Filmi çok enteresan bir tesadüf ile izledim. Tatil yaptığım yerin kalınan odalara kendi tv yayınını yaptığı bir kanal var, orada sadece film yayınlıyorlar, orada gördüm kısaca.
Forumda pek çok arkadaşımızın Percy Jackson kitaplarına olan düşknülüğü üzerine bir izleyeyim dedim. Kitaplarının hiçbirini okumadım ama kitaba bağlı kalmadıkları çok açık

. Yani bağlı kalınmadığını anlamak için kitabı okumaya gerek yokmuş dedim bir an. Çünkü arkadaşların kitaba olan sevgisine bakınca film o kadr basit kalıyor ki... O sürekli anlatılan Melez Kapmlarına gelindiğinde "heh!" dedim ama sonuç bir hiçti

. Gerçekten de 2 dakikada geçildi. Yarıca filmde pek çok tanrı da yoktu. Kitabı okumadım ama beklentim tanrıları görmekti. Possiedon'u da beğenmedim:P.
Film kendi çapında eğlenceliydi ama basitti. Kitabı okumayan biri rahatça izler(benim gibi). Ama kitabı okuyan birine kesinlikle zulüm olmuştur

. Çok fazla maceraya atılmadan bitiyor film,kitap böyle olsaydı bu seri bu kadar tutmazdı diye düşünüyorum

.
Arkadaşlarımızın Percy Jackson sevgisi görerek ben de filmden daha çok şey beklemiştim

. Ayrıca 3 başlı köpek olayını da şimdi öğrendim o köpekler tam bir rezillikmiş demek

.
Olmadı diyorum(kitabı okumadan). Dediğim gibi okumadım ama filmde eksiklikler olduğu belli oluyor.(daha çok tanrı! daha çok tanrı! daha çok macera!)Basit bir film gibi geldi bana.
Not: Kayron(adı nasıl yazılıyorsa) ilk olarak Genç Herkül filminde geçiyordu. O da savaşçılar eğitiyordu ama tek yarı tanrı Herkül'dü. O da bir at-adamdı. Kayron'u görmek bana Genç Herkül filminden esinlenilmiş dedirtti. Kitapta var mıydı bimiyorum. Belki Kayron da mitolojik bir karakterdir ama ben adını bir tek Genç Herkül filminde duymuştum

.