Geçen gün abim ile birlikte izledik. Eski filmleri sevmeme rağmen öyle ahım şahım bir Uzay Yolu hayranı değilimdir. Çok önceden Gizli Görev adlı bir kitabını okumuştum ve oldukçada hoşuma gitmişti lakin filmlerinde Mr. Spock, Kaptan Kirk ve Dr. McCoy harici değil hikaye neredeyse hatırlayabildiğim karakter bile kalmadı berrak bir şekilde.
Bu film, eskisine göre farklı bir senaryo ile geldi karşımıza. Başlangıç fakat yeni bir başlangıç. Sizleri bilmem ama benim çok hoşuma gitti. Spock'un duygularını açığa çıkartması ve Kirk'ün ilk başlardaki vurdumduymaz halleri çok iyi yansıtılmıştı.
Gerçekçilik ve duyguyu izleyiciye yansıtma açısından da beklediğimden daha iyiydi diyebilirdim. Bir çok izleyici bu tür eski yapımların yeni versiyonlarını pek beğenmez hatta çok fazla eleştiri gelir. Yine de buna pek fazla laf atılabileceğini sanmıyorum çünkü günümüz teknolojisiyle çekilen bu film gerek görsel gerekse kurgusal açıdan benim kanaatimce yüksek bir puan almayı hak etti. Espri anlayışlarına yeni bir renk katmaları ise cabası.
Sözü fazla uzatmadan yorumuma burada son vermek ve mümkün olan en kısa zamanda izlemenizi öneriyorum. Beğeneceğinizi umduğum bir yapım olmuş.