Kayıt Ol

1. Red Bull FlugTag İstanbul!

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
1. Red Bull FlugTag İstanbul!
« : 19 Mayıs 2008, 10:07:40 »
25 Mayıs Pazar, 2oo8 saat: 12.oo
Yer:Caddebostan Sahili

FlugTag Tarihi:
1480'lar - Leonardo da Vinci İnsanlı Uçma Çalışmaları

Leonardo da Vinci uçma ile ilgili teorilerini resmettiği 100’den fazla çizimden oluşan uçma ile ilgili ilk gerçek çalışmaları yapıyor.

Dikkate değer Makine: The Ornithopter (Uçan Bisiklet)

1799 - 1850'ler - George Cayley'in İlk Planörleri

İnsanın havalanması için bir yol keşfetme çalışmasında George Cayley, bir sürü farklı planör tasarladı.

Kayda değer başarısı: Doğru Hava Akımına İzin Veren Kanatlara Şekil Vermek.

19. Yüzyıldaki Çabalar

Alman mühendis Otto Lilienthal planör teorilerini geliştirmeye devam ediyor. Uzun mesafe bir insan uçurabilen bir planörü tasarlayan ilk insandı o. 1889 yılında yayımlanan aerodinamik hakkındaki kitabının metni, Wright Kardeşler tarafından uçan makinelerinin temeli olarak kullanılmıştı.

Kayda değer başarısı: yerçekimine yenik düşüp ölmeden önce 2500’den fazla uçuş gerçekleştirmek.
   1903 - Wright Kardeşlerin İlk Uçuşu

Uçuştaki ilk keşifleri öğrenerek geçirdikleri birçok yıldan sonra Wright Kardeşler, Cayley gibi, düzenli olarak planörle uçmaya başladılar. Planörler üzerindeki çalışmaları güç denemeleri için kontrole odaklıydı.

Kayda değer başarıları: Kitty Hawk’da ilk 120 feetlik havadan daha ağır uçuşu gerçekleştirmek.

1991 – İlk Flugtag

İlk Red Bull Flugtag, Viyana Avusturya’da 1991 yılında gerçekleştirildi. O zamanda beri -İrlanda’dan San Fransisko’ya – dünyanın etrafında, 300.000’den fazla izleyici çeken 35’den fazla Flugtag gerçekleştirildi. 

Bugüne kadarki en uzun mesafeli uçuş rekoru 2000 yılında Avusturya’daki Flugtag’da gerçekleştirilen 195 feetlik uçuştur.

FlugTag organizasyonları anlaşıldığı üzere bir nevi modern ve dekoratif bir biçimde Hezarfen Ahmet Çelebi olmaktır.Tasarladağınız planörle 6 m lik bir standınüzerinden denize doğru atlayarak uçma çabasından ibarettir bu yarışma (Bence Galata kulesinden ,Boğaz köprüsü Üsküdar ayağına doğru olsaydı daha gerçekçi olurdu ;D).

Gelebilen herkes gelsin, yaşım tutmadığı için bu sene katılamıyorum. 2oo9 FlugTag de benide izleme ihtimaliniz mevcut, harika projelerim var =D Yarışmaya katılan bayan oranının bu derece düşük olması beniz üzüyor.



                 I'll be your water. I'll be yours