Kayıt Ol

Subliminal Mesajlar

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Subliminal Mesajlar
« Yanıtla #30 : 03 Temmuz 2016, 16:46:17 »
Abartıldığı ve komplo teorisi haline getirildiğine hiç şüphe yok. Subliminal mesajların insanları sanıldığı şekilde etkilemediğini biliyoruz. Bunu gösteren bir veri yok yani. Reklamlardan, filmlerin içine yerleştirilen şeylerden falan bahsediyorum. Sık verilen "bilimsel" örneklerden biri onyıllar önce Amerika'da yapıldığı söylenen bir deneydir. Güya sinema salonunda aralarda 25. kare dediğimiz yöntemle insanlara kola içmelerini ya da acıktıklarını söyleyen mesajlar yayınlanmış, bu da satışlarda dev bir artışa sebep olmuştur. Sorun şu ki, böyle bir deney hiç yapılmadı. Olay bir reklamcının işlerini düzeltmek için uydurduğu bir hikayeden ibaret.

Gerçek olduğu durumlar çok var tabii fakat söylendiği gibi bir etkiye sahip oldukları tespit edilmiş değil. Bunu destekleyen bir bilimsel çalışma bilen varsa bana ulaştırmasını rica ediyorum, zira ben hiç rastlamadım. Filmlere, kliplere, şarkılara bunları neden koyuyorlar bilmiyorum ama emin olun çizgi film karesine gizlenmiş bir penis çocuğunuzu bir sapığa dönüştüremez.

Michael Sikkofield denen kişiyi de rica ediyorum okumayın, ha illa ki okuyacaksanız da yazdığı şeyleri kontrol edin. Bu arkadaş 100 şey anlatırken 99 doğru, 1 yanlış anlatıp insanları o yanlışa ikna edenlerden bahseder sürekli. Hah, işte kendisi de tam olarak bunlardan biri (hatta yanlış oranı daha yüksek :P). Yukarıda anlattığım uydurma deneyi uzun uzun anlatmıştı hatta blogunda, halbuki çok basit bir aramayla ortaya çıkıyor uydurma olduğu. Bilmiyor olma ihtimali pek yok yani, ki bilmiyorsa ayrı rezillik. Lütfen okuduğunuz her şeye inanmayın.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır