Kayıt Ol

Krynn Irkları

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Krynn Irkları
« : 25 Mayıs 2008, 15:57:47 »
Krynn Irkları

Minatorlar:

Minatorlar İstar’ın Kan Denizi’nin doğu kısmındaki sahillerindeki Mithas ve Kothas adalarında yaşarlar. Ayrıca yaşam süreleri 150 yıldır. Şiddetli derecede gururlu yaratıklardır, 7 ayak uzunluğuna kadar büyüyebilirler, ayrıca 24 santimetre boyutunda boynuzları vardır. Minatorlar yarı-insan yarı-boğadırlar – sadece hızlıca fırlamalarıyla ilgili hakaretlere mağruz kalabilirler (ki bu kenderlerin favorisidir)

Minatorların ileri düzey bölümlerinde bir sorun çıkarsa, çıkartan kişiler “Muhteşem Arena”da bir dövüşe girmek zorundadırlar. Yalnızca liderler Muhteşem Arena’nın şampiyonlarını savunurlar – ve Minatorlar haklı oldukları kanısındadırlar. Ek olarak, hiçbir şey bir Minator için kendi onurundan daha önemli değildir. Karşılaşma sırasında kurallar açısından bir sorun çıkarsa bu deniz-cetvelinin sorumluluğundadır, rakibini ringte yenebilen kişi ise Şampiyon olur.

Yarışmaların amacı son derece basittir: Krynn’in diğer tüm yarışmalarının ortadan kaldırılması. Minatorlar son derece dar görüşlülerdir, diğer tüm yarışmaları küçük oluşumlar olarak görürler. Diğer ırklara ait mezheplerden saygı duydukları tek kişiler Solamniya Şövalyeleri’dir. Çünkü onlar onur kurallarıyla ünlüdürler… Ayrıca Minatorların gözleri son derece zariftir.

Minatorların hiçbiri silah veya zırha ihtiyaç duymaz, üzerlerindeki kalın hayvan derisi onları kendilerine karşı olan hücumların bir çoğundan korur, ayrıca boynuzları ve diğer uzuvları da son derece ölümcüldür. Çoğu savaşçı iki-elle kullanılan bir kılıç taşır (ama bu silahları tek bir elleriyle kullanırlar) ya da düşmanların silahlarını parçalarlar.

Gnomlar:

Boşver Dağı’nda ve Sancrist’ in adalarında yaşarlar. Her şekilde büyük makineler yapabilirler. Gnomlar cücelerin uzaktan kuzenleridir. Gricevheri duyan cüceler onu aramaya çıkmıştır ve Gricevherin gücü cüceleri, gnom, cüce ve kendere çevirmiştir. Çünkü onlar taşa imrenmiş ve fazla meraklılık yapmıştır. Gnomlar 350 yıl yaşamaktadır.

Hayatlarının başlangıcında her gnoma bir hayat araştırması verilir, onlarda hayatlarını bu araştırmaya verirler ve ölmeden bunu bitirmekle yükümlüdürler. Örneğin, bir gnomum hayat araştırması bir çivinin geometrideki önemi olabilir. Gnom bu araştırmayla hayatını sürdürür. Hayat araştırmasını tamamlayan ender gnomlar yaşamlarını esnaflıkla devam ettirir.

Gnomlar yeni aletler icat etmeleriyle ünlüdür. Birkaç iple bile büyük şeyler icat edebilmektedir. Makaralar, kaldıraçlar, cihazlar ve buhar makineleri onların uzmanlık alanlarıdır. Eğer başarısız olunursa sorun sonuna kadar çözülmektedir.

Bununla beraber bazı icatların değeri bilinmez. Hatasız bir gnom işi nadiren bulunmaktadır. (Yaptıkları işlerde tehlike düzeyi oldukça yüksektir.) Örneğin, Gnomlar muhteşem bir ejderhayı yok etmek için bir icat yapmışlardır. Eğer bir gnomun icadı doğru çalışırsa, o gnom a çılgınlar gibi saygı gösterilir.

Gnomlar çenesi düşükler gibi çok hızlı konuşmaktadır. Çoğunlukla, kelimelerihızlıhızlıbirleştirereksöylemektenhoşlanırlar. Bir gnoma adını sorarsanız, ailesinin tüm tarihini ezbere anlatana kadar sürer. Ayrıca yaptığı icatları da anlatmışlıkları vardır. Siz hoşlanmasanız bile o nerdeyse sonsuza kadar devam eder, bu yüzden bir gnoma adını sormak tavsiye edilmez. İnsanlar arasında veya kısaca nasıl çağrıldığı ismini sormak en sağlıklısı olur.

Ogreler:

Ogreler Krynn’in ilk kötü ırklardandı. İlk çağlarda Krynn’ in en güzel ırkı olan ogreler, çok kuvvetli imparatorluklar yönetiyorlardı ve insanları köleleştirmişlerdi. Rüyalar çağı boyunca, Igraine adlı güçlü bir ogre valisi vardı. Bir insan tarafından esir düşürülüp öldürüldüğünde, kızı insanları köle yapmanın yanlış olduğuna karar verdi ve diğer ogrelere bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştı. Igraine’ e çok ağır bir şekilde karşı çıkıldı ve ölüme mahkûm edildi. Fakat taraflarıyla birlikte Ejderha Adalarına kaçtı ve orada saklandı. İşte o zaman eski efendilerine karşı isyan ettiler. Tanrılar, ogreleri çirkinleştirdi ve zalim ruhlar verdi. İmparatorlukları yıkıldı. Ogreler dağlara çekildi ve Blöde etrafına ülkelerini kurdular. Kern ülkesine de göç edenler oldu. 2 ulus birbirlerinden uzaklaştılar, genede birbirleriyle alış verişleri kesilmedi.

Kernen ogreleri kaba ve ahlaksız olarak bilinirler, oysa Blöde ogreleri kibirli ve iddialıdırlar. Kernenlılar genellikle göçebe hayatı sürerler ve küçük yerleşim yerlerin de yaşarlar. Blödeliler ise şehirlerde yaşarlar. Buz Duvarın’ da ve Suderhold’ın etrafında küçük yerleşim birimleri vardır. Suderhold devleri, Blödelerin kuzenleridir ve onlara benzemektedirler.

Ogreler hep güçlü bir ulus olarak var olmuşlardır, düşüşlerinden beri karanlık kuvvetlerle müttefik kurmuş Anasalon a ün salmışlardır. Tekrar o eski İmparatorluklarını kurma düşüncesinin peşini bırakmamışlardır. Küçük küçük cepheler Taladas civarında hala var olmuştur, fakat hiçbir zaman muhteşem boyutlara ulaşmamıştır. Taladas’ da ki en büyük cephesi Ring Dağların’ dadır. Şimdiki ogrelerin sarımsı derileri vardır, eski hallerinden sekiz-dokuz ayak büyüktürler ve kurşuni renkte hayvanımsı gözleri vardır. Vücutları çok güçlüdür fakat, çok zeki oldukları söylenemezdir.

İrdalar:

İrdalar, tanrıların ilk ürettikleri ırktır, Karanlık Kraliçe Takhisis tarafından yaratılmışlardır. Eski ogrelerden bile güzeldiler. Rüyalar Çağı’nda İrdalar insanları zalimce yönetmişlerdir. Mücevherler için ise ogrelerin dağlardaki yerleşim yerlerine saldırmış ama başarılı olamamışlardır.

Afetten Önce 6320 yılında, Igraine adında bir ogre kızıyla birlikte madenleri teftiş etmiştir. Bir çökme olmuştur ve Igraine son anda kaçmıştır. Çökmeyle mühürlenen mağara daha sonra düzenlenmiştir, birçok insan oradaki tuzağa düşürülmüştür. Eadamm adındaki bir insan, düzenlere itaatsizlik etmiştir. Igraine’nin kızına yol göstermek istemiştir, kendi güvenliğini tehlikeye atmak pahasına olsa bile. Fakat bu itaatsizliğinden dolayı, Eadamm ölüme mahkûm edilmiştir. Bununla beraber, kanun cezayı belirtmiştir ama Igraine’nın kızı onun idam edilmesini istememektedir, böylece infaz bir müddet ertelenmiştir.

İnsanın cömertliğinden dolayı, Igraine, esirlere daha fazla izin verilmesini istemiştir, böylece karlar ve üretim yükselmiştir. Ogreler kıskanç olmaya başladıklarında Igraine ve tarafları kaçmıştır. Efendilerine karşı bir isyan etmiş ve geri çekilmiştiler.

Deniz ulaşımıyla, Igraine ve taraflarına, tanrıça Mishakal tarafından yardım edilmiştir ve Anasolon’un ötesinde bir adaya yerleşmişlerdir yani Ejderha Adaları’nın bir bölümüne. Bu ada güçlü büyüsel güçler tarafından korunmuştur. Solinari ise adaya kimsenin yaklaşmasına izin vermemektedir.

İrda’nın tabiatı büyüdür ve mücadelelerde silahları nadiren kullanmışlardır. Hep tekil olmuşlardır ve zamanın çoğunu kendileriyle geçirmişlerdir. İrdaların bir takım yetenekleri de vardır, onların sık sık kullandığı yetenek olan Krynn’in tüm canlılarından saklanmadır, aslında tam bir yetenek olmasa da.

Kaos Yazı’nda, ada Takhisis Şövalyeleri tarafından ziyaret edilmiştir. Bununla beraber Kaos’tan korkmaya başlamışlardır. Ve Gricevher’ i parçalama kararını almışlardır. Böylece Kaos serbest kalmış ve Krynn üzerine dehşet saçmaya başlamıştır.

Ejderanlar:

Normal insan boyutlarında, Mızrak Savaşı öncesin ele geçirilmiş, metalik ejderha yumurtalarından üretilmiştir. Ruhban wryhlsh, büyücü Dracart ve çok yaşlı bir kırmızı ejderha olan Harkiel, ejderanlara ait yumurtaları doğru yoldan saptırma için işlemden geçirmişlerdir.

Ejderhalarına bağlantılarından dolayı ejderanlar, ejderha korkusuna karışı bir bağışıklık geliştirmiştir. Yücelord Ejderhalara tapmayla karışık saygı duyarlar. Ejderanlar, muhtemelen ogre veya goblinlerden daha düzenlidir. Bazı tipleri sihir kullanabilirlerdir. Öldüklerinde ise ejderanlara ait özel bir hücum yetenekleri vardır. İnsan hastalıklarına bağışıktır ve 1000 yaşına kadar yaşamaktadırlar.

Ejderanların 5 türü vardır; Baaz, Kapaklar, Sivaklar, Bozaklar ve Auraklar’ dır. Bir tek Aurakların türünün kanadı yoktur ve Sivakslar gerçekten uçabilen tek türdür.

Çeviriler: DarLy OpuS

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2008, 16:02:21 »
Ellerine sağlık Darly. Güzel bilgiler vermişsin ırklarla ilgili. Tabi ben hemen irdalara baktım çünkü EM'de nerdeyse en çok merak ettiğim gizemli varlıklar. Zaten yaz alevi ejderhalrının ortasında kaldım burada ve ikinci nesilde bayağı bir bilgi aldım irdalardan ama eminim daha öğrenilecek çok şey var. Tekrar teşekkürler.. :)
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2008, 16:22:44 »
Teşekkürler. Çok eski çevirilerimdi, değerlensin istedim. :)

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2008, 12:00:19 »
Gnomlara bayılıyorum hele konuşmaları yokmu öldürüyorlar beni. :D

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2008, 21:14:53 »
Gnomlara bayılıyorum hele konuşmaları yokmu öldürüyorlar beni. :D

Off.. Boşver Dağı'nı çok zor okumuştum ben.. :P

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2008, 21:55:21 »
Off.. Boşver Dağı'nı çok zor okumuştum ben.. :P

ohhh onu unutmuştum.okuyana kadar göbeğim çatlamıştı

Çevrimdışı brisingr

  • ***
  • 655
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2010, 13:27:52 »
daha seriye başlayamadım ama merak ettim Kender ne demek??

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krynn Irkları
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2010, 13:29:14 »
(bkz: kender)
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "