Kayıt Ol

Northern Shadow Desteğinizi Bekliyor

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Northern Shadow Desteğinizi Bekliyor
« : 07 Haziran 2014, 20:46:49 »

Son yıllarda oyun dünyasında müthiş gelişmeler oluyor. Oyun sektörü artık milyarlarca dolarlık bir sektör haline geldi ve oyun turnuvalarında dahi milyon dolarlık ödüller dağıtılıyor. Çok küçük bütçelerle milyonlar kazanmak işten bile değil, yeter ki güzel bir fikriniz ve biraz da şansınız olsun. Ama ne yazık ki ülkemizde oyun sektörüne gereken destek sağlanmıyor.

Ama ufak da olsa bazı gelişmeler yaşanmıyor değil. Mount and Blade’in dünya çapındaki başarısı ve yakın zamanda piyasaya çıkan Monochroma ilk aklımıza gelenler. Gerçekçi olursak tek aklımıza gelenler bunlar galiba. Şimdi bunlara bir oyun daha ekleniyor : Northern Shadow

Northern Shadow adlı oyun sadece iki kişilik bir ekip tarafından yapılmış. Ancak buna aldanmamak lazım. Zira oyunun resmi sitesinde yayımladıkları videoda hiç de iki kişinin yaptığı bir oyun gibi durmuyor. Arda Güneş ve Taner Tezel ikilisinin yapmış olduğu oyunun teaserını hep birlikte izleyelim:

Bu kadar yakındıktan sonra biraz oyunu anlatalım. Yarı RPG, yarı strateji diye tanımlanabilecek oyun tam anlamıyla türler arası ve piyasaya çıkmadan neye benzediğini söylemek biraz zor gibi. Ama ilginç olacağa benziyor.

Oyunda bilinmeyen bir düşman tarafından yenilmiş ve  kuzeye sürülmüş bir halka liderlik ediyoruz. Ancak benzerlerinden farklı olarak sadece kendi karakterimizi yönetebileceğiz. Klasik anlamda bir RPG’nin tüm özelliklerini barındıracak olan oyundaki karakterimizi ise birinci kişinin bakış açısından yöneteceğiz. Savaş sistemi ise deneyim puanları ile kazandığımız özelliklerden ziyade bizim oyun içi yeteneğimiz üzerine kurulu olacakmış. Tabii ki hem kendimiz hem de ordumuz için silah, zırh ve ekipman da üretebileceğiz.


Herhangi bir üretim kaynağını kullanabilmek için ise ilk önce onun yerini bulmamız ve güvenlik altına almamız gerekecekmiş. Ama sadece bulmakla iş bitmiyor, bunların toplanması ve bizim de bir şeyler üretebilmemiz ve binalar inşa edebilmemiz gerekiyor. Bunun içinse tıklamamız yeterli olmayacak, adamlarımızla konuşmamız ve harita üzerinde yer göstermemiz gerekecekmiş.

Ticaret için başka ülkelerle anlaşmalı ve ticaret yollarını güvenlik altına almamız gerekecek. Bunun yanı sıra yapılan ticaret anlaşmalarının dünya ekonomisini etkilemesi söz konusu olacakmış. Biz macera peşinde koştururken ise vekilharcımız verdiğimiz emirler doğrultusunda ülkemizi yönetecek ve bize sağ salim teslim edecekmiş.

Oyunun tek eksisi ise diyalog seslendirmesine sahip olmaması. Ama bu haliyle bile gayet ilgi çekici duruyor. Eğer sizin de ilginizi çektiyse BURAYA tıklayarak Steam Yeşilışık üzerinden oyuna destek verebilirsiniz. Ayrıca sitesine ulaşmak için de buraya tıkayabilirsiniz.

Haber: Şahin "ronin47" Kalkay

Çevrimdışı Kote

  • **
  • 107
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Northern Shadow Desteğinizi Bekliyor
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2014, 23:30:28 »
Bu kadar karmaşık bir oyun yapmak birçok türü birbirine karıştırıp yeni bir tür ortaya çıkarmak gerçekten yürek ister.Böyle bir şeyi profesyonel oyun firmaları bile yapmaya cürret etmezken bu alanda birkaç istisna hariç başarılı olmayı bırakın ürün bile verememiş bir ülkede 2 amatörün en azından şu an için yaptıgını iddia etmesi beni hiç inandıramadı.Fakat oyunu çıkarırlar ve gerçekten de dedikleri gibi olursa tebrik ederiz

Çevrimdışı ronin47

  • **
  • 358
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Northern Shadow Desteğinizi Bekliyor
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2014, 00:30:30 »
Benimde şüphelerim var ama motoru kendileri geliştirmemişse ve grafik tasarıma yüklenmeden tamamen oyunun mekaniğine kasmışlarsa olabilir. Sonuçta Mount & Blade'de küçük bir ekiple geliştirilmişti.
Kurgu ile gerçek arasındaki tek fark, kurgunun mantıklı olmak zorunda olmasıdır.

Çevrimdışı ronin47

  • **
  • 358
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Northern Shadow Desteğinizi Bekliyor
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2014, 18:06:03 »
Northern Shadow, Steam'den yeşil ışığı almış. Oyunun çıkış tarihi daha netleşmemiş ama oyunla ilgili gelişmeleri aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz :

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=264849384
https://www.facebook.com/pages/Northern-Shadow/227383280805277?fref=nf
Kurgu ile gerçek arasındaki tek fark, kurgunun mantıklı olmak zorunda olmasıdır.