Kayıt Ol

Duel Masters (kart oyunu)

Çevrimdışı yuno44907

  • **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Duel Masters (kart oyunu)
« : 29 Haziran 2009, 06:04:18 »
Destede 40 kart var. 5 tane ne olduğunu bilmediğimiz kart kalkanımız olacak. İlk oynuyorsak 5, son oynuyorsak 6 kart çekcez (oyun 2 kişilik oynanır normalde). Her el bir kartı manaya koyabiliriz.

Mana nedir?
Her kartın isminin yanında bir sayı yazar. O kadar manamız olmadan o kartı kullanamayız. Örneğin 6 manan var. Bir tane 3 manalık ve üç tane 1 manalık kart kullanabilirsin. Manalarını kullandığında sonraki el tekrar 6 manan olur.

Büyü kartları genelde kullanılınca çöpe gider. Canavarlar ise bir el sonra saldırabilir. Saldırmamış canavara saldırılamaz. Bunlar dışında kartta yazan şeyler uygulanır.

Amaç rakibin 5 kalkanını kırıp son bir vuruşla oyunu bitirmektir. Bunu rakip sana yapmadan önce yapmalısın. Kırılan kalkan, kalkan tetiğiyse mana gerektirmeden hemen oyuna girer ve sıra sahibine gelince saldırabilir, büyü kartıysa o an devreye girer. Kırılan kalkan, kalkan tetiği değilse sahibinin eline gider.

Kullanılmış, öldürülmüş kartlar sahibinin mezarına gider. Her el bitimi desteden rastgele bir kart çekebilirsiniz. Rakip sizin sadece mezardaki, manadaki kartlarınızı bilebilir. Kalkanlarınızı siz bile bilemezsiniz.

Card Database
http://www.wizards.com/duelmasters/dmdb.asp
Full spoiler view kullanın ve isimlere tıklayıp resimlere bakın.

Online oyun. Kuralları çok iyi bilmek zorundasınız.
http://www.kaijudoportal.com/online/
GBA/VBA linki. Zamanla öğrenirsiniz oyunu.
http://www.romulation.net/downloads/search/NDS/
Oraya Duel Masters yazcan tabi çıkcak.

Unuttuğum bir kural var. Yeşil bir kartı kullanırken kullanılan manalardan en az biri yeşil olacak yoksa o kartı kullanamazsın. Çift renkli kartlar iki manaya birden geçer fakat bir el sonra mana olarak kullanılabilir. Çift renkli kartları kullanırken de sarı kırmızıysa ya sarı ya kırmızı bir mana olarak kullanmak zorundasın. Anlamadıysan GBA oyununu oyna anlarsın zamanla.