Fate/Stay Night(2006) ile Fate/Stay Night Unlimited Blade Works(2010) Ömrümde gördüğüm en kötü iki şey bunlar. Seslendirme ve müzik harici her alanda kötüydüler. Özellikle yönetmenlik açısından berbatı 2006 serisi. 2010 filmi ise senaryo açısından tam bir fiyasko. Ve görsel romanı okumuş biri olarak diyebilirim ki uyarlama olarak ele alınca puanlarını 1-2 puan yükseltebiliyorum. Cevapsız bıraktığı soruları görmezden gelebiliyorsun o zaman ama uyarlama olarak ele alınmayınca puanları daha da düşüyor. Uyarlama olarak ele almayınca puanı daha da düşen bir seri ilk defa görüyorum ömrümde.
Alıntı yapılan: Mr.Sakal - 14 Ekim 2017, 23:29:17Fate/Stay Night(2006) ile Fate/Stay Night Unlimited Blade Works(2010) Ömrümde gördüğüm en kötü iki şey bunlar. Seslendirme ve müzik harici her alanda kötüydüler. Özellikle yönetmenlik açısından berbatı 2006 serisi. 2010 filmi ise senaryo açısından tam bir fiyasko. Ve görsel romanı okumuş biri olarak diyebilirim ki uyarlama olarak ele alınca puanlarını 1-2 puan yükseltebiliyorum. Cevapsız bıraktığı soruları görmezden gelebiliyorsun o zaman ama uyarlama olarak ele alınmayınca puanları daha da düşüyor. Uyarlama olarak ele almayınca puanı daha da düşen bir seri ilk defa görüyorum ömrümde.Romanları okumadım ama dediğiniz iki anime gerçekten hikaye ve karakterler olarak oldukça kötü. Unlimited Bladeworks'te Archer biraz ilginçti ama diğer baş karakterlerin hiç bir derinliği yoktu. Emiya zaten olabilecek en kötü baş karakterlerden birisi. Fikirlerine katılmadığım için değil, ekstrem görüşlerinin arkasında hiç bir dayanağı ve derinliği olmaması, aynı zamanda karakterinin başka hiç bir özelliğinin olmaması ve sürekli aynı lafları tekrarlamasından dolayı. Hiç bir elle tutulur karakter gelişimi de almıyor. Stay Night'taki garip "maço" hareketleri de çok anlamsızdı, hele karşısındaki kişinin Saber olduğu düşünülürse.Öte yandan Fate/Zero hayatımda izlediğim en iyi kombat odaklı animelerden birisiydi. Baş karakterin ilginçliği, hikayedeki her bir karakterin çok iyi tasarlanmış ve kendi kişiliklerine sahip olması, muhteşem görseller ile dövüşlerdeki kareografi gerçekten tartışılmaz derecede kalite... Saber'a karakter veren Zero'dur, alaşağı edip basit bir waifu seviyesine indiren diğer saydıklarınızdır. İskender, Gilgamesh vs. zaten unutulabilecek gibi değil. Bu kalite farkı şaşırtıcı değil zira Zero'nun yazımı ve çizimlerinde endüstrinin önde gelenlerinden oluşan bir ekip çalışmıştır.
Boku no hero academia 2. sezonu izledim. Hala shounen anime seviyorum. Yaşlandık halbuki :/