Tür: Dövüş, Macera, Komedi
Yayım Tarihi: 20/5/2004 ile 19/3/2005 arası
Firma/Stüdyo: Manglobe Inc.
Bölüm Sayısı: 26
Yönetmen: Shinichiro WATANABE
Senaryo: Dai SATO
Bölüm listesi:
01. Storm and Stress - Tempestuous Temperaments
02. Veritable Pandemonium - Redeye Reprisal
03. Tacit Understanding (Part 1) - Hellhounds for Hire (Part 1)
04. Tacit Understanding (Part 2) - Hellhounds for Hire (Part 2)
05. Utter Indifference - Artistic Anarchy
06. Redheaded Foreigner - Stranger Searching
07 Surrounded on all Sides - Risky Racket
08. Self-Conceit - The Art of Altercation
09. Evil Spirits - Beatbox Bandits
10. Fighting Fire with Fire - Lethal Lunacy
11. Fallen Angels - Gamblers and Gallantry
12. Learning from the Past - The Disorder Diaries
13. Dark Night`s Road (Part 1) - Misguided Miscreants (Part 1)
14. Dark Night`s Road (Part 2) - Misguided Miscreants Part 2)
15. Through and Through - Bogus Booty
16. Idling One`s Life Away (Dream 1) - Lullabies of the Lost (Verse 1)
17. Idling One`s Life Away (Dream 2) - Lullabies of the Lost (Verse 2)
18. Pen in One Hand, Sword in the Other - War of the Words
19. Karma and Retribution - Unholy Union
20. Generous Elegy (Part 1) - Elegy of Entrapment (Verse 1)
21. Generous Elegy (Part 2) - Elegy of Entrapment (Verse 2)
22. Anger Shot Toward Heaven - Cosmic Collisions
23. Heart and Soul Into the Ball - Baseball Blues
24. The Circle of Transmigration (Part 1) - Evanescent Encounter (Part 1)
25. The Circle of Transmigration (Part 2) - Evanescent Encounter (Part 2)
26. The Circle of Transmigration (Part 3) - Evanescent Encounter (Part 3)
Mugen vahşi, düşüncesiz ve kadın düşkünü bir hayduttur. Jin ise gezgin bir samuraydır; gizemli, geleneklere bağlı, terbiyeli ve çok güçlü bir savaşçı. Bir tesadüf eseri karşılaşırlar ve dövüşürler; ancak birbirlerini altedemezler ve bu sırada çıkan yangın yüzünden yakalanırlar. İkilinin yolları kendilerini idam edilmekten kurtaran Fuu ile kesişir. Fuu ikisini, kendisine "ayçiçeği gibi kokan" gizemli bir samurayı aramasında yardımcı olmaları için ikna eder ve yolculukları başlar.
Cowboy Bebop ile anime tarihine koca bir imza atmış olan Shinichiro Watanabe'nin bir diğer mükemmel eseridir ( cowboy bebop ile gösterdiği birtakım benzerlikler gözden kaçmaz ). Senaryosuna aşırı bağlı olduğu söylenemez, sonlara doğru düzgün bir yola giriyor ama ilk yarısı boyunca her bölüm tek başına bir macera tadında. Break dansın ve sokak sanatının ruhuna saygı dolu göndermeler ile göze hitab eden, müzikleri ile ayrıca puan toplayan oldukça eğlenceli ve güzel bir anime. Yenilikçi çizimleri ve geniş renk yelpazesi ile gözü yorma çizgisinin hemen altında eğlendirmesini bilen ve kahramanların her bölümde yaşadığı ayrı maceraların atmosferine uygun değişen sanat yönetimi ve müzikleri ile benim taktirimi topladı.
Yolculuk hikayelerinden zevk alanlara - rap müzikten zevk alanlara (benim gibi sevmiyor bile olsanız hoşunuza gideceğini düşünüyorum) - Son ve en önemli olarakta akıcı ve nefes kesen dövüş sahnelerinden zevk alanlara hitab eden bir animedir samurai champloo.. bu kadar.
Açılış parçası:
http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=392Kapanış parçası:
http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=394 (bunu gerçekten çok seviyorum, youtube gibi bir yerden kaliteli bir versionunu bulmanızı öneririm- tembelim uğraşamadım onun için. şarkının adı "Shiki no Uta " , ölüm yada ayrılık şarkısı sanırım anlamı emin değilim
)