Eğer Yunan Mitlerinin dönemin dini, idelojik, bilimsel vs. gerçekliklerinin temeli olduğu gerçeğini göz ardı ederek, tüm sözlü ve yazılı geleneği bi bilim kurgu ya da fantezi edebiyatı serisine indirgersek güzel bir son. Ancak bu hikayede eskatolojik (teolojinin, kıyamet ve zaman sonunu inceleyen alt dalı) unsurlar mevcut, zira bu hikaye ile bilinen dünya sona eriyor ve yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Kıyametin kopması, Hristiyanlık'daki Bin Yılcılık, İskandinav Mitolojisindeki Ragnarök gibi bi durum söz konusu. Ancak Antik Yunanlıların inançlarına göre dünya doğrusal değil, döngüsel bir eskatolojik kurguya sahiptir. Yani karakterler değişse bile hep aynı olaylar tekrarlanır vs. Hülasa bu hikaye, tüm Yunan Mitolojik kurgusu ile çelişiyor.
Wiki açık kaynaklı (open source) bi şey olduğu için pek güvenmemek hatta orada yazan şeyler inandırıcı gelmiyorsa başka yerlerden doğrulamak lazım ki; ben mi yanlış biliyorum diye az önce onu yaptım. Sonuç olarak bahsi geçen wiki sayfasını alıntılayan adamlardan başka kimsenin bu hikayeden bahsetmediğini gördüm. Hatta elemanın teki İngilizce'ye çevirip Ekşi'yi kaynak göstermiş bi yerde ve benim verdiğime benzer cevaplar almış... Her neyse bence bu Percy Jakcson'da geçen veya serinin fanı olan bi arkadaşın halt yemesi

Dünyanın içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak, neden bu halde olduğumuzu anlatmak babında güzel bi çıkış noktası