Cevabı çok basit. Bu bir şaka. Bir sayı olmak zorundaydı. Sıradan, küçük bir sayı ve ben de onu seçtim. Binari kodlarıyla, 13 kökenli olmasıyla, Tibetli rahiplerle alakalı tüm o teoriler tamamen saçmalık. Masama oturdum, bahçeme baktım ve "42 iş görür," diye düşündüm, sonra da yazdım. Hepsi bu.
Vallahi benim üzerimde iş gördü

.
Cem Yılmaz, G.O.R.A.'nın senaryo sürecinde, ilk başta sadece GORA olan isimdeki kelimelerin arasına nokta koyarsa, milletin açılımını merak edip başının etini yiyeceğini düşünmüş. Bunu bile bile o noktaları koyduğundan bahsetmişti

.
Yazmaya niyetlilerin kulağına küpe olsun: Okuyucu sizin planlarınız dışında da yazdığınızdan anlamlar yüklemekten kendini alamaz. Maharet, o kontrol edilemez gibi gelen tılsımı kendi amacınıza yöneltecek şekilde ıslah etmekte

.
Neden 42 olduğunu anladığımız vakit Douglas Adams'ın dirilip daha kompleks ve anlaşılmaz bir seri yazacağına dair bir teori var.
Otostopçunun Galaksi Rehberi yazarı'nın Otostopçunun Galaksi Rehberi evreninde, asla yabana atılmayacak bir teori

.
Kitabın 28'inci sayfasında bıraktım. Şunu diyebilirim ki kesinlikle çok farklı ve ilginç bir kitap. İlerilerde neler göreceğim çok merak ediyorum.
Seri kolay okunduğundan, kitapları art arda okumak, bünyede aşısı doz İngiliz mizahından ötürü bunalma hissi yaratmıştı bende

. İlk üç kitaptan sonra ara vermek zorunda kaldım.
Başta Marvin olmak üzere tüm o depresif veya anlamsız neşeyle dolarak çalışmayı sürdüren akıllı cihazlar, en bayıldığım kısımlarıydı

.