Sindarin Kursu Hakkında Bilgilendirme
Ai!
Sindarin kursu, çok yakında başlayacak olan şu ana kadar Türkiye’de yapılmış en geniş çaplı Türkçe öğrenme kursudur.
Kurs, 22 adet dersten oluşmaktadır. Şu anda 3. Ders çevriliyor. Her bölüm asıl olarak 4’e ayrılmış durumda. İlk bölümde kısa bir konuşma var. İkinci bölümde Gramer üzerine sıkıcı olmaktan uzak birkaç bilgi var. Üçünü bölüm kısa ve öz, o bölümde kullanılmış kelimelerin bulunduğu bir sözlük içeriyor. Son bölüm ise ilk 4 derste Tengwar (Elf Alfabesi) dersleri veriyor, sonraları konuşma derslerine dönüyor.
Bunlar size hem Elfçe yazmayı, hem elfçe’yi kendi alfabesiyle yazmayı öğretecek. Hatta ben kendimi biraz fazla kaptırdım sanırım arkadaşlara “Mae Govannen (selam, merhaba)” diyorum
Ayrıca unutmadan, her bölümün sonuna benim hazırladığım küçük çalışmaları koyacağım, çok sıkmadan öyle eğlencesine yapacağınız minik testler çalışmalar olacak. Tabi şöyle bir sorun var, Tengwar çalışmak için birkaç sayfaya ihtiyacınız olacak çünkü gerçekten öğrenilmesi gereken işaretler filan derken kolay ama biraz uğraştırma gerektiren bir alfabe.
Zaten büyük ihtimalle orada öğretilenler o kadar yararlı olmazsa, 4. dersten sonra biraz ara verip, başka bir Tengwar kursu çevireceğim.
İlginiz çok önemli, lütfen yorum yapın, anlamadıklarınızı sorun ki bu yönde gelişsin dersler.
Neyse, amma uzatmışım

bi de resmi olmuş ya neyse

kendinize iyi bakın