Kayıt Ol

Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« : 21 Eylül 2010, 19:54:28 »
İşte Ejderha Mızrağı'ndaki büyük büyücüler! (Raistlin dışında)

Ancilla
Spoiler: Göster
Ancilla, Garlund'un bir köyünde büyümüştür ve Hederick'in kardeşidir. Çok genç yaşta büyüye karşı doğal yetenek göstermiş ve kendi annesi tarafından bir cadı olması için Garlund'un dışına çıkarılmıştır. Ancilla gerçek tanrıların varlığını keşfetmiş ve güçlü bir beyaz cübbeli büyü kullanıcısı olmuştur. Yıllar sonra Hederick'i kurtarmak için Garlund'a dönmüştür. Fakat Hederick bunu kabul etmemiş ve bir Arayan rahibi olmuştur. Buna rağmen o zamanlar Hederick'in Arayan rahip-öğretmeni Tarscenian Ancilla'yı dinlemiş ve ona katılmıştır. Bu ikisi birbirlerine aşık olmuş ve uzun bir süre birlikte yaşamışlardır. Ancilla kardeşini izlemiş ve onu ve Arayanlar adına yapılan hareketleri durdurmaya çalışmıştır. Mızrak Savaşı'ndan birkaç sene öncesinde gücünü kırk kadar beyaz cübbeli büyücüyle birleştirerek Hederick'in karşısına çıkmışlardır. Hederick güçlü bir büyülü aletle, Ancilla'nın büyüsünü geri kendisine döndürmüş ve ruhunu Solace'daki bir vallenağacının içine hapsetmiştir. Daha sonra buradan kurtulmuş ve Arayan Tapınağı'nın yıkılmasına neden olmuştur. Ancilla, Hederick'in kaçmasına izin vermiştir ve vallenağacı hapsinden kurtulduktan kısa bir süre sonra da ölmüştür.



'Bob'
Spoiler: Göster
'Bob', Flotsam yakınlarında yaşayan bir necromancerın çevredeki bilinen ismidir. Kendisini korumak amacıyla kimliğini saklamış ve sadece sahte ismini kullanmıştır. Bu karanlık büyücü Mızrak Savaşı sırasında, kötü bir ordu oluşturmuştur. Savaştan kısa bir süre sonra ordusunu Floatsam'ı ele geçirmek için buraya saldırtmıştır. Ordusu bir 'greater abishai' tarafından bozguna uğratılmış ve saha sonra da peşinden gönderilmiş olan bir 'juggernaut demon' tarafından da öldürülmüştür.


Caitiff
Spoiler: Göster
Caitiff, normalde bir Silvanesti elfidir fakat büyünün karanlık tarafına ilgi duymasından dolayı kısa bir süre sonra yurdundan ayrılmak zorunda kalmıştır. Daha sonraki yıllarda Ergoth İmparatoru Emann Quisling'e hizmek etmeye karar vermiş ve onun danışmanı olmuştur. Karanlık sanatla uğraşması sayesinde Caitiff, bir 'lich' olarak sonsuza kadar yaşama şansını elde etmiştir. Bir süre sonra da Emann yerine İmparatoriçe Phrygia'nın hizmetine geçmiştir çünkü İmparatoriçe onu kontrolü altına alıp kendisini kontrol etmesine izin vermemek istemiştir. Solamnus'un güçleri Daligoth'daki imparaktorluk sarayını kuşattıklarında başka boyuttan undead güçleri çağıran da yine Caitiff'tir. Vinas ve adamları nihayet Daligoth'u ele geçirdikten sonra yaptıkları ilk işlerden biri de Caitiff'i yok etmek olmuştur. Ruh taşlarını parçalamış, kemiklerini kırmış ve kutsal suyla onu kutsamışlardır. Lich sonunda ölmüş ve ikinci defa dünyaya gelmeyi başaramamıştır.


Fistandantilus
Spoiler: Göster
Fistandantilus şu ana kadar en uzun süre yaşamış insandır. Büyü kariyerine Kırmızı Cübbe ile başladı, fakat yaşı ilerledikçe artık kesinlikle öleceğini anladı. Bu yüzden Karanlık Kraliçe'nin tarafına döndü ve bu sayede ihtiyacı oldukça sayısız genç çırağının yaşam enerjisini emerek kendi hayatını uzattı. Fistandantilus, Cücekapısı Savaşı'nda Skullcap'de yok olmuştur (beden olarak), fakat ruhu Raistlin Majere'i canlı tutarak gelecekte bu ruhu kabul edebilecek tek bedene (Raistlin'in bedenine) sahip olmak için çabalamıştır. Raistlin geçmişe yolculuk yapıp onu yokettiğinde planı da suya düşmüştür.


Harrawell Dracart
Spoiler: Göster
Dracart, Luerkhisis Tapınağı'nın ilk günlerinde göze batan önemli bir siyah cübbeli büyücüdür. Baş rahip Wryllish Parkane'in yakın bir müttefiki olan Dracart ayrıca ejderanların yaratılmasından sorumlu olan üç kişiden de biridir. Mızrak Savaşı sırasında Dracart, ejderhaordularını güçlendirmek amacıyla çok sayıda ejderan yaratmış ve Ariakas'ın gerçek takipçilerinden biri olduğunu kanıtlamıştır. Savaşın son zamanlarında boynu kesilmiş olarak bulunmuştur. Katil hiçbir zaman doğrulanamamıştır; fakat birçok kişi bunu ejderan generali Maranta'nın yaptığından şüphelenmektedir.


Justarius
Spoiler: Göster
Justarius, atletik bir yapıya sahip olmasıyla övünen bir gençdi. Genç yaşlarda büyüye karşı doğal bir yetenek göstermiştir. Justarius'un daima dengede duran bir ruhu vardır ve kırmızı cübbe giymektedir. Test'i sırasında yaralanmış ve bedenini büyüye feda etmiştir. O günden sonra da Justarius topallayarak yürümeye mahkum olmuştur. Birkaç yıl sonra Kırmızı Cübbeliler tarikatı basamaklarında yükselmeye başlamış ve kısa bir süre sonra da Kırmızı Cübbelilerin Başı Belize'den sonra en yetkili kişi olmuştur. Belize daha sonra asi bir büyücü olmuş ve öldürülmüş, bunun üzerine de Justarius tarikatın başına geçmiştir. Justarius daha sonraki yıllarda önemli bir kişilik olarak rol oynamıştır. Öğrenci olarak kendisine hiçbir ünü olmayan Guerrand DiThon'u seçmiştir. Üçler Konseyi'ne yükselmiş ve Mızrak Savaşı'ndan sonra da en yüksek mevki olan Büyücüler Konseyi Başı mevkisine, bir önceki Konsey Başı olan Par-Salian yaşlılıktan dolayı bu görevden ayrıldıktan sonra, yükselmiştir. Justarius, kendisinin yetenekli bir lider olduğunu zamanla kanıtlamıştır. Takhisis Şövalyeleri Ansalon'u ele geçirmeye başladıklarında, birkaç büyücüyle birlikte Fırtınanın Kalesi'ne saldırmışlardır. Dalamar ve diğer güçlü büyücülerle birlikte Gri Cübbeliler'e karşı savaşmış fakat saldırı sırasında hayatını kaybetmiştir. Kızı, Jenna, onun konseydeki yerine geçmiştir.



Karanlık Dalamar
Spoiler: Göster
Karanlık Dalamar, Raistlin'in tek çırağıydı. Konsey tarafından başbüyücünün yaptıklarına casusluk etmesi için gönderilmiştir. Raistlin bu yapılanları farketmiş ve Dalamar'ı ihaneti yüzünden cezalandırmıştır. İntikam çok güçlü olmasına karşı, bu karanlık Silvanesti elfi efendisine oldukça fazla saygı duymaktadır. Dalamar, İkinci Afet'ten sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur.


Krago
Spoiler: Göster
Krago, Sanction'da yaşayan bir simyacı ve büyü kullanıcısıdır. Mezar soygunculuğundan ve yasaklanmış türde büyü kullanmaktan, Mızrak Savaşı'ndan birkaç yıl önce tutuklanmış ve ölüme mahkum edilmiştir. İnfaz edileceği zamanı beklerken Krago serbest kalması sağlanmış ve Takhisis'in ajanları tarafından Xak Tsaroth'a götürülmüştür. Yıkık şehirde, Krago siyah ejderha Khisanth'a hizmet etmeye karar vermiş ve ejderhaorduları için savaşacak olan yeni bir kentenkele-savaşçı türü yaratmaya uğraşmıştır. Krago, civa ve yılan yumurtaları kullanarak çok güçlü kertenkele adamlar yapmayı başarmıştır da. Nehiryeli prototipleri yok etmeyi başardığındaysa Krago hayat çalışmasının gitmiş olduğunu ve bu yüzden hayatını kaybedeceğini anlamıştır. Nehiryeli'yle birlikte kaçmaya çalışmış fakat Khisanth'ın ejderan subayı Shanz tarafından öldürülmüştür.



Ladonna
Spoiler: Göster
Ladonna uzun bir süre boyunca Siyah Cübbeliler'in başında kalmıştır. Konsey'in başı olan Par-Salian'ın ilk aşkıdır. Gençken güzel bir kadındı, büyüsü güçlüydü ve biraz da kendini beğenmiş biriydi. Dalamar'ı Palanthas Kulesi'ne bir ajan olarak göndermek onun önerisiydi. Raistlin'in kendisinden çok daha güçlü olduğunu ve istese, kendisini Konsey'deki yerinden edebileceğini çok iyi biliyordu. Mızrak Savaşı'ndan sonra, tamamen ortadan kaybolmuştur (Ardılı Dalamar ile yaptığı büyüsel bir savaşta kaybedip ölmüş olduğu düşünülmektedir.).


L'Indasha Yman
Spoiler: Göster
L'Indasha, üç bin yıl boyunca Paladine için, ötesindeki muazzam güce kötü güçler ulaşmasın diye yazısız rünleri korumuştur. Paladine rünlerin koruyucusunun yaşlanmamasını ve ölmemesini sağlamış ve onu, Huma'nın soyundan gelen uygun birinin gelip devralacağı zamana kadar, rünleri korumakla görevlendirmiştir. L'Indasha, Daeghrefn, Abelaard ve Nidus'un leydisi ile karşılaşmıştır. Mızrak Savaşından birkaç on yıl önce, Verminaard'ın doğumu sırasında ebelik yapmıştır. Daha sonraki yıllarda Nidus'un mutemedi Robert ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Aglaca rünleri taşıyan kişidir ve öldürüldüğünde kehanet asla gerçekleşmeyecek bir hal alır ve bu yüzden de L'Indasha sonsuza kadar rünü korumakla lanetlenir. Fakat genç bir Solamniya leydisi ve Aglaca'nın sevgilisi olan Judyth, L'Indasha ve Robert'ın arasındaki aşka tanık olmuştur. Buna dayanamayan Judyth tüm merhametiyle rünün koruma görevini kendi üzerine almıştır. Daha sonra L'Indasha, Robert ile birlikte oradan ayrılmış ve geri kalan yıllarını birlikte huzur içinde yaşayarak geçirmişlerdir.


Par-Salian
Spoiler: Göster
Par-Salian, Dördüncü Çağ boyunca, Krynn üzerinde yürüyen ve söz sahibi olan en güçlü büyücülerden biriydi. Daima çalışkan biri olmuştur ve arkadaşı Justarius gibi macera peşinde koşmaktansa kitapların tozlu sayfaları arasında kaybolup gitmeyi tercih etmiştir. Genç yaşlarındayken Ladonna'yla karşılaşmış ve ona aşık olmuştur. Fakat büyücülük kariyerlerinde Par-Salian daima ışığın yolunu takip ederken Ladonna gölgelerin arasını seçmiştir, bu yüzden aşkları hiçbir zaman açığa vurulmamıştır. Par-Salian sonunda Beyaz Cübbeliler'in başı olmuştur ve hemen sonra da Büyücüler Konseyi Başkanlığı'na getirilmiştir. Uzun yıllar boyunca, başbüyücü bu mevkide kalmış ve Üçler Koneyi'ne hizmet etmiştir. Ayrıca Par-Salian, dünyaya yayılan kötülüğü durduracak kişinin Raistlin Majere olduğunu öngörerek kendisini genç yaşta Test'e girmesine izin vermiştir. Daha sonraki yıllarda, Raistlin'in Ansalon için bir tehdit olduğu zamanlarda bile yaşça zayıflamış olan Par-Salian görevini terketmemiştir. Saygıdeğer büyücü, Raistlin'in Cehennem'e girmesinden birkaç yıl sonra vefat etmiş ve Paladine tarafından eşlik edilmiştir. Daha sonra yerine, Beyaz Cübbeliler'in başı olarak Dunbar Mastersmate geçmiş ve Justarius da Büyücüler Konseyi Başkanı olmuştur.


Rannoch
Spoiler: Göster
Işık Çağı'nın sonlarına doğru yaşamış olan Rannoch, o zamanların en güçlü siyah cübbeli büyücülerinden biriydi. Kralrahip tüm büyücülere karşı savaşma kararı aldığında buna çok sinirlendi. Bununla birlikte Beyaz Cübbelilerin başı kulenin anahtarını Palanthas'ın lorduna verirkense iyice çileden çıkmıştır. Büyük bir sinirle, Palanthas kulesinin üzerine yaptığı bir lanetle bir daha kuleye kimsenin girememesini sağlamış ve kanıyla da kuleyi mühürlemiştir. Bununla birlikte, Rannoch kendini kuleden aşağı atmış ve parmaklıklara saplanarak ölmüştür. Lanetse kulede kalmış ve asla da bozulamamıştır.


Rubina
Spoiler: Göster
Siyah Cübbeliler Tarikatı'nın yüksek rütleli büyücülerinden biridir. Güç Çağı'nda Rubina, Istar'ın en güzel ve en güçlü büyücüsü olarak ün yaptı. Istar ve Karthay arasındaki ticari kavka patlak verdiğinde, bu büyücünün dikkatini çekti. Rubina daha sonra Istar ordusunu Karthay'ın ticaret yollarına saldırmasını önlemek için çabalayan Solamniya Şövalyesi Sir Pirvan ve onun yol arkadaşları arasına katıldı. Bu mücadeleleri sırasında Rubina, Karanlık Kraliçe'si için savaşmak yerine, Takhisis'in rahiplerine karşı savaşmak zorunda kalmış ve birçok yerde arkadaşlarını korumak için savaşmıştır. Rubina orduyu attığı birçok ateştopu büyüsü sayesinde bozguna uğratmış fakat sonunda da General Gildas Aurhinius tarafından le geçirilmiştir. Daha sonra Takhisis tarafından, ihaneti nedeniyle lanetlenmiş ve esir düşmesinden kısa bir süre sonra da öldürülmüştür.


Speratus
Spoiler: Göster
Speratus, Kırmızı Cübbeliler tarikatına ait güçlü bir büyü kullanıcısıdır. Ünü sayesinde Nidus'un saray üyeleri arasında kendisine yer edinebilmiştir. Nidus, Taman Busuk bölgesindeki güçlü bir şehirdir. Speratus daha sonra, Nidus'un Lord'u Daeghrefn'in danışmanı olmuş ve baş büyücü mevkisine yükselmiştir. Speratus lordu için entrikalar çevirmiş ve suikastler düzenlemiş fakat Nidus ve Doğu Sınırları arasında yapılacak bölgenin yönetici kardeşi değiştirme törenine kadar da istediği konuma yükselememiştir. Kırmızı ejderha Köz, Nerakalı haydutlar tarafından öldürülebilmesi için Speratus'u yönlendirmeye çalışmıştır. Sonunda Speratus gerçekten de haydutlar tarafından öldürülür. Köz ise büyücünün saraydaki mevkisine, Cerestes adını taşıyan bir insan kılığına bürünerek geçmiştir ve Nidus Lordu'nun danışmanı ve baş büyücüsü olmuştur.


Tik Deepspeaker
Spoiler: Göster
Tik hem bir Zhakar hem de bir cüce bilginidir. Zhakar Kalesi'ndeki gücün anahtarının entrika ve ihanet olduğunu kısa sürede anlamıştır. Hırslı Lord Rackas Ironcog'la yakın arkadaş olmuşlardır ve bir sonraki kişi olarak krallığa yükselebilmesinde ona yardım etmiştir. Önemli bir günde, bu ikili Zhakar'ın o günkü kralı olan Pulc Tenstone'u tuzağa düşürmüşlerdir. Tik kralı kör etmiş ve Rackas da onu öldürmüştür. Rackas daha sonra kral, Tik ise onun yakın büyücüsü ve baş danışmanı olmuştur. Tik, Mızrak Savaşı öncesine, Ariakas'ın Zhakar Kalesi'ne gelişine kadar, bir süreliğine hizmetine devam etmiştir. Bilge kralının isteği üzerine Ariakas'ı öldürmeye teşebbüs etmiş ve bu sırada, ihaneti nedeniyle, Ariakas'ın ejderhası olan Tombfyre tarafından öldürülmüştür.


Whastryk Kite
Spoiler: Göster
Whastryk, Afet'ten birkaç on sene öncesinde yaşamış olan ve gelecek vaadeden bir Siyah Cübbeli'dir. Kariyeri, büyük Fistandantilus'un kendisini birlikte çalışmaya davet etmesiyle değişmiştir. Genç büyücü bu teklifi kabul etmiş ve başbüyücüyle birkaç ay geçirmiştir. Afet'e birkaç ay kalmışken, Whastryk ve diğer çıraklar Fistandantilus'un kulesinden gönderilmişlerdir (Bu sayede başbüyücü ve seçilmiş öğrencisi (Raistlin) çalışmalarına devam edebileceklerdi!). Ayrılmaları üzerine, Fistandantilus, Whastryk'e gizemli bir gümüş şişe hediye etmiş ve onu hayatını kesin olarak kaybedeceğini anladığı anda içmesini söylemiştir. Whastryk daha sonra Liman şehrine gitmiş ve kendisini orada şehrin efendisi olarak ilan etmiştir. Kara Kite korkulan ve saygı gösterilen bir efendi olmuş ve insanlardan vergi almaya başlamıştır. Ama ne yazık ki, AS 37'de, Kara Kite kendisine vergisini vermeyen bir demircinin kızını kaçırmıştır ve kendi sonunu hazırlamıştır. Bir sinirle demirci Kite'ın kulesinegirmiş ve büyücüyü öldürmüştür. Ölümünden hemen önce Whastryk, gümüş şişenin içindekileri içimiş fakat yine de ölümden kurtulamamıştır. Korkulan Kite'ın saltanatı da bu şekilde sonlanmıştır.


Alıntıdır: www.frpnet.net
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 368
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2010, 20:05:16 »
Vay be bayağı uğraşmışsın ama keşke Magiusdanda bahsetse idin.

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2010, 20:21:13 »
Ben uğraşmadım, alıntıdır altında da var zaten adresi de. Orada Magius yoktu, ama bir yerlerden bulup ekleyebilirim. :)

PS: Uğraşmadım derken, yazmadım yani :)
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 368
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2010, 20:30:42 »
Anladım, ama neden o parçayı göremedim orasını anlayamadım. :)Kusura bakma

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2011, 07:04:44 »
Kara Dalamar'a en sonunda ne oluyordu ?En son Konseydeydi sonra ne oldu?

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2011, 10:06:03 »
Kara Dalamar'a en sonunda ne oluyordu ?En son Konseydeydi sonra ne oldu?

Dalamar isimli kitapta anlatılıyordu hepsi. Okuyalı 5 seneyi aşkın olmuştur. Hatırladığım kadarı ile
Spoiler: Göster
Raistlin'den sonra kulenin sahipliği Dalamar'a geçiyordu en son.

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2011, 10:20:32 »
Kara Dalamar'a en sonunda ne oluyordu ?En son Konseydeydi sonra ne oldu?

Dalamar isimli kitapta anlatılıyordu hepsi. Okuyalı 5 seneyi aşkın olmuştur. Hatırladığım kadarı ile
Spoiler: Göster
Raistlin'den sonra kulenin sahipliği Dalamar'a geçiyordu en son.


onu bende okudum hatta konseye giriyordu diye hatırlıyorum ..ancak sonrasında..

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2011, 10:35:09 »
Sonrasında,

Spoiler: Göster
Kara cübbelilerin başı olarak devam ediyor. Mevkisinde bir değişme olmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #8 : 12 Ocak 2011, 10:55:40 »
Spoiler: Göster
Dalamar, İkinci Afet'ten sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur.


yazıyor ya üstte ilk mesaja onu soruyorum.. :D  hatırlayamadım nerede geçtiğini..

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #9 : 12 Ocak 2011, 13:43:07 »
Spoiler: Göster
Kaos savaşı (Bkz: Yaz Alevi Ejderhaları) sonrası ortadan kayboluyor ve herkes tarafından öldü biliniyor. Fakat durum farklı. Sorunun cevabı için okuyunuz: Ruhlar Savaşı Serisi.


Kitabı okuyup da bu tarz sorular geliyorsa, eyvallah. Unutulur sonuçta, normaldir. Ama diğer türlü, filmi çıksın gideriz okumaya ne gerek var gibi oluyor. Yakışmıyor.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Kharas

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2011, 23:10:52 »
Daha önce söylenmiş ama uygulanmadığı için tekrarlama ihtiyacı duydum.

Bu listede Magius'un olmaması çok ama çok büyük bir eksiklik. Birinci Mızrak Savaşı'nda Huma'nın yanında savaşmış efsane bir büyücüden bahsediyoruz burada. Adamın kendisi dışında asası bile efsane. Sonradan Raistlin'e geçmesinin önemi bir yana, o ayarda başka bir asadan hiç bahseldilmedi (ana seride).

Tekrar Magius'a dönecek olursak, Yitik Ayın Ejderhaları'nı okuyanlar onunla bizzat tanışıyor da. Onu okumuş olan bizler için bu bakımdan da atlanmaması gereken bir karakterdir. Orada o ince ince laf sokan, güçlü ama yorgun halini kim unutabilir? (bu forumda benim dışında birinin unutmadığını biliyorum :))
Eğer bu karakter listeye eklenecekse, bilgi açısından yazacak kişiye yardımcı olmak da isterim. Ha tabii ihtiyacı olursa.

Son olarak, bir yerlerden alıntı olarak yazılan şeyler yerine herkesin kendi okuduklarına dayanarak bir şeyler yazması daha bir güzel oluyor. Çünkü öyle olunca kişi karakteri kendi kafasında yorumladığı gibi anlatıyor ve ben de farklı bir yorumlamayı okumuş oluyorum. Ama mesela burada adı geçen FrpNet'in yazdıklarının benim için bir değeri yok.(Ayrıca Magius'u unutmuşlar. Ne yapsalar gözümde değer kazanamazlar artık)

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #11 : 18 Ocak 2011, 00:13:44 »
Aslında Magius'un unutulmasına şaşmamak gerek. Magius, her efsane karakterde olduğu gibi, yoruma açık bir karaktere dönüştüğü için zamanla, kimse somut bir şeyler yazmaya yanaşmıyor sanırım. Yani Krynn'de bile nesilden nesile farklı anlatıldığı düşünülürse, bu normal.

Magius'un en garip özelliği de bu sanırım. Yani bir taraf için kilit adam iken, başka bir taraf için Huma'nın yardımcısı rolünde. İşin daha da ilginci ise şudur, Magius aslında hiç de hayal edildiği gibi birisi değildi.

Uyarı! Bu yazı ağır spoiler içeriyor olabilir!

Solamniya'da doğan Magius'un Huma ile dostluğu çocukluk yıllarına dayanıyor. Huma, Solamniya Şövalyelerine katılırken, Magius da büyük bir büyücü olmanın hayaliyle büyü üzerine çalışmalar yapmaya başladı ve sonunda o meşhur "test"e girdi.

Magius, tüm o gücüne rağmen kendinden emin olmayan, gizliden gizliye kendine güvenemeyen bir karaktere sahipti. Bu kendine güvensizliği saklamak için sık sık Solamniya Düzeniyle ve Huma'yla dalga geçerdi. Yine büyüye dört elle sarılmasının nedeni de buydu. Yine bu yüzdendir ki, egosu bir hayli kabarıktı. İşte bu egolu karakteri biraz daha ılımlı bir hale çevirmek için, Magius'a testte çok ağır bir şey gösterildi; ne zaman ve nasıl öleceğinin detayları. Bu bilgiler tamamen uydurmaca olsa da Magius buna inandı. Testi geçen Magius, buraya dikkat, siyah cübbe giymeye başladı. Sonrasında da, kendi ölümü engellemenin yollarını araştırmak için kırmızı cübbe giydi. Fakat her iki tarafta da aradığını bulamadı, böylece daha güçlü olup kendi ölümünü engelleyebilmek için Büyücülük Düzeni'nden ayrılarak kaçak hayatı yaşamaya başladı.

Bu kaçak dönemde, bir başka kaçak büyücü Galan Dracos'la beraber çalışmaya başladı. Fakat Dracos'un karanlık işleriyle yaşarken farketti ki, kaderinden kaçmanın bir yolu yok. Bu yüzden Dracos'un yanından ayrıldı ve kendi yolunu çizmeye başladı. İşte bu dönemde, Raistlin Tarihçeleri'nde karşılaştığımız kırmızı ejderha Immolatus'u asasıyla neredeyse yokediyordu. Immolatus da Magius'u ve soyunu yokedeceğine yemin ederek kaçtı. Bu yeminini tutamadığını biliyoruz.

Ee, hani Huma'yla dostlukları?

3. Ejderha Savaşı sırasında Galon Dracos'un yaratıklarından kaçarken, Huma ve Minator Kaziganthi'ye rastlıyor Magius ve ikilinin hikayesi başlamış oluyor. Huma'yı ve Minatoru yem olarak kullanıp yaratıklardan kaçan Magius, sonrasında onları koruyarak borcunu ödüyor. Bu arada şöyle bir detay var, Kaz ve Magius, birbirlerini gördükleri andan itibaren birbirlerinden ölesiye tiksiniyorlar fakat ortak arkadaşları Huma hatrına seslerini çıkartmıyorlar.

3. Ejderha Savaşı'nın en kilit sahnesi ise, yine sanılanın aksine pek şaşalı olmuyor. Şöyle ki, Gaard Dağları'nda Magius, test sırasında ona gösterilen görüntüyü hatırlıyor. Görüntü şöyle; Dağlar, Paladine'den gelen muhteşem bir hediyeyi barındırıyor fakat Magius bu hediyeye ulaşmaya çalışırken bu hediyenin gardiyanı tarafından öldürülüyor. Bu görüntünün gerçekleşmemesi için Magius, dağı araştırmak üzere Huma'yı yolluyor. Böylece gardiyan tarafından öldürülecek olan Huma, hediyeyi alacak olan da Magius olacak. Fakat görüntünün gerçek olmadığını, ortada bir hediye falan olmadığını görünce anlayan Magius çok pişman oluyor.

Neyse ki Huma, Ejderhamızrağı ile geri döndüğünde ona bağlılık yemini edip kendini affettiriyor. Magius'un ölümü ise şöyle, savaş sırasında arkadaşlarını korumaya çalışırken Galan Dracos tarafından yakalanıyor. Buradaki en önemli ayrıntı ise şu, ona işkence yapılırken Magius beyaz cübbe giyiyor. Hatırlatırım, üç rengi de üzerinde taşımasına rağmen Magius, düzenden ayrılmış kaçak bir büyücü, bu da çok ilginç.

Dracos sonrasında Magius'u öldürüp, cesedi Huma'ya yolladığında Huma arkadaşının arkasından günlerce yas tutuyor. Ve yemin ettiği üzere hem Dracos'u hem de Takhisis'i yeniyor.

Tarih, kitaplara kahraman olarak Huma'yı yazsa da, Büyücüler Magius'u ve yaptığı fedakarlığı hiç bir zaman unutmadı. Öyle ki, Magius'un ölümüyle geleneklerinde bir değişiklik oldu; artık büyücüler kendilerini korumak için silah taşıyabileceklerdi.

Yazı biraz "Magius Hakkında Bilinmeyenler" tadında olsa da, bu bilgilerin karakterden soğutacağını düşünmüyorum. Tam tersine, Magius'un Driztt kıvamında, kusursuz ve sıkıcı bir karakter olmadığını, Raistlin ya da Dalamar gibi, daha kompleks, artıları ve eksileriyle bir efsane olduğunu gösteriyor bu bilgiler. Efsanelerdeki, en ünlü ve güçlü büyücünün aslında bir kaçak olması, üç rengi de giymiş olması, Huma'ya karşı tutumu ve genel olarak yaptıkları, nihai amacının ölümü aldatmak olması gibi çok ilginç detaylar var Magius'un hikayesinde.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Kharas

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #12 : 18 Ocak 2011, 00:28:49 »
Helal olsun.

Magius'u yazmaktan bahsederken Magius'a doydum an itibariyle. Öncelike yazdığın bu eşsiz bilgiler için sana sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum _o_. Ardından sormak istediğim bazı sorularımı dile getiriyorum:

Magius'un sınavda gördüğü ölümü, Paladine'ın hediyesini barındıran dağ, dağa gitmek için Huma ve Kaz'ı kullanması Huma Destanı adlı kitapta geçiyordu. Şimdi onu Weis ve Hickman yazmadığı için buraları tam anlamıyla doğru sayabilir miyiz? Ya da saymalı mıyız? Huma Destanı ile Weis ve Hickman'ın ana serisi arasında şöyle bir fark var: Weis ve Hickman diyordu ki, Magius Sınav'a hiç girmedi. En çok burası kafama takıldı. Bir bilgim ya da yorumun varsa tartışmaktan mutluluk duyarım.

Bunun dışında kendisine tam anlamıyla güvenmemesi durumuna katılıyorum. Onun doğruluğuna inancım tam. Magius kaotik bir karakter ve onu güzel yapan bu. Doğruyu ve iyiyi bulana kadar pek çok kez düşüp kalkıyor. Adam güçlü ama kişikiğinde bir güvensizlik en başalrda malesef mevcut. Ya da iyiki mevcut desem daha iyi. Çünkü senin de dediğin gibi bir Drizzt olmaktan çıkıyor bu sayede. Başka bir gerçek ise "Magius her renk cübbeyi giymiştir" iddaası. Ana seri bunu bir söylenti olarak yazsa da Krynn'de pek çok söylentinin sonradan gerçek çıktığını da görmedik değil.

Tekrardan teşekkür ederim. Ellerine sağlık, Magius için çok detaylı ve bilgilendirici bir tanıtım olmuş.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #13 : 18 Ocak 2011, 00:38:42 »
Sınav konusunda şöyle düşünüyorum; Weis ve Hickman'ın yazdığı dönem genel olarak çocuk masallarıyla bürünmüş bir dönem. Yani Tanrılar geri dönene dek masal sanılıyordu, Huma bir efsaneydi, Magius bir söylentiydi. Hatta öyle ki, Raistlin'in Kızı gibi ilginç hikayeler yaratılıyordu. Böyle bir dönemde Magius hakkında konuşulanların farklı olması normal karşılanabilir.

Her ne kadar Weis ve Hickman, kendi yazdıklarının dışındaki hikayelerin doğruluğunu kabul etmeseler de, her ne kadar Ejderha Mızrağı'nın yaratıcıları olsalar da, ben o dönemi anlatan bir kitap olduğu için Huma Destanı'nda bahsedilen versiyonu doğru kabul ediyorum.

Gün gelir de Weis ve Hickman'dan okuruz Magius'u, dolu dolu, işte o zaman iş değişir.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Dolunay

  • *
  • 8
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Mızrağı'ndaki Büyük Büyücüler
« Yanıtla #14 : 02 Aralık 2012, 22:48:48 »
raistlin ve fistandır.çünkü o evrende o ikisi sivrilmiştir. onıun dışında krynn de elle tutulur(magius hariç) adam yoktur.