Kayıt Ol

Birinci Sezon - Bölüm Özetleri

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Birinci Sezon - Bölüm Özetleri
« : 17 Ekim 2012, 21:03:09 »

1. Winter Is Coming (Kış Geliyor)


Devasa koruyucu buz duvarının ardında, Westeros'un en kuzeyinde soğuk bir şeyler harekete geçer. Robert Baratheon, Yedi Krallık'ın kralı, Kraliyet ailesiyle birlikte tahttaki gücünü korumak için eski arkadaşı Eddard Stark'tan yardım istemeye duvarın güneyine, Kışyarı'na yolculuk eder. Aynı zamanda, başka bir kıtada Targaryen ailesinin sağ kalan son iki üyesi onlara ait olan tahtı Robert'tan almak için onlara bir ordu sağlayacak yeni bir anlaşmaya imza atarlar.





2. The Kingsroad (Kralyolu)


Kral Robert ve etrafındakiler, Ned Stark ve kızları Sansa ve Arya'yle güneye olan yolculuklarına başlarlar. Yolculuk sırasında Arya'nın başı Prens Joffrey'le belaya girer, bu Ned'i zor bir karar vermek zorunda bıraktıracaktır. Aynı zamanda, Jon Kar ve Tyrion Lannister kuzeydeki Sur'a giderler. Jon'un amacı Gece Nöbeti'ne katılmak, Tyrion'un ki ise dünyanın sonuna işemektir. Essos'ta, Daenerys bir Dothraki at efendisiyle evli olmanın anlamını öğrenmektedir. Kışyarı'nda, Bran Stark düşüşünden sonra yaşam savaşı vermektedir.




3. Lord Snow (Lord Kar)


Ned, Kral'ın Toprakları'na gelir. Kara Kale'de Jon Kar Gece Bekçileri'ne katılmak için gerekli olan eğitimine başlar. Bran'i kimin öldürmeye çalıştığından emin olan Catelyn, gizlice Kral'ın Toprakları'na doğru yola çıkar.  Vaes Dothrak'a doğru yoldayken Daenerys ile abisi Viserys'in arasında işler kızışır. Jaime ve Cersei Bran'ın kaderini öğrendiklerinde endişelenmeye başlarlar.




4. Cripples, Bastards and Broken Things (Sakatlar, Piçler ve Kırılmış Şeyler)


Ned gizlice ondan önce gelen Jon Arynn'in ani ölümünü araştırmaya başlar. Arya, Syrio Forel ile dans derslerine başlar. Kralın yeni eli için bir turnuva düzenlenir.  Jon Gece Nöbetçileri'nin yeni üyesi Samwell Tarly'a acımaktadır. Sur'u terkeden Tyrion kendini yanlış zamanda yanlış yerde bulur. Viserys Vaes Dothrak'ta sabırsızlanmaktadır. Kışyarı'na dönüş yolunda Catelyn'in bir handa durur. Catelyn, Tyrion'u, Bran'ı öldürmeye çalışmak suçundan, tutsak olarak alır.




5. The Wolf and The Lion (Kurt ve Aslan)


Targaryenlerin Dothraki'yle olan ilişkilerinin meyvelendiğini duyan Kral Robert deliye döner ve Ned'in onaylamamasına aldırmadan bir suikast emri verir. Catelyn, Lannister tutsağıyla birlikte Kartal Yuvası'na kız kardeşini görmeye gider. Arya, babasının hayatını tehlikeye atacak bir konuşmaya kulak misafiri olur. Ned Stark ile Jaime zorlu bir düello gerçekleştirir.




6. A Golden Crown (Altın Taç)


Kral Robert avlanmaya giderken, Ned'in yeni problemlerle başa çıkması gerekmektedir. Kartal Yuvası'nda Tyrion suçlarının cezasıyla karşı karşıya gelir. Kışyarı'nda, Bran düşüşünden sonra ilk defa at binmeye gider. Vaes Dothrak'ta Viserys, Khal Drogo tarafından katledilir.




7. You Win or You Die (Kazanırsın ya da Ölürsün)


Ned ve Cersei Jon Arryn'in ölümünü tartışmak üzere buluşurlar. Jon hayatını Gece Bekçileri'ne adamak için yemin eder. Khal Drogo, Daenerys'e karşı bir suikast girişiminden sonra aniden fikir değiştirir. Kral Robert bir domuz tarafından yaralanarak, ölür. Ancak ölmeden önce Eddard'ı Krallığın Koruyucusu tayin etmiştir. Robert'in ölümünden sonra bu kararı yok sayan, Kraliçe Cersei; Eddard Stark'ı hain ilan eder.




8. The Pointy End (Sivri Uç)


Ned'in yakalanmasından sonra, Lannister gardiyanları Starklar'ın adamlarının peşine düşer. Cersei Sansa'yı kendi planlarına dahil ederken Arya kaçmaya çalışır. Robb babasının sancaklarına çağrıda bulunur ve Lannisterlar'a savaş açar. Dağ kabileleriyle anlaşan Tyrion babasıyla buluşur. Jon Sör Alliser'a saldırır ve Lord Kumandan'ın hayatını kurtarır. Denize giden yollarında Dothraki barışçıl bir kasabayı talan edince, Dany onlarla aynı şekilde düşünmekte zorlanacaktır.




9. Baelor


Ned Sansa'nın hayatını kurtarmak için kaderini değiştirecek bir karar vermek zorundadır. Catelyn babasının kuralsız sancak beyi Lord Walder Frey'i ikna etmeli ve Robb'un güçlerinin nehirden geçmesini sağlamılıdır. Tyrion kendine bir metres alır ve savaşmak zorunda bırakılır. İlk savaşını kazanan Robb değerli bir tutsak alır. Kahramanlıklarından sonra Jon'un değeri Gece Nöbetçileri arasında artmaya başlar, aynı zamanda Üstat Aemon'un sırrını öğrenir. Dany Dothrakilerin düşüncelerine aldırmadan Drogo'nun iltahaplanan yarasını iyileştirmesi için tutsak bir cadıya, Mirri Maz Duur'a güvenir.




10. Fire and Blood (Ateş ve Kan)


Yedi krallık Ned'in kaderiyle ilgili haberi öğrenirken, Bran ve Rickon aynı rüyayı görürler. Kuzey'de yeni bir kral doğarken, Cat Bran'nın düşüşüyle ilgili Jaime'yi sorgular. Tyrion babasının aniden onu gerçek bir oğul gibi görmesine inanamamaktadır. Arya Kralın Topraklarından kaçmak için kimliğini saklamak zorundadır, bu sırada Joffrey Sansa'ya gerçek yüzünü gösterir. Duvar'da Jon eski ailesine olan bağlılığıyla Gece Nöbetçileri'ne olan sadakati arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Denizin ötesinde, korkunç bir bedel ödeyen Dany yeni bir umut ışığı bulur.


Not: Yazı alıntıdır fakat bayağı bir değişiklik yaptım. Hatalarımı söylerseniz değiştirebilirim.