Kayıt Ol

L O S T

Çevrimdışı

  • **
  • 139
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #225 : 24 Mayıs 2010, 01:19:02 »
Bir efsane bitiyor. Ne kadar kızarsam kızayım, 3. sezondan beri takip ettiğim dünyanın en ilgi çekici dizisi sona eriyor.

Sonunu bilmeden yazdığım son mesaj.

Bizi utandırma Lost. Güvenimizi boşa çıkarma.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #226 : 24 Mayıs 2010, 09:03:37 »
İnternette yazılanlar kadar fenaysa... Euheheu.. Neden hiç şaşımadım acaba.

Düzenleme: İzledim.

Dünyanın çivisi çıkmış ya shgdfhgsdfas.

Spoiler: Göster
Adanın tıpasını çıkarmak? sfhgadskfhadgskfhdgskh O ne biçim son öyle. hdsgfasfskgfa. Aylarca geyik göndürülebilir üzerinden asjghsdfhgad. XD

Ekşiden alıntı; Senarist muhabbeti:
a: Bu ada, bu da gizemli olaylar. Bunların arasındaki ilişkiye g.t denir.
b: Biz g.tü toplamayı bilmiyoruz.


Spoiler: Göster
Ogz forumlarından, Acetaminophen'den alıntı:

tamam, gözlerim doldu, tamam, boğazımda bir şeyler düğümlendi, kötü oldum, nostaljiyi çok çok iyi yaşadım, harika verdiler tüm hissiyatları...

ama cevaplar? lostu bu yüzden mi sevdik biz? eğer finalinde diziye yönelik bir nostalji yaşatan bir dizi arasaydık friends de, cheers da yapardı bunu, finalinde ilk bölüme simetri koyup bizi ağlataak bir dizi isteseydik seinfeld de yerine getirirdi bu isteği. biz lostu sevdik çünkü lost planlıydı, sorulan sorular yapımcıların nezdinde asla soru değildi, onlar her şeyi biliyor ve bizimle oynuyorlardı. biz lostu sevdik çünkü her şeyin bir anlamı vardı. bu kadar şeyi havada bırakıp gitmek yakışmadı losta. kabini, numaraları, jacob'ın annesini, adanın yaradılışını, o ışığın ne olduğunu, hiçbirini açıklamadan gitti lost. biz lostu bu yüzden sevmemiştik... sanki bize yapmamalıydı bunu.


Spoiler: Göster
#rekt

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #227 : 24 Mayıs 2010, 12:53:15 »
Spoiler: Göster
Pfff açıkçası ben Lost ile ilgili geyikleri nankörlük olarak görüyorum. Kaç senedir bize bu zevki yaşattılar, bence gayet de güzel bitti, elbet bazı yerler garipti ama her güzelin bir kusuru vardır ve yüzlerce iyilik bir kötülükle silinmez. Dediğim gibi gayet güzel bitti, sonunda hepsi cennete gitti.  :P Ama soru cevaplanması bakımından hiçbir şey beklemeyin ama hiçbir şey. En fazla o ışık kaynağının ne olduğunu göreceksiniz, orda da büyük ihtimal hayalkırıklığına uğrayacaksınız. (Kendi açımdan uğramadım ama empati kurarsam birçok insanın hayalkırıklığına uğrayabileceğini söyleyebilirim) Bu kadar. Koskoca bir efsane bitti ve bunun tadını çıkaralım. Son olarak, gerçekten mükemmel üstü bir nostalji yaşattı.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #228 : 24 Mayıs 2010, 20:19:39 »
Beklediğim gibi bir final değildi ama bazı şeyleri hala anlamayanlar varsa.. eh ne diyeyim.

Spoiler: Göster
 Bu dizinin sonuydu. Seri bitti. Serinin sonunda cevapları vermelerini beklemiyordum zaten. Sadece daha bilimsel bir sona yaklaştırmalarını isterdim. Hikaye sona erdi, cevaplar daha sonra başka şekillerde verilecektir. "Ayrıntılar" daha sonra başka şekillerde açıklanacaktır. Hikayeyi toparlamaları ve bağlamaları gerekiyordu. Bence bunu başarılı bir şekilde yaptılar.

Lost bütünüyle bir başyapıttır. Final her şey değildir. İleride cevaplar açıklandığında dvdlerde ya da özel bölümlerde. Bütün o ayrıntılar daha da anlamlı gelecek. Biz şu anda sadece sonunun nasıl olduğunu gördük. Tek bir bölüme bakarak, eheh ne kadar da kötü diziymiş ya diyenler de rica ederim Lost'un adını bir daha anmasınlar.. Lost'la birlikte onlar da bitsin.

İleride farklı şeyler göreceğiz, buna eminim, bunu umuyorum. Bu kadar olamaz, olmamalı.
try again fail again fail better

Çevrimdışı

  • **
  • 139
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #229 : 24 Mayıs 2010, 22:45:44 »
Spoiler: Göster
Valla, Lost'u bir daha anmamamı kimse söyleyemez. Orasını bir geçelim de.

Hakikaten kötü bir finaldi. Bu kadar basit. Tamam duygusaldı. Buna hiçbir şey demiyorum. Bu açıdan ben de çok güzel vakit geçirdim. Ama tek cevap flashsideways'in açıklanması ve ışıktı.

Başka hiçbir şey yoktu. Hiç ama hiçbir şey.

Ben de 3. sezondan beri izliyorum. Türkiye'de şu an "6 yıllık emeğim haram olsun." diyen insanların bir çoğundan daha uzun süredir izliyorum. Dört yıldır takip ediyorum ve dört yıl boyunca genelde hep mutlu etti Lost. Bu yüzden de emeğim haram olsun falan demem.

Ama böyle bir final olacak? Toplamda sadece iki soru açıklanacak. Yok ya. Yok öyle üç kuruşu beş köfte. Yok işte. Kimse de bana Lost'un adını anma o zaman diyemez. Bu kadar kolay değil bu iş. Cevapları sormak sonuna kadar hakkım. Çünkü bu adamlar 3. sezon devam ederken, her şeyi açıklayacaklarından bahsediyorlardı ve 3. sezon aynı zamanda dizinin kaç sezon süreceğinin de kesinleştiği sezondu. Yani hiç kimse bana dizi uzatıldığı için böyle oldu da diyemez. Böyle uzun olacağı zaten belliydi. Hikayeyi buna göre yapacaklardı.

Bakın istediğim, kutup ayıları ya da 2. sezonda havadan gelen yemek dolu paket falan değil. Bunların cevaplanmasını ben de beklemiyorum.

Ama en azından Walt'u o kadar abarttılar, bir yerden gösterselerdi. Gösterdiler de ben mi göremedim?

Ya da en azından Sun'ın neden diğerleriyle birlikte geçmişe gitmediğini açıklasalardı. Ya da en azından sonda, Kate'leri meçhule uçurmasalardı. Ya da en azından, Dharma'yı biraz işin içine katsalardı da bir nebzecik bilimsellik katsalardı.

Tamam Lost bir baş yapıttır ama kimse de bu finale mükemmeldi diyemez. Kötüydü, kötü, kötü kalacak!

Aksini söyleyen varsa, beri gelsin!

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: L O S T
« Yanıtla #230 : 25 Mayıs 2010, 00:01:44 »
Ahaha beri de gelirim, geri de gelirim iki ileri bir geri de giderim. :P

Spoiler: Göster
Sanırım benden beklenmeyecek bir cevap ama ben finali beğendim.
Özgür'ün dediğine katılıyorum. Herşey final demek değldir. Tabi ki bir finalin önemi dizi üzerinde çoktur ama bu vasat bir final değildi. LOST bizi şaşırtmaya o kadar alıştırdı ki sürekli olağanüstü aklımızın ucundan kıyısından geçmeyecek şeyler bekliyoruz. Bence biraz şımarıklık bu. Evet benim de sorularıma cevap olmayan bir çok konu var ama bu LOST'un bu finalinin sırf bazı soruları cevapsız kaldı diye rezalet bir şekilde noktalandırdığı gerçeğini de ortaya çıkartmaz.

Sonuçta finaldeki metafor oldukça başarılı bir şekilde verilmiş. Bütün karakterlerin özü ortaya konulmuş. Benjamin'in her zaman ikinci adam olduğu, Hugo'nun her zaman insanlarla ilgilendiği, Lock'un gerçekten savaşçı bir ruha sahip olduğu ve Jack'in her zaman fedakar bir insan olduğu. Dizinin konusunun çoğunu karakterler, karakterlerin karakteristik özelliklerini de bunlar oluşturuyordu. Bir de ada vardı tabi, eh senaristler de kendilerince bir açıklama bulmuşlar ada ile ilgili onu da finale kondurmuşlar. Abartılacak kadar "Rezalet yaaa..Berbattı yaa." durumları yok yani. Herhalde Jacob'ın Tanrı, adayların da peygamber olmasını falan beklemiyordunuz?

Valla ben oldukça beğendim. Yine duygusallığa da sonuna kadar dokundurmuşlar. Güzeldi. Güzel olarak da kalacak aklımda. Korkuyordum hayal kırıklığına uğrarım diye ama açıkçası dizi bitmesine rağmen bu tarz tatminkar bir sonla noktalanması gayet de mutlu etti beni.

Di End

P.S: Jack'in -ki kendisi favori karakterimdir Faraday ile birlikte- ölümü cidden etkiledi...Acıttı haa..


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #231 : 25 Mayıs 2010, 11:23:00 »
Spoiler: Göster
Açıkçası için bilimselliğe kaçmadığına aşırı ama aşırı sevindim çünkü nefret ederim herşeyin bilimsel açıklanmaya çalışılmasına, Lost zaten fantastik bir diziydi, bilimi bile kendi türevlerinden çok daha güzel ve bol bir şekilde kullandı, bu kadarı kafi.  Bence final çok güzeldi, her sorunun cevaplanmasını istemem ben, bazıları bana kalsın. Madem bu diziyi o kadar izledim, artık bütünleştim, bazı cevaplar onla benim aramda kalmalı, ben türetmeliyim, başkasının hayalgücüne takılı kalmaktan bir nebze olsun kurtulmalıyım. Bu bakımdan iyi oldu. Dharma ile ilgili kendi düşüncelerim var, Walt ile ilgili de. Bunların hepsi açıklanmış olsaydı iki seçenek olacaktı. Açıklamaları ya beğenecektik ya da küçümseyecektik. Şimdi ise kendi açıklamalarım ve hayalgücüm bana yetiyor da artıyor, beni mutlu ediyor, önemli olan da budur.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #232 : 25 Mayıs 2010, 18:06:31 »
İnternette J.J. Abrams'ın açıklamaları olduğu söylenen bir yazıya rasladım. Şu anda yabancı kaynak arıyorum. Bulursam eklerim. Gerçekten onun açıklamaları değilse bile hoş ve mantıklı bir bakış açısı.

Spoiler: Göster
 - TÜM 6 SEZON BOYUNCA YAŞANANLAR RÜYA MIYDI?

JJ Abrams: Elbette değildi. Bölümlerin tamamını dikkatle izleyen hiç bir izleyicinin bu denli mantıksız bir sonuca varacağını sanmıyorum. Dizinin Jack' in gözlerini aralayışıyla başlayıp, kapamasıyla bitmesi bu yanılgıya yol açmış olabilir. Yaşanan her şey gerçekti. Dahası, dizide rüya vizyonu asla yoktu.

FİNALDE KİLİSEDE BULUŞAN TÜM EKİP ÖLÜ MÜYDÜ?

JJ Abrams : Kafa karıştırıcı bir finalbölümü olduğunu kabul ediyorum, ki bu bilinçli bir tercihti. Yine de, final bölümünü bir kaç kez izleyenlerin anahtarı anladıklarından eminim. Forumlara göz attığımızda gördük ki, bulmacayı çözenler, kafası karışanlardan daha fazla.

Dharma istasyonunu patlattıklarında, Quantum fiziğine ilişkin prosedürü başlatmış oldular. Diğer bir deyişle adada, bulundukları zaman boyutunu sonlandırdılar. Böylelikle "uçak düşmeseydi, nasılbir hayatları olurdu" başlıklı paralel evrendeki hayatları ilerlemeye başladı.

Einstein kuramlarını az çok okuyan herkes bilir ki, teori maddenin her iki evrende de varlığını sürdürebildiği üzerine inşa edilmiştir. Bu yüzden, aynı ekip adadaki varlığını sürdürdü. Fakat anımsanacağı üzere, farklı bir tarihe geçtiler. Çünkü bulundukları zaman dilimini Dharma istasyonunun merkezinin imhasıyla durdurdular.

"Herkes ölü müydü" sorusunun yanıtı da burada aslında. Hem evet, hem de hayır!

Aslında hiç de karmaşık değil. Paralel evrende, yani "uçak düşmeseydi hayatları nasıl olurdu" yu anlatan dilimdeki karakterlerle, adadaki karakterlerin bulundukları evren birleşti. Biraraya geldikleri kilise, işte bu iki evreni biraraya getiren kozmik bir platformdan başka bir şey değildi.

Jack'in babasının, "...buradan nereye gideceğiz" sorusuna verdiği yanıtı anımsayalım ; "Hiç bir yere gitmeyeceğiz. ilerlemeye devam edeceğiz" demişti. Bazı forumlarda gördükki, ekip öldü ve cennete gittiler diyenler var. Bu nasıl mümkün olabilir. Her biri, kaza olmayan evrende yaşamlarını gayet normal sürdürmekteler. Fakat paralel evrende,adada yaşananları anımayarak biraraya geldiler. Hem adada, hem de diğer hayatta ölenler zaten orada yoklardı.

Dikkat edin! Kilisede, adada var olan bir çok önemli karakter yoktu!
Özetle, iki evren birleşti, ve onca badirenin ardından hayatlarına devam edenler birleştiler.
Ben' in kiliseye girmek istemeyişinin de yanıtı burada gizliydi zaten.

- PEKİ AMA, ADA "NEYDİ" ASLINDA?

Şunu ekipçe kabul edebiliriz. Haddinden fazla karmaşık bir hikaye örgüsü sunduk sizlere. Böyle de olması gerekiyordu. İşin içinde olduğunuzda bazen size çok basit gelen sorular, izleyenler için aynı kolaylıkta görünemeyebiliyor. Ada meselesi de bunlardan biri. Aslında adanın ne olduğu bence dizide enine boyuna anlatıldı.

Ada, paralel evrenlerin geçiş noktasıydı elbette. Evrenler arası geçişin yol açabileceği trajedileri engelleyebilmek için adanın korunması, çıkarları için bu geçiti kullanmak isteyenlerin engelenmeleri gerekiyordu. İşte Dharma ekibinin adada bulunma sebepleri de buydu.

Uzay zaman eğrisinin kırılma noktasıydı ada.

Jacob ve Kara Duman fenomenlerinin hikayeye yerleştirilmesi kasıtlı bir kafa karıştırma yöntemiydi, kabul ediyoruz. Ve özellikle, bu iki karakterin dramatik yapılarını anlatmış olsak da, fazla detay vermedik.
Alpert, adaya gemi kazasıyla geldiğinde Kara Duman' ın ona "...burası Chennem" dediği sekansı anımsayın. Aslında Cennet de, "Cehennem de bu dünyada" mesajı zaten hikayenin temel iddialarından biriydi.

Tüm dizi boyunca yanıtını seyirciye bıraktığımız tek pasaj da aslında buydu. Jacob ve isimsiz kardeşinin gizemleri. Sıradan bir insandı anneleri, evet. Fakat adanın koruyuculuğuyla görevlendirildiklerinde kutsal özelliklere sahip oldular. Özelliklerini şeytani amaçlar için kullanma raddesine gelen Kara Duman' ın adadan ayrılmasını engellemek istemeleri de bu yüzdendi zaten.

- JACK' İN BABASININ HİKAYEDEKİ ÖNEMİ NEYDİ?

JJ Abrams: Sanırız, Jack' in babası üserine bu kadar kafa yorulması final bölümündeki ağırlığından kaynaklanıyor. Haklısınız da. Fakat zannedildiği kadar kilit bir karakter değil aslında. baba figürü, yalnızca Jack için önemliydi. İlk sezonları anımsayalım. Babasının Jack üzerindekietkisi, kötüleyen ilişkileri ve bu yüzden Jack' in giderek kaybolan özgüveni neticesinde adanın eline kalan tek değerli şey olduğunu düşünür hale gelmesi.

İşte bu sürecin sonunda Jack' e, aslında ne denli değerli olduğunu anımsatabilecek en güçlü motifti babası
try again fail again fail better

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #233 : 25 Mayıs 2010, 18:23:23 »
Fısıltıları oluşturan kişiler ve diğer her şey bu teori ile açıklanabilir evet. Vaay. Hiç aklıma gelmemişti. Çok hoşuma gitti bak.
#rekt

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: L O S T
« Yanıtla #234 : 25 Mayıs 2010, 20:24:35 »
Teşekkür ederiz Amras.
Bu açıklamadan sonra aklımda soru işaretinin kaldığını sanmıyorum... :P
Zaten tahmin olarak da doğru yoldaymışım sanıyorum ki.
Demek ki LOST yapımcıları açıklamaları bize "buyrun burda yapılmışı var" şeklinde değil de düşündürerek buldurmak istedi. Bunu da takdir ederim. Beynimiz yok mu? Düşünemez miyiz? :)


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı

  • **
  • 139
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #235 : 25 Mayıs 2010, 20:41:39 »
Kesinlikle tartışma amaçlı yazmıyorum ama beynim var düşünebilirim mantığı bana ters geliyor. Bu şekilde, diziyi en baştan düşünebilirdik hiç yapmasalar da olurdu.

Ne olursa olsun, sonunda yapımcılar ne kadar açıklarlarsa açıklasınlar ben dizinin bir yerlerine bu verilen cevapların sıkıştırılması gerektiğini düşünüyorum, düşünmeye de devam edeceğim. İsteyen gerizekalı olduğumu düşünebilir.

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: L O S T
« Yanıtla #236 : 25 Mayıs 2010, 21:55:57 »
Ben bunu final için dedim dizi için değil?Çarpıtmayalım. :)
Saygı duyarım düşüncene.. Ama ben bu kadar hazır öğütülmüş, sindirilmiş şeylerden hoşlanmıyorum. Düşünmek bulmak hoşuma gidiyor.
Ha bu final beni tatmin etti, açık kapı bırakılan yerleri de kendim düşünebilirim diye düşündüm. Final beni tatmin etmeseydi en baştaki sorulara cevap vereceklerdi vermemeyi seçiyorlar tezime devam ederdim.

Benim için cevapsal açıdan tatmin edici bir sondu, kalan soru işaretlerini de düşünüp keşfedip bulabildim çok şükür. Ve aldığım zevkle de huzurlu ve mutluyum.

Bu kadar basit. :)


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı

  • **
  • 139
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #237 : 25 Mayıs 2010, 22:10:46 »
İyi de ben de bunu dizi için dedin demedim? Bu mantıkla dizi için denebileceğini söyledim?

Bu adamlar, cevapların hepsini vereceğiz dediler. Ben bu diziyi 3.5 yıldır izliyorum ve her röportajı takip ediyorum. Zamanında "Şu anda şovda bilimsel olarak açıklayamayacağımız hiçbir şey göstermedik." açıklamalarından, bugünkü "Herkesi memnun etmemiz mümkün değil. Bazı şeyleri açıklayamayız." açıklamalarına kadar hepsini okudum.

Böyle 360 derece dönüş olur mu? Bu adamlar dizi bittiğinde, cevapların hepsini alacaksınız dediler, insanlar gökten düşen yemek paketiyle, uçaktan hiç saç fırçası çıkmamasını bağdaştıran teoriler yazdı. Emek verdi.

Adamlar, Heroes mantığıyla başlamış olsa ağzımı açıp tek bir şey söylemem. Ama bu adamlar, açıklayacağız dediler ya... Ama açıklamadılar. Finalden sonra açıkladıkları beni çok da bağlamıyor, dizinin içinde anlatmayı beceremedikten sonra. Lost'u ben de çok seviyorum. Hala da en sevdiğim dizi diyebilirim. Ama bu final ve 6. sezon yakışmadı.

Bu kadar basit =)

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: L O S T
« Yanıtla #238 : 25 Mayıs 2010, 22:28:53 »
Diziyi 2. sezonun ortasında izlemeyi bıraktım. Sıkılmıştım artık sadece kafanızda daha fazla soru işareti yaratmaktan ileri gidemiyorlardı. O zamanlar şöyle deniyordu birde "Senaristler her şeyi belirlemiş şimdiden kim ne kadar oynayacak belli" bu tarz konuşmalar sürüp giderken Anna Lucia gerçek hayatta alkol kullanımı sebebiyle diziden çıkarıldı. O zaman "Hmm demekki herşey belli değil" diye düşündüm ve devam etmedim. Bu sene boyunca izleyen arkadaşlarım hep "doyumsuz" bir sezon olduğunu söyledi. Ancak seveniyle, sevmeyeniyle 6 yıl geçti bu diziyle, her insanın öyle veya böyle bir anısı vardır ve bir gün geriye baktığımızda "Orda bir lost vardı" diyeceğiz.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: L O S T
« Yanıtla #239 : 25 Mayıs 2010, 22:31:46 »
O zaman mantık anlayışlarımız farklı. Benim bahsettiğim sadece final için geçerli. Bu noktada da yanlış anladığını belirtmiş oluyorum sanırım. :) Benim bahsettiğim düşündürme kısmı dizi için değil sadece final için geçerliydi. Yani benim düşündüğüm şeyi daha iyi bildiğini savunuyorsan ona laf edemem tabi. ;D

Valla üzgünüm ama bu tamamiyle senin kişisel tatminsizliğin. Buna da saygı duyarım ama oturup da neden tatmin olmadın diye eleştirmem seni, senin benim düşüncelerimi eleşltirdiğin gibi. :P

Bu kişisel bir yargıdır. Benim favori karakterim Jack'tir, seninkisi Desmond'dır... Ayrılıklar her zaman olur ama kimse kimsenin zevkini ya da düşüncesini "bence seninki saçma o zaman şu şekidle de düşünelim olmaz ki" şeklinde eleştirmemeli, kendi düşüncem olduğunu zaten belirtmiştim.. Tartışmayı uzatmaya gerek yok bence. :)

[*]evet evet bu kadar basit :P[/*]


Not to mention the pincers...