ben serinin ilk üç kitabını bugün bitirdim.İdefix ten baktımda belli bi yerden sonra Jean Rabe yazıyor weis ve hickman yerine.Hata bir tanesinin arka kapağında ilk yol arkadaşlarından sadece altınay kaldı falan yazıyordu.Nasıl yani artık Tanis,Tas,Tika,Nehiryeli onlar olmayacak mı?Ayrıca neden serinin yazarı değişmiş?Sizi serinin tamamını okuyanlar biliyordur kitabın tadı değişmeden kalabilmiş mi?Kredi yatar yatmaz efsaneler üçlemesini alcam ama şaşırdım bu duruma.
Krynn, Weis & Hickman'ın yaratısı olsa da, bu dünyada pek çok yazarın katkısı var. Ancak senin de bahsettiğin Tanis'li, Tas'lı, Tika'lı kitaplar seri sonuna kadar Weis & Hickman ile gidiyor. Bunun dışında karakterlerin geçmişleri için yazılan kitaplar (Majere Kardeşler gibi) başka yazarların elinden ve ben, aynı başarıyı yakalayabildiklerine inanmıyorum.
Ama zaten önceliği "ana kurgu"ya vermeni öneririm. Bu durumda bir tek, "Yeni Çağın Ejderhaları" ve "Dhamon Efsanesi"nde kendini başka bir yazarın (Jean Rabe) kollarına bırakmış olacaksın. Ki o kitaplar hiç de fena değildi benim kanaatimce.
Sonuç olarak "Karanlık Havari Üçlemesi"nin sonuna kadar, gönül rahatlığıyla okuyabilirsin. Ondan sonra nasıl bir rota izleyeceğine kendin karar ver. Ya da yine buradan 'bir bilene' danış, derim ben.