Kayıt Ol

Fantastik Irk Yaratmak

Çevrimdışı Ayata

  • *
  • 8
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Irk Yaratmak
« Yanıtla #15 : 25 Ağustos 2016, 02:05:18 »
Aslinda bence yarattiginiz kurguya ve evrene bagli bir sey bu. Misal insanlar uzerinden ornek vereyim. DUNE serisinde, dune gezegeninin yerli halki bir col gezegenine adapte olabilcek bir sekilde ytasarlabmistir. Ona gore yasam bicimi ve adetleri vardir. Ayni sekilde Zamam Carkinda bulunan Aiel insanlari da yasadigi cevreye adapte olmuslardir. Ve inandiricidirlar.

Diyecegim, bence muhim olan kurguyu, iletiyi ve evreni tasarlamak. Hilayedeki diger unsurlar buna gore sekil alacaktir. Misal uzayda gunese cok yakin bir gezegen oldugunu farz edelim. Bu gezegende yasayan irk yogun sicallik yuxunden kalin bir deriye, yogun isik yuzunden ufak gozlere, simaiyah deriye sahip olabilir. Mesela gezegenlerinin kendi ekseni etrafinda donus periyodu gunes etrafinda donus periyoduyla ayni olsun. Bu demektir ki gezegenin bir tarafi hic isik alamayacak ve aydinlik tarafa uyum saglamis bu irk  asla oraya yayilamayacak. Cunku gozleri oyle bir karanlikta isleyemeyecek vucut sistemleri soguktan tokezleyecektir vs vs.
Katılıyorum. Mevcut olan ırkların üstünde evrimsel ve doğal etkiler üzerinden çeşitli dallara ayırmak daha inandırıcı ve çekici oluyor.
Not all those who wander are lost.