araştırmanın notları, daha sonra “Eski İstanbul Kabadayısı Figürü ve Bir Şehrin Yaşadığı Değişimler” başlıklı bir bildiriye dönüştürülerek 2015’te Sakarya’da Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Sempozyumu’nda da sunulmuş.
AlıntıRomanın yazılışı sırasında kabadayıların kökeni ve tarihçesine ilişkin yapılan araştırmanın notları, daha sonra “Eski İstanbul Kabadayısı Figürü ve Bir Şehrin Yaşadığı Değişimler” başlıklı bir bildiriye dönüştürülerek 2015’te Sakarya’da Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Sempozyumu’nda da sunulmuş.Altyapısının sağlamlığı tescillenmiş kitap ufukta gözüktü
Yaltırık reyizin konuyla alakalı malûmatı engindir. Twitterda her cuma korku veya zamanın kabadayılarını anlatan zincirler paylaşır. Tavsiye ederim onları da.
"Sonunda!" nidalarıyla karşıladım bu haberi. Yıllardır bekliyorduk. İçimizden, "bizden biri" böyle harika işler yapınca aşırı heyecanlanıyorum.Şahane bi yolculuğun ilk adımı bu. Kitabı merakla bekliyorum abi, yüreğine sağlık.
Bu tepkileri daha erken görsem, yıllar önce vakitlice bitirir yayınlardım vallahi