Kayıt Ol

Kabus Atı

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Kabus Atı
« : 22 Ağustos 2012, 16:06:50 »
Anlamı
Kabus Atı ingilizce "Nightmare"dan gelmektedir. "Nightmare" "kabus" demek olduğu gibi "Night" "gece" ve "mare" "kısrak" anlamına gelmektedir. Bir at olmasından dolayı "Kabus atı" olarak çevrilmiştir.

Özellikleri
Toynaklarından alev fışkıran bir atın altı günde gittiği yolu bir günde giden alt düzlemlere ait bir yaratıktır. Bir oniks heykel tarafından taşınır ve "Ateş" dendiğinde oniks heykel Kabus Atına dönüşür. Yorulmaksızın koşması ve efendisine sadakati ile ünlüdür. Kabus atı korkusuzluğu, hızı ve alev fışkıran toynakları ile çatışmalarda endişe edilmeden kullanılabilir.



Hikayemizdeki Yeri
 (Not spoiler içerir.Cadı Kralın Vaadi, Artemis'in Yolu ve Hayalet Kralı okumayanların alttaki yazıyı okuması tavsiye edilmez.)
Vaasa'nın kuzeyinde bulunan Palishcuk kentinde tüccar olan Wingham yeğenin başına gelenleri ünlü bir kolcu olan Avare Mariabronne'a anlatır. Kolcu Vaasa Kapısı'na gitmesi için ona satın aldığı kabus atını verir. Kolcu Vahim kalede öldükten sonra bu değerli at, kolcunun cesedini yağmalayan Jarlaxle'ın eline geçer ve o,  usta drow zanaatkarlarına bir tane daha yaptırır. Birini kendine ayırır, öbürünü Artemis Entreri'ye verir. Diyarlarda dolaşmalarını sağlayar. 1385 DR'de Jarlaxle Bruenor ve vagonuna Yükselen Ruh Katedraline kadar bu atla eşlik eder. Katırların yorulduğu bir zamanda atını vagonun önüne koşum takımı ile bağlamıştır. Özgür tabiatlı kabus atı direnmiştir fakat efendisinin emrine itaat etmek zorunda kalmıştır.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar