Kayıt Ol

Nefes: Vatan Sağolsun

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nefes: Vatan Sağolsun
« Yanıtla #15 : 24 Ekim 2009, 10:44:29 »
Filmi izledin de mi faşistçe buldun? Yoksa fragmanlardan mı öyle diyorsun?
try again fail again fail better

Çevrimdışı Hurin

• 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 24 Ekim 2009, 11:26:20 »
   O kadar faşist ki film aslında birlik beraberlik konusu aşılanmaya çalışılıyor Komutan Doktor konuşmaları arasında. O kadar faşist ki bir Kürt askerin neler yaşadığı veriliyor filmde. Aslında ırkın düşüncen ne olursa olsun o şartlarda çektiklerinin aynı olduğu anlatılmaya çalışılıyor. O kadar faşistçe bir film ki Askerlerin yaşadığı buhranlar değilde havada uçan bombalar görüyoruz havada. O kadar faşistçe ki film Komutanın eşine olan sevgisi ve onu kaybetme korkusu işlenmekte. O kadar faşistçeki film Bir komutanın askerlerini korumak için neler yapabileceğini ne kadar korumacı olabileceği anlatılıyor.

Daha kelimelerin anlamlarını kavramadan laf olsun diye boş boş yorumlarda bulunmayın. Birazcık Amras'ı örnek alın kendinize.

Nedir şu faşistlik anlatır mısın bana segragon?

Bence filmin vermek istediği yegane fikir şudur. Bu ülke öyle veya böyle kuruldu birisi yada birileri yada ir ırk tarafından. Ancak bu olayların hepsini geride bırakıp önümüze bakmamız gerekmekte. Irk ayrımcılığı yada bölücülük yapılarak bir yere varılamaz. Bu ülkeyi hadi diyelim ki türkler tek başına kurmuş olsa bile sen kendine türkiye cumhuriyeti vatandaşı diyebiliyorsa ve huzurla yaşabiliyorsan elinden geldiğince çalışmalısın hem bu vatan hende kendi ailen için. Ayrılıklar çatışmalar sadece sefalet ve acı getirir. Ülkeyi kimin kurduğundan ziyade kurulan ülkenin refah düzeyini geliştirmeye kanalize olmalı vatandaşlar. Kimse ötekileştirme politikasına kanmamalı. Çatışmalar yüzünden ülkemiz gelişememekte.

Çok klasik bir örnek olacak ancak Amerikayı kuranlar İngilizlerin 13 kolonisidir. Bu kolonilerde çoğu ana vatanlarında istenmeyen vatandaşlardır. Şimdi hal böyle olunca sonradan göçmen olarak giden çinliler italyanlar irlandalılar vsvsvs kalkıpta vay efendim kendi dilimde eğitim, özerklik falan filan diyor mu? Demiyor çünkü refah düzeyi yüksek bir ülke amerika ve halkın böyle düşünmeye itecek herhangi bir seçenek yok. Bu nasıl oldu peki? Amerikalılar özgürlükler konusunda çok kan akıttı (kuzey güney savaşı) bu yüzden tekele almıyorlar hiçbirşeyi ve birlikten kuvvet alıyorlar. İşte bizimde örnek almamız gereken model budur.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı segraron

• **
  • 152
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 24 Ekim 2009, 21:29:28 »
fragmandakine bakarak konuştum
En koyu beyaz