Kitabın kapağını açtıktan sonra ilgimi çeken her kitabı tek seferde okurum.
Tek cümleyle konu hortlatma styla 2015, Rıhtım.
Zaman Çarkı'nı nasıl tek seferde okuyacaksınız aklım fikrim ermedi ama hayırlısı.
Okumaya devam ederim ya da onun türevi bir şey olacaktı sanırım orası.
Okulda kitap okumak denmiş, okula kitap götürmem genellikle karton, ciltli fark etmez; çünkü dik koyarsam tek bir tarafı eziliyor, yan koyarsam da yan çıkıklıkları içe meyilli oluyor, ayrıca sayfalar ister istemez kirlenebiliyor. Ha, götüreceksem bir poşetin köşe tarafına sabitler, sarar ve o şekilde çantaya yatay şekilde iki kitap-defterin arasına sokuşturup ya da benim çantamın özel lastikli bir bölmesi var oraya koyar nirvanaya ulaşırım. Genellikle oradan çıkartmaya da üşendiğim için okumam zaten okulda, tam dikkatimi veremeyeceğim için ki bu da okumamamda bir etken.
Şu var ki hiç es geçilmemesi gereken bir şey, bir kitap okurken veya oyun oynarken dinlediğiniz müzikler yaptığınız eylemle bütünleşiyor, ne zaman şarkıyı hatırlasanız o anki eyleminiz ve içeriği, ne zaman kitabı-oyunu hatırlasanız da müzik aklınıza geliyor. Sevmediğiniz bir ortamda okuduğunuz her kitap da size kayıptır ya da sevmediğiniz insanların bulunduğu ortamlar diyelim. Herkesi bilemem ama ben daha önce okul sevmedim, hiçbir anlamda.
Bıraksalar tek başıma çalışıp sadece sınavlara girerim.
Şarkı dinlerken okuduğum olur, yağmur yağarken camı açıp okuduğum olur. İkisini bir arada yaptığım olur ama favorim yatakta oturarak cam açıkken yağmur sesiyle birlikte okumaktır, yumuşacık yumuşacık.