Tutayım dedim kendimi ama yazmadan edemiyorum bu satırları.
Nesiller boyu böyleydi ve böyle de devam edecek sanırım. Ortada bir başarı hikayesi veya başarılı bir kişi oldu mu, hemen akabinde onu kullanıp rant sağlamak isteyenler veya onu kötülemek isteyenler çıkıyor. Bu doğanın kanunu gibi birşey oldu hatta günümüzde.
Belki de yorum yapmak, dalga geçmek, ya da fikir sahibi olmak için o şey hakkında bir şeyler bilmek gerekiyordur ondandır. Yani iyi bir eleştiri için bu gerekir değil mi? 
Çoğu zaman belki haklısın. Bu örnekte katılmıyorum. Nedeni ise bu saçma başlığın anlatmak istediği yanılgıya mantık yolu ile basitçe ulaşılabilmesi. Madem bariz benzerlikler vardı ve madem 'çalıntı' kelimesi yüklenebilecek durumdaydı bu sevgili yazarımızın varisleri mutlaka dava açardı. Haklarını ararlardı. Hukuk önünde kanıtlayamadıkları şeyi öğretmenler, forum veya internet sayfaları aracılığı ile kanıtlamaya çalışıyorlar ise %90 haksızlardır.
Çaldığı iddaları saçmadır efendim ve bunu anlamak için bahsi geçen kitabı okumaya gerek yoktur. Zaten ben sebebin de bu olduğunu düşünüyorum.
Durup dururken bir insan yazılan biten şeyin üzerinden 100 yıl geçmişken neden bu kitap LOTR'un aynısı der? Rant sağlamak için. Bu başlık altındaki çaba o kadar aleni ve net ki göremeyen insanlara şaşıyorum. LOTR üzerinden kendi reklamı yapılıyor kitabın ve okunması için yapılıyor bu, ve işin ilginci sizlerden de tam polemiğin istediği yorum geliyor. 'Önce kitabı okuyun...' Benim önerim öbür kitabı da okumak yerine 'Bakın bakalım yeni baskısı filan mı çıkmış? Düzenlemesi mi yapılmış?' olurdu eleştiri yapmak için.
Ya da LOTR serisinin başarısına asla ulaşamayacağını düşünen birkaç yazar arkadaşın karalamasıdır bunlar. İnsanlar rakiplerinden daha fazla başarıya ulaşamayacağını anladığında ya pes eder ya da rakibini kendi seviyesine indirmeye çalışır.
Konuyla alakasız örnek:
bknz:Atatürk'ün gemisinde yaşanan çirkin olaylar, Atatürk resimlerinin resmi kurumlarda yakında zorunlu olmayacak olması
Ya tutarsa diye ağ atan kişilerin ağına çoğumuz bile bile giriyoruz bu beni üzüyor sadece.