Kayıt Ol

Faerun'un Ünlü Yedi Kızkardeş'i

Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Faerun'un Ünlü Yedi Kızkardeş'i
« : 22 Temmuz 2009, 22:43:37 »
yedi kızkardeş diyarlar'ın en ünlü simalarıdır belki de. her biri büyü tanrıçası mystra'nın seçilmişidir ve faerun üzerinde nüfuzları büyüktür. doğum sırasına göre sıralayarak her birini açıklayalım sizin için;

Sylune: arkadaş canlısı olan sylune karanlık vadi’nin cadısı ünvanıyla bilinir. ayrıca arpçı (harpers) örgütünün bir üyesi ve yedi kızkardeş’in en büyüğüdür. kendisi uzun zaman önce karanlık vadi’ye saldıran kırmızı bir ejderha ile savaşırken ejderhayı yok etmek için burnunun dibinde bir güç asası’sı kırarak büyük bir patlama yaşatmış ama bu patlama da ejderhayla birlikte kendisi de yok olmuştur. ölümü solucanlar yılı adıyla anılan 1356 dr yılıdır.

Ölmeden önce herşeyi gören savras adlı tanrının sihir tanrısı azuth tarafından hapsedilen asasını uzun süre sylune kullanmış ve azuth’un ricasıyla bir zaman sonra asayı geri teslim ederek savras’ın tanrıların arasında tekrardan yer almasına ön ayak olmuştur. savras olayından sonra azuth’un sylune’e olan ilgisi artmış (kimine göre aşka dönüşmüş) ve ölümünden sonra bile hayalet formuna giren sylune’i korumuştur.
           
Sylune öldükten sonra hayalet formuna girip karanlık vadi’yi korumaya devam etmiş, kardeşi storm silverhand’in evinde kalmaya başlamıştır. ölmeden önce yaşadığı vadi’deki evinin her bir taşı nakil taşı görevi görür. yani sylune bu taşlar neredeyse oraya naklolabilir. bu yüzden derinsu, suzail ve gümüşiay şehirlerinde evinin birer taşını bulundurarak istediği zaman o yerlere gidebilir. bu nedenle bir çok arpçı da yanında bu taşlardan birer tane taşıyarak zor durumda sylune’den yardım isteyebilirler.
 
Sylune’e hayalet formundayken biri saldırırsa saldırgan ile sylune arasında azuth’un sembolü olan bir parmağı havaya kalkmış el belirir ve kuru bir erkek sesi “hanımefendiye zarar vermekten vazgeçmeniz akllıca olacaktır!” der. eğer saldırı durdurulmazsa elin parmak ucundan yıldırım okları fırlamaya başlar. bu yıldırım saldırısından sonra el sylune’e dokunur ve onu iyileştirir.




Alustriel Silverhand: Leydi alustriel silverhand, gümüşiay şehrinin seçilmiş yöneticisi ve gümüş topraklar’ın (gümüşiay’ın etrafındaki toprakları -mithral salonu, everlund, adbar kalesi gibi- içine alan bir konfederasyon) yöneticisi ünvanını elinde bulundurur.
 
Çok güçlü bir büyücü, mystra’nın seçilmişi ve yedi kızkardeş’ten biridir. halkına duyduğu düşkünlüğü ve sevgisiyle tanınır, böyle bir sevgi politik güce sahip bir çok insan için garipsenen bir durumdur. bu yüzden alustriel gümüşiay’da çok sevilen biridir, ve halkı ona zarar verecek bir şeyi önleme amacıyla her şeyi seve seve yapabilirler. bilge ve adil bir yönetici olarak bilinir fakat gerektiği zaman acımasız olma konusunda da tereddüt etmez.

Zeki, bilge ve karizmatik bir lider oluşunun dışında ayrıca çok da güzeldir. sustarre’nin at arabası büyüsünü çok sever ve yarattığı alevden bir at arabasıyla ordan oraya uçarken görülebilir.

Her zaman etrafını zafer ve kültürle donatacak elflerin düşmüş krallığı myth drannor gibi bir diyar yaratmak istemiştir. arzularına rağmen, davranış biçiminin kendisine mal edileceğini biliyordu, aynı komşu şehir nesme ile ilişkilerini iyi tutmak için kara elf kolcu drizzt do’urden’i şehir kapısından çevirdiğinde olduğu gibi. ama sonradan drow kolcunun en iyi arkadaşlarından biri olmuştur.




Dove Falconhand: Bir kolcu ve alustriel silverhand’in kız kardeşi olan (ayrıca yedi kızkardeş’ten biri) dove falconhand kılıç kullanmadaki ustalığıyla tanınır. kronolojik olarak, serilerdeki ilk rolü asi drow drizzt do’urden’in peşine düşmekti. bir süre kara elfi takip eden dove ve yol arkadaşları kara elfin davranışlarını çözmek ve iki tane genç barghestin (bir goblin türü) öldürülmesindeki rolü bulmak istemiştir. fakat, dove daha sonra drizzt’in bir zarar teşkil etmediği sonucuna varmış ve takip etmekten vazgeçip rahatça yol almasına izin vermiştir. sonraları, drizzt’in montolio debrouchee’nin bir öğrencisi olduğunu duyunca çok sevinmiş ve “hakeden drow” u öven bir mesaj yollamıştır.

Dove, mithral salonu’nu arayan drizzt’in gümüşiay şehrine kabul edilmemesinin nedenlerinden biriydi. İkisinin de kolcu olması ve daha önce yıllarca dove’un kara elfi takip etmiş olması gibi sebeplerden dolayı dove, drizzt’le tanışmak istemiş fakat alustriel o an için izin vermemiştir.



Storm Silverhand: arpçıların lideri ve çok sevilen bir karakter olan ünlü storm silverhand aynı zamanda bir sihirbaz (sorcerer) ve karanlık vadi'nin ozanı'dır. her ozan gibi bazen aklı bir karış havada da olsa tüm gücüyle anavatanını ve halkını korumayı kendine görev bilen biridir. yedi kızkardeş'ten biri olan storm, elminster tarafından da çok sevilir, yedi kızkardeşin en güzeli olarak bilinir. kral azoun obaskyr ile sırdaşı ünlü büyücü vangerdahast'ın storm'la direk bağlantılı konuşmaları ise ünlüdür.



Laeral Silverhand Arunsun: Derinsu'yun büyücü leydisi olarak tanınır. bir zamanlar içinde ölülerin tanrısı myrkul'un özü bulunan boynuzların tacı adlı güçlü nesne yüzünden laeral'in zihni ele geçirilmiştir. zihni ele geçirilen laeral kendi dostlarını öldürmüş fakat daha sonra khelben tarafından kurtarılıp zihni yerine getirilmiştir. daha sonra birbirlerine aşık olan khelben ve laeral, derinsu'daki karaasa kulesi'nde yaşamaya başladılar. laeral eşi khelben ile arpçılar'dan ayrılan ve onlara muhalif olan ayyıldız örgütüne liderlik ettiler. böylece şehirlerin ve kuzey diyarları'nın kaderini değiştirerek düzeltmeyi umuyorlardı.

Laeral, kolcu dornal silverhand'den doğan ve yedi kızkaerdeş olarak bilinen yedi dişi büyükullanıcısından biridir.
laeral'in insan ırkından maura adlı bir kızı vardır. fakat bu kıza boynuzların tacı adlı nesnenin etkisi altındayken gebe kaldığı için babası bilinmemektedir. maura daha sonra bakiyer'in prensi lamruil'e aşık olur ve şuan onla beraber oturmaktadır.




Alassra Silverhand: Simbul olarak bilinen alassra silverhand unutulmuş diyarlar'ın en güçlü büyü kullanıcılarından ve yedi kızkardeş'ten biridir. aglarond'un cadı kraliçesi ünvanıyla bilinen simbul, mystra'nın seçilmişidir. the simbul karakteri ed greenwood'un kaleme aldığı birçok eserde -özellikle elminster cehennemde adlı eserinde- yer almaktadır. ayrıca lynn abbey'in yazdığı the simbul'un hediyesi adlı romanda direk olarak bahsedilmektedir.

Vahşi, ne yapacağı tahmin edilemeyen ve aniden öfke krizine girebilen bir karaktere sahip olan simbul çok güçlü bir sihirbazdır. faerun'un doğusundaki bir millet olan aglarond'un yöneticisidir ama halkının bir çoğu onun dikkatsizliğinden ve garip mizacından dolayı korkarlar. ayrıca unutulmuş diyarlar'ın çokca popüler karakteri elminster'ın sevgilisidir.
the simbul diğer kızkardeşleri gibi dornal silverhand ve elue'nin kızıdır. annesinin ölümünden sonra, genç alassra'nın sorumluluğu büyü tanrıçası mystra tarafından rashemen cadılarına verilmiştir. ayrıca mystra cadılara rashemen'i yönetmeleri ve thay saldırılarından korunmaları için büyüler bahşetti.

Simbul cadılardan ayrıldıktan sonra alemleri gezmeye başladı. 400 sene gibi bir zaman zarfı içinde nereleri gezdiğine dair çok az şey bilinir. mystra'nın  simbul'un eşi (iddiaya göre başka bir alemden bir büyücü) öldüğünde ona kendisini göstererek seçilmişi olduğunu belirttiği söylenir.

Simbul ortaya aniden, daha alt düzeyde bir sihirbaz ve aglarond'un yöneticisi olan ilione'in çırağı olarak oraya çıktı. yuirwood'a elflerden önce yerleşmiş olan ve kalıntılarının ormanın derinliklerinde hala bulunabildiği ilkel insan kabilelerinin tanrısı tarafından "the simbul" lakabı takılmıştır.

Ilione, simbul'u varisi olarak gösterdi. ilione'nin ölümü üzerine aglarond tahtına simbul geçti. elminster, simbul'u yüzyılı geçik bir süre sonra tanıdı ve onun aşkı simbul'un ani öfke patlamalarını azaltmasında yardımcı oldu fakat simbul hala verebileceği hasarın ölçüsü bakımından korkulur. ayrıca mystra'nın, elminster'ı cehennemden kurtarması için gönderdiği kişi de simbul'dur. cormyr'in kralı dördüncü azoun onu hep şöyle tanımlar, "iyi bir arkadaş ama ölümcül bir düşman."

Alassra Silverhand'in lakabı olan "simbul" kelimesi kadim aglarond dilinde "dikkatli savaşçı-büyücü" anlamına gelmektedir ve alassra bu lakabının belirttiği rolü çok iyi oynamaktadır. onun sadece varlığı bile thay'ın kızıl büyücüleri'nin aglarond'a saldırmamaları için gereken şeydir. kendisini bir savaşın ortasına attığında, verdiği hasarın ölçüsü korkunç şeylere neden olmaktadır. diğer düşmanlarına ibret olsun diye bazen tek bir büyü, düşmanını öldürmeye yetecekken üstüne tüm büyülerini yağdırır. aklı başında hiçbir kızıl büyücü simbul'la yüzleşmeyi aklından geçirmez, ve bazen aglarond'un bahsi bile korkuyla irkilmelerini sağlar, çünkü herkes onun deli olduğunu düşünür.




Qilue Veladorn: Qilue Veladorn yedi kızkardeş'ten yedincisi yani sonuncusudur. doğumundan hemen önce annesi dornal silverhand içindeki ilahi güce daha fazla dayanamayıp ölünce mystra panikleyip çocuğu büyüyle yaşatmaya başlar ve bu arada uygun bir hamile kadın arama başlamıştır. kısa süre sonra mystra, karanlıkaltı'ndan yüzeye çıkan ve eilistraee'ye tapan bir drow elfi grubu ve onun rahibesini farkeder. rahibenin doğmamış çocuğu seyahatin zorlukları nedeniyle ölmüştür. eilistraee de karnındaki çocuk rahibeyi zehirlemeden onu nasıl kurtaracağını kara kara düşünmektedir. mystra kendini eilistraee'ye gösterir ve doğmamış çocuğu rahibenin karnındaki ölmüş olanla değiştirmeyi önerir. eilistraee bu öneriyi kabul eder ve böylece qilue veladorn doğar.
qilue veladorn tüm iyi kalpli drow elflerinin tanrısı olan eilistraee'nin bir drow rahibesidir ve eilistraee ile mystra olmak üzere iki güce hizmet eder. her iki tanrıçanın seçilmişi olarak derinsu'yun altındaki yeraltı mekanı olan ve dağaltı olarak bilinen bölgede, yine yeraltında bulunan skullport şehrinin hemen yanındaki promenade adlı tapınak kompleksini yönetir.



Çeviri: Chaos_Lord


Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Ünlü Yedi Kızkardeş'i
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2009, 22:49:06 »
Görüyorum, görüyorum!

İcewind dale oyunundaki sisterhood bunlar :D. Drowları bile var xD! Bunlar onlar. Oyunda bile geçiyorlardı ve çok klas bir takımdı. Yok ablalar gerçekten karizmatik. Ama, o drowun Eilistraee'ye taptığını bilmiyordum. Mantıklı gayet. Yoksa diğerleriyle yolculuk yerine keser biçerdi tabii

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Ünlü Yedi Kızkardeş'i
« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2009, 22:58:44 »
Drizzt serilerinde karşılaşmış idim, yolda giderken bir ünlü görmek gibi bir histi. Heyecanlanmıştım lan  bildiğin :D Campaign Settings de yer veriliyor tabi, frp oyunlarında kullanmadım henüz ama oturup okumuştum meraktan. Güzel paylaşım Voyvoda.
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Ünlü Yedi Kızkardeş'i
« Yanıtla #3 : 22 Temmuz 2009, 23:10:09 »
Teşekkürler..elimde birkaç şey daha var paylaşacak ama benim çevirilerim değil işte :p ama araya gitsin istemiyorum o yazıların..

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Ünlü Yedi Kızkardeş'i
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2009, 23:42:53 »
Senin çevirin olmasın, önemli olan bizlerin o yazıya bir şekilde ulaşması değil midir zati
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!