Kayıt Ol

Midkemia' da Teknoloji ve Büyü

Çevrimdışı alper

  • **
  • 143
  • Rom: 10
  • don't let'em tie you to the stake :P
    • Profili Görüntüle
Midkemia' da Teknoloji ve Büyü
« : 18 Ocak 2011, 01:43:18 »
Midkemia gezegeninin teknolojik gelişim süreci, birkaç fark ile 14-15. yüzyıl Avrupa teknolojisine benzetilebilir. “Birkaç fark” a örnek olarak; gemiler kare armadorlu, üç direkli yapısı ile barut ve ateşli top bulundurmaması sebebiyle 17.yüzyıl teknolojisine benzetilebilir. Bir başka deyişle hikayemizin geçtiği gezegen Endüstriyel devrim öncesi tarım dönemindedir.

Midkemia’ da büyü ile uğraşan ve büyü uygulayıcısı çok az insan vardır. Büyücü olmayanların mantıklarına sığmayan, doğaüstü her hareket ve bu hareketlerin kaynağı olan insanlar büyülü damgası yiyerek yakalanıyor, aşağılanıyor yada görüldüğü yerde öldürülüyorlardı. Bu anlayış Dük Borric’in de çabalarıyla çok daha sonra kırılıyor. Dük’ün güvenini kazanmış ve evlat edinilmiş olan Pug, Yıldızlimanı’ nda, büyücülerin korkmadan alıştırma yapabilecekleri, toplumda hor görülmeyecekleri, komşunun hastalanan ineğinin ölümünün sebebini üstlenmeyecekleri bir büyücü akademisi kuruyor.

Pug’ın Kelawan gezegenindeki eğitiminde öğrendiğine göre, Midkemia’ daki büyücüler “Küçük Yol”, Kelawan’ daki Yüceler ise “Büyük Yol” büyücüleridir. Küçük Yol sanatı büyünün ilkel hali, doğada var olan gücü yönlendirme, örneğin sis yaratma, havayı yoğunlaştırıp su elde etme iken, Büyük Yol ustalarından gördüğümüz kadarıyla kendileri, istedikleri yere vücutlarını taşıyabiliyor, yoktan enerji üretiyor ve bu enerjiyle sağı solu parçalayabiliyor, muazzam patlamalar yaratabiliyorlar. Bknz. Pug’ın arenadaki “küçük” çaplı gösterisi. Bildiğimiz kadarıyla ise normalde Küçük Yol büyücüsü Küçük Yol büyüleri, Büyük Yol büyücüsü ise Büyük Yol büyüleri çağırabiliyor ve diğer yol ile herhangi bir bağlantıları bulunmuyor. Birkaç kişi hariç...

O birkaç kişi :

Kara Macros
Pug conDoin (Milamber)
Nakor (Mavi Binici)
Miranda
Magnus (Pug ve Miranda’nın oğlu)


Macros’un geleneksel Büyü Yol’u kurallarına bağlı kalmamasının nedeni, Büyü Tanrısı Sarig’ in avatarı ve bir gün onun yerine geçecek kişi olmasından dolayı Sarig tarafından verilmiş bir hediye olabilir yada Pug gibi sadece doğuştan gelen yetenek olabilir. Çünkü Macros, kızı Miranda, Miranda ile Pug’ın çocukları Magnus da bu yeteneğin görülmesi rastlantı olmayabilir.

Nakor ise “Büyü yoktur” “Sadece gözün göremeyeceği hileler vardır” diyerek klasik Büyük Yol-Küçük Yol mantığını baştan reddeder. Ona göre her insan büyü yapabilir, sadece dünyada bulunan elementlerle etkileşime girmesini öğrenmek gereklidir.

Pug Kelawan’da, Elflerin yanında ve birçok kütüphanede kendi başına, olayların içinde keşfettikleriyle eğitimini büyük ölçüde tamamladıktan sonra Nakor’ un doğru söylediğini anlamaya başlar. Büyünün sınırı olmadığını aslında bu sınırın kendini kısıtlayan büyücülerin zihinlerinde olduğu keşfeder. Gediğin iki tarafındaki Midkemia ve Kelawan halkı yüzlerce yoldan sadece Büyük Yol ve Küçük Yol’u keşfetmiştir. Ancak Nakor’ un dediği gibi büyünün sınırı yoktur çünkü büyü diye bir şey yoktur. Bunu anlayanlar Pug’ ın yanında gidecekler, daha sonra anlayanlar ise peşlerinden geleceklerdir...