Aang Amon'dur zaten çok saçma bence aangciler doğruluğu kesin olmayan bir fotoğrafa göre hareket ediyorlar. Bununla ilgili birde şöyle bir şey var;
http://likeablenonsense.tumblr.com/post/21803422955/so-a-picture-has-surfaced-on-the-internetTy Lee'nin oğlu diyen var chi bendingini ve bükmelerden kaçınma stilini örnek göstererek, Aang'in anti-bükücü oğlu diyen var senin de dediğin gibi, Zuko'nun oğlu diyen bile var(Yuh!) Bence illa maskenin altından Aaa! Amon bu muymuş dememiz gereken biri çıkması gerekmiyor.
Kan bükücülüğü hem Amon'un hem Aang'in Avatar halinin yememesinin sebebi irade kuvvetleri , okuduğum ama ihtimal vermediğim diğer bir durum ise Amon'un su bükücü olması geçmiş Avatarlardan birinin de bildiği bir kendi üzerinde kan bükmeyi durdurma tekniği bilmesi.
Enerji bükmeye gelince , zaten iradesi kuvvetli olmayan biri bükmeye çalıştığı enerjinin altında eziliyor. Amon zaten hatırlarsanız mitinginde ruhlar beni görevlendirdi filan diyordu ruhani bir olayı var yani. Kim bilir belki bir aslan-kaplumbağa'dan öğrenmiştir.
Burda beni zorlayan şu eğer enerji bükme ruhani bir olaysa Gurular veya hava tapınağı keşişleri neden yapamıyor. Aynı zamanda çok güçlü bir bükme gücü mü gerekiyor? Burdan Amonun bir bükücü olduğunu mu çıkartmalıyız? Bir bükücü neden bükmeye sırtını dönüp bir anti-bükücü örgütü kurar ki? bükücülüğü elinden alındığı için mi? Sorular sorular... Amon gizemli bir karakter ve gizemi bu sezon sonunda ortaya çıkmaz diye düşünüyorum. Sadece kırıntı atarlar anca.
Bunu dışında ben Amon'un biraz V'den esinlenildiğini düşünüyorum.
-İkisinin de yüzü yanmış ve amaçları doğrultusunda maske takıyorlar,
-İkisi de terörist mi , ülkeyi baskın güçten kurtarmaya çalışan ve "şiddet iyilik için kullanılabilir" mottosuyla amacı uğruna acımasız olan bir devrimci mi belli değil.
-İkisi de iyi şeyler de kötü şeyler de yapsa gri gizemliliğinden çıkmıyor.
-İkisi de intikam için savaşıyor. (V onu denek yapan rejimle , Amon onun yüzünü yakan bükücülerle savaşıyor.)
-İkisi de iyi hitapçılar amaçları doğrultusunda halkı manipule etmeyi ve obları gaza getirmeyi iyi biliyorlar
-(Bence) İkisinin de maskesi hiç çıkmayacak.