Kayıt Ol

Orçun Can'dan "Fil Mezarlığı"

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Orçun Can'dan "Fil Mezarlığı"
« : 21 Mayıs 2012, 19:51:53 »

Geçtiğimiz haftalarda Rüyagezer'in Günlüğü adlı fantastik türde kısa filmini YouTube üzerinden yayınlayan sitemiz üyesi A. Orçun CAN (Fiddler) yeni bir kısa film hazırlıklarında!

İngiltere'de Film & TV Yüksek Lisans eğitiminin bitirme projesi olarak ortaya çıkaracağı "Fil Mezarlığı" adlı kısa film, Yekta Kopan'ın son öykü kitabı "Kediler Güzel Uyanır"daki aynı adlı öyküden uyarlanmış.

Filmin konusu, genç bir çiftin bir gün eski bir fil biblosu aldıktan sonra hayatlarının bir anda nasıl değiştiği. Orçun senaryoyla ilgili fazla bilgi vererek gizemi bozmak istemiyor ama filmin içinde yaklaşık 2 dakikalık bir stop-motion animasyon sekansı olacağını, film için "June Jones" adında bir jazz sanatçısı karakteri yaratıldığını ve bu karakter için bir plak albüm yapılacağını söylüyor.

IndieGoGo adlı internet sitesinde para toplamak için bir kampanya başlattı. Bu internet sitesi "crowdfunding" adı verilen bir para toplama yöntemiyle çalışıyor. http://igg.me/p/97908 adresinden ulaşabileceğiniz kampanyada filme yaptığınız parasal katkının boyutlarına göre çeşitli hediyeler var. Bu hediyeler neler mi?

1 dolar gibi küçücük bir bağışla filmin jeneriğinde "Özel Teşekkürler" altında adınızı yazdırıyorsunuz. Üstelik yönetmeni gördüğünüz yerde, kendisi size bir fincan kahve ısmarlayacağını söylüyor. 20 dolarlık bir katkı size bunun üstüne filmin DVDsi ile Soundtrack albümünü de sunuyor. Katkı sağladığınız para arttıkça alacağınız hediyelere de yenileri ekleniyor. Öyle ki, 50 dolarlık katkınıza filmde kullanılmış bir biblo, 100 dolarlık katkınızda filmdeki Jazz sanatçısının plağına sahip olabiliyorsunuz. Orçun'un öykülerine Aylık Öykü Seçkisi'nden aşinasınızdır. 200 dolarlık katkınıza ise Orçun Can tarafından el yazısıyla, tek nüsha olarak yazılmış size özel bir öyküye sahip olabiliyorsunuz. 500 dolar ve üzerindeki katkılara ise yönetmen size özel bir gösterim yapmayı teklif ediyor. Son olarak, en büyük katkıyı sağlayan kişiye, filmdeki ana karakterin not defterinin hediye edileceğini belirtiyor. Bu not defterinde bir yazar olan ana karakterin hikaye taslakları, notları ve bir de bir file sarılan bir adamın elle çizilmiş animasyonu bulunuyor.

Para toplama kampanyasına güvenli bir şekilde, internetten alış veriş yapar gibi kredi kartınızla katılabiliyorsunuz. Çekimleri Haziran ayında yapılacak ve Eylül ayında bitecek olan bu filme yardım etmek istiyorsanız, http://igg.me/p/97908 internet adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca yönetmen, bu projeyi olabildiğince çok kişiye ulaştırmanın ne kadar önemli olduğunun da farkında. Bu yüzden katkıda bulunamayacaksanız bile Facebook, Twitter vs. ortamlarda paylaşmanızı rica ediyor.

Umuyoruz istenilen gelir elde edilir ve bizlere de zamanı geldiğinde seyretmek kalır!