Bir ara Türkiye'de Walt Disney şubesi açılacağını öğrenip çok sevinmiştim. Eğer şimdiye kadar açılmış olsaydı Caspian'ın özel isim olduğunu ve Kaspiyan şeklinde yazılamayacağını bildirecektim. Onu geçtim Walt Disneyin genel bir adresine ulaşmaya çalıştım ona da ulaşamadım. DVD basımına kadar ulaşırsam belki DVD kapağında Kaspiyan değil de Caspian çıkar diye umuyordum ama ı ıh. Olmadı.

Filme gelince, ben büyük bir Harry Potter hayranıyım. Fakat söz konusu filmlere gelince Yüzüklerin Efendisini saymadan söylüyorum, Narnia'nın üzerine tanımam. Efekt ve uyarlamanın senaryoya aktarımı müthiş. Her şey hayal edildiği, tasfir edildiği gibi..Filmdeki macera, aksiyon ve duygusallık dengesi mükemmel bir balansta. Aynı zamanda oyuncular da oldukça başarılı..Georgie Henley gibi bir kızın o yaşta filme başlayıp bu denli başarılı olması mükemmel bir cevher bence. Aynı zamanda William Moseley ve Skander Keynes de öyle.. Ama tabi ki benim favori oyuncum Ben Barnes.
Caspian filmine girdiğimde, Peter'ı son kez göreceğim diye üzülerek girdiğimi hatırlıyorum. Ama çıkarken "Aman tanrım Caspian-Ben Barnes" diye çıktım. Sanırım Ben Barnes beni en çok Amcası Mraz ile olan düellonun o son sahnesinde tavladı. Gözlerindeki intikam ateşi, kin ve aynı zamanda iyi bir insan olmasının verdiği karakteristik onur ile kendine hakim olması..Hepsini çok iyi yansıtmıştı.
Filmin efekt ve animasyonları da oldukça başarılı fakat bu filmim favorilerimden birisinin olmasının en büyük etmeni kesinlikle müzikleri..İki filmin de müziğini yapan Harry Gregson-Williams mükemmel bir iş çıkartmış.