"Hata yapmaz"dan kastım, aslında Orta Dünya atmosferini en iyi bilen kişinin Peter Jackson olduğu gerçeği. Bu da onu, biz Tolkienseverlerin gözünde vazgeçilmez kılıyor, ki önümüzde oldukça da haklı sebeplerimiz var. Yönetmen olarak Yüzüklerin Efendisi'nde ne kadar ustaca işler yaptığını hepimiz biliyoruz Jackson'ın.
Hobbit, Yüzüklerin Efendisi'ne nazaran biraz daha hafif konu bakımından ve anlatımı daha basit elbette. Üçleme olarak da Hobbit, Yüzüklerin Efendisi'nden epey geride kalacaktır, çoğu kişi tarafından beğenilmeyebilir de, sert eleştirilere de hazırlıklı olmak lazım nitekim sinema tarihine geçecektir Hobbit üçlemesi de. "Saniyede 48 kare teknolojisinin ilk kullanıldığı film" olarak zaten önemli bir yer edindi kendine ve gelecek Oscar ödül törenlerine de damgasını vuracaktır, buna inanıyorum.
Son olarak, tabii ki her insanın kitabı okurken hayalinde canlandırdığı manzara farklıdır ama bunu beyaz perde de layıkıyla yerine getirmek önemlidir. Bunu da en iyi Jackson yapar. Film(ler)i yıllardır bekleyen bir Tolkien fanatiği olarak beklentimi fazla tutmasam da, hayal kırıklığına uğramayacağımı da biliyorum. Nedense içimde böyle bir his var. Zaten filmler 'Hobbit' kitabıyla sınırlı kalmayacak, kitapta olmayan ama Arda'da geçen olaylardan da kesitler sunacaktır Jackson bizlere.