SILENT HILL 1
Harry ve kızı Cheryl, Silent Hill'e doğru ufak bir gezideydiler. Harry'nin eşi birkaç yıl önce ölmüştü, o yüzden sadece o ve kızı vardı. Dışarısı çok karanlıktı ve fırtına vardı. Motosikletli bir polis memuru yanlarından geçti. Birkaç dakika sonra, bir insan silueti Harry'nin arabasının önüne atladı ve kaza yapmasına neden oldu.
Bir süre sonra, arabanın enkazı içinde uyanır. Her nasılsa, Silent Hill'e zarar görmeden varmıştır. Ama kasabada bir şeyler ona garip gelmektedir. Kasaba, baştan başa sisle kaplanmıştır ve her tarafta yankılar duyulmaktadır. Üstüne üstlük Cheryl da kayıptır. Harry, sisin içine adım atar ve önünde koşan küçük bir kız görür. Cheryl olduğunu düşünerek takip etmeye karar verir. Ama peşinden gittiği çizginin onu cehenneme doğru götüreceği hakkında en ufak bir fikri yoktur.
SILENT HILL 2
James Sunderland, karısı garip bir hastalığa yakalanana kadar gayet normal bir hayat yaşıyordu. James'in eşi, Mary, sonunda ölene dek iki yıl boyunca hasta yatağında yattı. James ise tamamen yıkıldı. Üç yıl sonrasındaysa James, karısından, onu 'özel yerlerinde' beklediğini söyleyen bir mektup aldı; ama bu nasıl mümkün olabilirdi? Mary hala hayatta olabilir miydi?
James, 'özel yerimiz' diye tabir edilen yerin Silent Hill kasabası olduğunu biliyordu; ama bu 'özel yer' tam olarak neresiydi? Tüm kasaba onların 'özel yeriydi'. James, mektubun sadece bir şaka olduğundan korkarak; ama aynı zamanda da gerçek olduğunu umarak Silent Hill'e doğru bir yolculuğa çıkar. Ama çok acıdır ki, James'in hatırlamadığı ve asla hatırlamak istemeyeceği bir şey, onu Silent Hill isimli cehenneme çekmek üzeredir. Yaralar belki iyleşir; ama zihniniz sonsuza dek yaralı kalır...
SILENT HILL 3
"Okay, I will. I love you too, dad(Tamam, yapacağım. Ben de seni seviyorum baba)." Heather gülümser. Sadece babasıyla yaptığı o sıradan telefon görüşmelerinden biri. Sessiz ve huzurlu, tıpkı diğer günler gibi. Dünyasının bu kadar ani bir şekilde alt-üst olacağını hiç düşünmemişti...
Herhangi bir işaret vermeden, sebebi bilinmeden, bir anda gelir. Alışılmış mutluluk kaybolur. Dünya sanki bir kâbus tarafından aşındırılmışçasına şiddetle değişir, ve Heather kendini kapana kısılmış bir şekilde bulur. Mutlu kalabalığın gürültüsü kasvetli bir sessizliğe dönüşür. Duyabildiği tek şey garip yaratıkların ayak sesleridir. Neler oldu?
Bu soruyu cevaplayabilecek kimse yoktur ortada. Kimsesiz ve çılgın bir dünya içinde kapana kısılmış bir şekilde olan Heather'ın yapabileceği tek şey ordan çıkmaya çalışmaktır.
SILENT HILL 4:The Room (aha benim ilk oynadığım
)
Hanry Townshend, orta büyüklükte bir kasaba olan Ashfield'te, South Ashfield Heights apartmanlarındaki 302 numaralı odaya taşınalı iki yıl olmuştur. Yeni hayatı mutlu ve eğlenceliydi.
Ama beş gün önce, tuhaf şeyler olmaya başladı. Sürekli aynı kâbusu görmeye başladı. Ve bir şey daha vardı, 302 numaralı odadan çıkamıyordu.
Diğerleri gibi değildi... Sadece yanlış zamanda yanlış yerdeydi Henry; ama bu gerçek, onu kurtarmayacak ve sadece hayal bile edemeyeceğiniz korkunç bir dünyanın içinde gerçekleşen korkunç bir rituali durdurmak için değil, aynı zamanda hayatta kalmak için de mücadele etmek zorunda kalacak...
NightfaLL Yorumluyor:Bilgisayarımda 1-2 si olmasına rağmen bi türlü korkumdan oynayamadığım bi oyun.Çok güzel(sisli) atmosferine çok tatlı(!) yaratıklarıyla renk katan kalbimdeki yeri apayrı olan oyun.İlk silent Hill imi Fransada kuzenimin ps sinde ışıkları kapatıp oynadım.Çok hoş.Tatlı.O ney lan dedirtiyor insana.Korkunç.İliklerime kadar hisset(cekmişim)tim.Hissettim.Ben manyağım onlar benden manyak.Oynamicam olum.Sims oynicam.(şaka,bu yaz bitcek onlar
)Ama korkmaktan,merak etmekten,gerilimden ve orda ne olduğunu bilmemekten korkan herkese tavsiye edilir.
Sevgiler NightfaLL S.I.D.N. Black Jr.