Kayıt Ol

Game of Thrones

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #255 : 01 Mayıs 2016, 18:12:49 »
Hatırlar mısınız Peter Jackson Hobbit'i bitirdikten sonra "ne yaptığım hakkında en uafk bir fikrim yok, mükemmel bir kitabı çok başarısız bir şekilde sinemaya yansıttım" demişti ve Tolkien mirasçıları da bir daha Orta Dünya kitaplarının film haklarını satmayacaklarını açıklamışlardı. Bence aynı şey bu GoT'da da olacak. O kadar başarısız bir kitap uyarlaması ki insanın ağlayası geliyor. Evet güzel bir dizi ama kitabını okuyan insanlar için resmen işkence. İlk çıktığında Martin'e Amerika'nın Tolkien'i dendi fakat bu çok yanlış bir deyimmiş. Bence Martin kefenin cebi olduğunu düşünen biri, yazıları bile para içinmiş anladığım kadarıyla. Keşke hiç okumamış olsaydım diyorum, hayatım daha iyi olabilirdi, her yeni bölümde sinir krizi geçirip yorumları okuyunca sakin kalmak için dakikalarca volta atmazdım..
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #256 : 01 Mayıs 2016, 21:45:56 »
Ayrıca yavaş yavaş Martin'in kitapların seneryosunu diziye sattığını düşünmeye başlıyorum. Düşünsenize, yazılmamış bir kitabın dizisi nasıl oluyor?
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #257 : 02 Mayıs 2016, 20:40:24 »
Katılmıyorum. Tabii ki Martin birkaç taktik veriyordur fakat dizide olan şeylerin kitapta olması onun da hiç işine gelmez. O sebeple bence dizide olan şeylerin alternatiflerini düşünmeliyiz kitapta. Dizide kitapta olması imkansız olan olaylar oluyor, evet, birkaç mantıklı spoiler yedik hani bariz olabilecek şeyler gördük fakat genel olarak dizi ile kitap sen sağdan git ben soldan gideceğim ortada buluşuruz deyip ayrıldılar. Zaten Martin çatır çutur karakter öldüren bir yazar -ki bu iyi bir şey-, herhalde dizide ölen karakterleri kitapta bir ara öldürür fakat dizide anlatılan türden ölümler olmayacağı bariz belli. Kitapta halkının taptığı adamı adamlarının gözü önünde öldürdüler, bir buçuk metre hanımcık bir kız dev gibi adamı meyve bıçağı ile öldürdü, olasılıksız..
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #258 : 03 Mayıs 2016, 02:00:22 »
Bu saatten sonra kitapta şöyle oldu, böyle oldu muhabbetinin anlamı yok. Belli ki değiştirecekler, söylediler bunu da açık açık. Böyle söyledikleri sürece değiştirerek dizi çekmeleri benim için problem değil, iki farklı güzel hikaye görmüş olurum. Dizinin senaryosu kötü olmadığı sürece kitaba uygun olmaması bu yüzden artık beni pek ilgilendirmiyor. Herkese de uyarlama zihniyetinden sıyrılıp izlediği şeyden zevk almaya çalışmasını tavsiye ediyorum. Emin olun o kadar zor değil. Birebir uyarlama bekliyorsanız da izlemeyin yani, öyle olmayacağını çıkıp açıklamalarına rağmen izleyip kitaba uygun değil diye şikayet etmek saçmalık oluyor artık. Boşu boşuna izleyip sinirlenmenize gerek yok.

Bu sezonun başında izleme isteğim pek yoktu fakat ilk 2 bölümü bugün oturup izledim, ve söylediklerimi geri aldım. Dizi gayet güzel bir şekilde geri dönmüş. Hele o 2. bölüm... Geçen sezonun yarısını izlememiştim ama bu sezon beni diziye tekrar bağlayacak gibi.

Spoiler: Göster
Yiğidim, aslanım, kara kaşlım geri döndü be! Bu olmasa gerçekten devam etmeyecektim diziye. Ulan çok mutluyum ya!
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı Rosemary

  • **
  • 282
  • Rom: 12
  • With tired eyes, tired minds, tired souls we slept
    • Profili Görüntüle
    • last.fm
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #259 : 03 Mayıs 2016, 02:47:14 »
Spoiler: Göster


Kral döndü haha. Bence en önemlisi nasıl bir kimlikle dönmüş olduğu, nitekim eski Jon da olabilir bambaşka biri de.

Sör Robert kafaları bir bir patlatıyor. Manyak ya.

Ve helyumsuz Balon.


Alıntı yapılan: N.I.B.
Now I have you with me, under my power
Our love grows stronger now with every hour
Look into my eyes, you'll see who I am
My name is Lucifer, please take my hand

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #260 : 09 Mayıs 2016, 07:35:07 »
Spoiler: Göster
Eveet, 3. bölümü de izledik. Açıkçası benim için çok tatmin edici bir bölüm oldu.

Şikayetle başlayayım. Heyecanla beklediğim Tower of Joy sahnesi öyle böyle dandik değildi. 7'ye 3 olan dövüşü 6'ya 2 yapmalarına hadi bir şey demedik, neden anlamadım ama öyle olsun. Ulan Arthur Dayne'e 2 kılıç verip maymun gibi oynatırken hiç utanmadınız mı? Arthur Dayne beklerken Drizzt Do'Urden bulduk resmen ya. Nerede kaldı aile kılıcı Dawn, nerede kaldı Sword of the Morning? 2 kılıç kullanmayı ustalık belirtisi olarak gören gebeş senaristlerden yine iyi çıkıyor bu dizi.

Umber'ın hediyesini tahmin eden birini görmüştüm, haksız çıkmasını umuyordum ama öyle olmadı. Çekmediği kalmadı bu Stark'ların yav. Dayne ölürken beddua mı etti, ne yaptı anlamadım. Rickon da gidici gibi artık. Arya da tam bir faceless oldu, ondan da pek bir "Stark action" beklemiyorum artık.

Bölümün en tatmin edici kısmı ise elbette Jon bölümleriydi. Uzattıkça uzatırlar, göstermezler diye korkuyordum ama öyle olmadı. Aslanlar gibi kalktı ayağa, yaptı yapacağını. Helal olsun. Olly'e acıyanlar falan gördüm, azıcık üzüldüysem ne olayım. Ölü yüzlerini gördükçe içim soğudu. Bölümün finali ise muazzamdı. Yeminin ölene kadar olmasından bir şey çıkacağı belli gibiydi aslında, bunun olacağını tahmin ediyordum ama Jon'un nasıl davranacağını kestirememiştim. Haklı çıktığım için çok mutluyum. Güneye inip o Ramsay'in g- öhm, neyse, detaya girmeyeyim. Taş üstünde taş, gövde üstünde baş bırakmayacak Jon reyis umarım. Bekliyoruz.

My watch has ended.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #261 : 09 Mayıs 2016, 17:47:34 »
Şu güne kadar GoT'u aşağıladım, kitap kitap dedim, dizi çöp dedim, Allah belamı verdi.

6x3 hakkında:
Spoiler: Göster
Neşe Kulesi sahnesini beğenmedim, kişi seçimleri, olayların oluşu falan biraz dandikti. En azından Arthur Dayne'i biraz vurgulamışlar fakat beklediğim gibi değildi.

Jon Kar'ın dirilmesini bekliyordum, hani aksini istiyordum ama olacağı buydu. Yabanılların gelmesini de en başından beri, taa kitaptan beri aslında biliyordum. O hainlerin idamına biraz şaşırdım ben Jon yumuşak davranabilir diye düşünüyordum, yani en azından çocuğu belki öldürmez diyordum ama iyi oldu. Nöbeti bırakması zaten olağandı fakat burada dikkat edilmesi gereken Boltonlar bunu "Yeminbozan Piç" olarak kullanacaklar, dezavantaj.

Umber, Rickon, Ramsay, Karstark olayı çok acayipti. Umber'ın sert ve hani nasıl diyeyim son ana kadar hanesinin iyiliği için Stark tarafına geçebileceğini düşünüyorum. Rickon Stark ve Tüylüköpek olayı çok garipti. Ben ilk kitabı okuduğumdan beri Rickon'u hep üstün görürdüm diğer Starklardan. Kitapta sürekli övülürdü fakat dizide öyle çok yer etmedi, yine de ben Rickon'un son ana kadar görünmeyeceğini, son anda kurtarıcı gibi geleceğini düşünürdüm hep. O kurdun kafasının getirilmesi falan inanın şok oldum. Hatta çuval kafasından çıkartılmadan önce belki başka bir çocuğu yerine getirmiştir, oyundur diyordum. Ramsay'in en sonda dediği "Evinize hoş geldiniz Lord Stark" lafından benim anladığım Jon'a karşı Rickon'u kullanacak. Manderlyleri ve diğer Kuzeyli haneleri yanına çekmek için piyon gibi kullanacak bu şekilde Jon'a karşı avantaj elde edecek.

Arya'ya ne yaptıklarını tam çözemedim. Sanırım amaç geçmişini unutturmak değil, iyi yalan söylemeyi ve duyguları gizlemeyi öğretmekmiş. Sandor'dan bahsetmeleri ilginç oldu bence yaşıyor, yaşamasa bahsetmezlerdi gibi geldi bana. Arya'yı kitapta bir daha Westeros'a dönmez gibi gösteriyorlardı, en azından uzun bir süre dönemeyecek gibiydi fakat dizide çok yakında intikam için dönebilir.

Kralın Şehri'nde işler karışık Lannister kardeşler bir güç sahibi fakat Tyrelllar da bir güç sahibi. İkisi de tek başına birer hiç ama birlikte baya güçlüler gibi. Yakında inanç ile aralarında sağlam bir çatışma çıkacaktır. Minik kuşlar olayını sevdim, fakat nihayetinde Varys isterse ona itaat edeceklerini düşünüyorum. Yani ilerleyen zamanlarda.

Dany muhtemelen kurtarılacak çünkü orada kalması hani mümkün değil aksi düşünülemez. Fakat belki yeni Khal bir gariplik yapıp karısı yapabilir Dany'yi, belli olmaz.

Tyrion, Varys falan onlar da işte suikasttı, şehir içi çatışmalardı falan filan en son Dany ile yolları kesişir gibi.


6x4 fragman hakkında | fragman için > buraya
Spoiler: Göster
Sansa, Brienne, Pod bir kapıdan giriyorlar burası muhtemelen Starklara sadık Dağ Klanları'nı göreceğimiz bölüm. Belki görmeyiz belki sadece Kara Kale'ye gitmiştir ama bence bi Dağ Klanı görebiliriz.

Petyr, Robert Arryn'a Sansa Boltonların elinde falan diyor burada iki seçenek var, oradaki şövalyenin yüzünü ekşitme nedeni Robert yine krize girebilir veyaaaa Robert sancak kaldırıp Kuzey'e savaşmaya gidebilir. Dikkat edilmesi gereken eğer bu olursa ve savaşı Sansa-Jon tarafı kazanırsa bu iki üvey kardeş arasında ister istemez, yandaşlar aracılığı ile bir rekabet olabilir, tehlikeli. Belki Rickon'u kurtarırlar fakat sanmam.

Theon Demiradalara dönecek demiştim. Euron kral olsa bile ben Theon'un Kuzey'e yararlı bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Yani nasıl diyeyim orada heal basacak kendine, düzelebilir bu pısırık halleri diye düşünüyorum.

Margaery yargılanacak fakat galiba Tyrelllar bunu istemiyorlar o yüzden kesinlikle bir iç çatışma olacak inanç ve taht arasında. Ayrıca o Margaery'nin sarıldığı kişiyi tanıyamadım Loras galiba ama emin olamıyorum eğer Loras ise yani bilmiyorum ileride bence bu ikisinden birinin başına bir şey gelebilir. Belki Loras'ın başına çoktan bir şey gelmiştir. Belki Loras bile değildir..

Meeren'de iç çatışmalar, oyalamalar falan. Mormont ile Daario adeta bir Maedhros ve Maglor edası ile kampa dalacak gibi umarım kolayca kurtaramazlar da biri veya ikisi ölür.

Bu bölüm 6x3'e kıyasla biraz pasif geçecek gibi ama belli olmaz.


GoT forumlarının adminlerini tanıyorum ve sevmiyorum. O sebeple burada GoT hakkında konuşmak daha çok hoşuma gidiyor. Burası ayrıyetten biraz daha elit geliyor bana nedense. Neyse, söyleyeyim dedim, sizi seviyorum.
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #262 : 10 Mayıs 2016, 02:14:59 »
Spoiler: Göster

Helal olsun. Olly'e acıyanlar falan gördüm, azıcık üzüldüysem ne olayım. Ölü yüzlerini gördükçe içim soğudu.


Spoiler: Göster
Kesinlikle katılıyorum. O suratından nefret ve kin akan çemçük ağızlı veledin ölümü beni de gram üzmedi. Bir ara korktum hatta Jon'un yüz ifadesinden. Olly'e acıyıp indirecek mi oradan diye düşündüm.Neyse ki içimin yağlarını eritmeyi başardı kerata.

Son çıkışı da muhteşemdi.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Rosemary

  • **
  • 282
  • Rom: 12
  • With tired eyes, tired minds, tired souls we slept
    • Profili Görüntüle
    • last.fm
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #263 : 10 Mayıs 2016, 02:49:54 »
3. bölüm sonu itibarıyla da gayet heyecanlı gidiyor. Bölüm bazı sorularımıza cevap verdi ama yeni sorular doğurmadı, bu açıdan kısırdı.

Neşe Kulesi sahnesi de güzeldi ama kitabı okumanın verdiği kibirlilikten mi bilinmez tam beklediğim etkiyi yaratmadı. Ned ya.

Kitapta Arya'yı çok seviyorum ama dizide izlerken sıkılıyorum.

Dizinin kitabı geçmesiyle belki de yersiz bir korku sardı beni. Umarım o eski uzun ve akıldeşen diyaloglu sahneler yerini sadece aksiyon ve izleyici beklentilerine bırakmaz. Stark'lar da çok fazla gülmeye başladı umarım en yakın zamanda bir aksilik çıkar.

Jon'un gidişi neydi öyle be! Yalnız diziyi yapanlar işi bilmiyor. Ben olsam son sahneye aşağıdaki müziği koyar ve sözlerle birlikte izleyen herkesi pert ederdim.

Alıntı yapılan: Murat Kekilli - Vay Be
Ne güzel günlerdi o günler vay be
Gardaş gardaş yaşardık bir zaman vay be
Kim verdi elimize bu silahları
Kim düşürdü bu hale kim bizi vay be

Vay be vay vay be vay
Ben böyle anlayışa tükürürüm vay be

Yemyeşildi bu şehrin her yeri vay be
İnsan insan bakardık maviye vay be
Sevdiğim bile terketmiş bu diyarları
Durulmaz bu şehirde duramam vay be

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #264 : 15 Mayıs 2016, 13:29:04 »
O değil de
Spoiler: Göster
 Neşe Kulesi sahnesini bölmeleri ne kadar doğru sizce, yani sonuçta sonrasının ne olacağını hepimiz biliyoruz değil mi? Ayrıca Bran konusunda ne düşüneceğimi bilemedim, bir şeyler yapabilecek mi yoksa orada çürüyüp gidecek mi anlamadım gitti. Ve sahneyi bölmeleri de hiç hoşuma gitmedi açıkçası.

Jon'un zaten surdan çekilme vakti gelmişti ama Rickon olayını beklemiyordum, bir kitap okuru olarak "olamaaaaaaaz!" diye bağırmak geldi içimden. Karakterlerin kitaba göre olan tutarsızlığına hâlâ alışabilmiş değilim ki buna Kum Yılanlarının Doran Martell'i öldürmesi ve Arianne Martell'in dizide olmaması da dahil.

Eh, Gregor hakkındaki teorilerim tutmuş oldu, adam ölmemiş ya!
Sonuç olarak dizi hakkında ne düşüneceğimi tam olarak bilemiyorum, bir merakım kabarıyor heyecanlanıyorum, sonra kitaplar aklıma geliyor kahroluyorum. :D Neyse, izliyoruz işte, bakalım neler olacak?
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #265 : 16 Mayıs 2016, 11:53:31 »
4. bölüm belki de sezonun en iyi bölümüydü. Kalan bölümler epey olaylı geçecek gibi.

Spoiler: Göster
O kadar alışmışız ki dert, çile görmeye, Sansa kapıdan giremeden ölecek falan diye bekledim açıkçası bir an. 5 sezondur yaklaşıp yaklaşıp bir türlü buluşamayan Starklardan ikisi sonunda bir araya geldi. Pink Letter'ın gelmesine şaşırdım, ama çok iyi oldu. Jon'un yabanileri alıp Winterfell'e gitmesi hepimizin istediği şeydi. Ramsay'in günleri sayılı, intikam yakın.

Littlefinger'ın sessizliği bozuluyor. Bütün bunları planlamış mıydı, yoksa duruma göre mi hareket ediyor bilmiyorum ama ikisi de eşit derecede hayranlık uyandırıcı. Korkutucu bir zekası var bu adamın.

Tyrion Meereen'de ipleri iyice eline aldı, derin devlet kuruyor resmen adam. Dany gelince bunu ejderhalara yedirmesin de, başka bir şey istemiyorum. :D

Tyrell'ler King's Landing'e girerse ortalık fena karışacak. O High Sparrow kolay kolay ölmez, ölse de sonra pişman olabilirler.

Son sahne... Biz bunu daha önce bir yerlerde görmemiş miydik?

Sezon ilerledikçe tüm taraflarda gerilim ve hareketlilik artmaya başladı. Sona yaklaştığımızı hissettiriyorlar. 1, bilemedin 2 sezon kaldı. Eh, en azından Martin seriyi bitirmeden ölürse dizi finali de olsa bir final görmüş olacağız. :D   
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı Elendil_XX

  • ***
  • 504
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #266 : 16 Mayıs 2016, 13:47:05 »
Uzun süredir böyle şahane ilerleyen bir sezon izlememiştik. Şimdilik orgazmik bir şekilde gidiyor dizi, aman diyim bozmasın.

Son bölümün en güzel sahnesi ise bana göre şuydu:
Spoiler: Göster
Tormund - Brienne bakışı  ;D

Çevrimdışı estelturin

  • **
  • 143
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #267 : 16 Mayıs 2016, 18:47:58 »
Jon Snow olmasa izlenecek gibi değil artık.Ejder annesi de sürekli ordu topluyor. Kadın İlah oldu çıktı.Başkent desen kıçı kırık bir dinci saçma sapan konuşuyor.Ulan kimse de demiyor "Bu mu tanrının sözü"? diye.
İnsan için önüne çıkan bütün yollar yürünebilir yollar ise, o insan artık kaybolmuştur.

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #268 : 16 Mayıs 2016, 19:58:34 »
Spoiler: Göster
Dany kendini geliştirmiş ilk seferde saçları yanmıştı o sorunu halletmiş, bir de yanmadan önce memeleri sarkıktı ateş vurunca düzelmişler, ateş bu kadına yarıyor. Dünyanın en saçma sahnesiydi aynı şeyi iki defa izleyince güzel olmuyor.


Keşke ne kitabını okusaydım ne dizisini izleseydim.
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #269 : 17 Mayıs 2016, 06:22:22 »
Spoiler: Göster
Dany kendini geliştirmiş ilk seferde saçları yanmıştı o sorunu halletmiş, bir de yanmadan önce memeleri sarkıktı ateş vurunca düzelmişler, ateş bu kadına yarıyor. Dünyanın en saçma sahnesiydi aynı şeyi iki defa izleyince güzel olmuyor.


Keşke ne kitabını okusaydım ne dizisini izleseydim.

Spoiler: Göster
Vücudunda bir değişiklik yok, kamera açısından öyle görünüyor. Bizzat kendisi oradaki.  Bir de yanmıyorsa saçlarının da yanmaması mantıklı olanı bence, ilk seferde yapılan hataydı ama bu o kadar önemsiz bir ayrıntı ki şikayet etmeye bile değmez gerçekten. Sahne genel olarak çok hoşuma gitti diyemeyeceğim ama sebebi bunların hiçbiri değil.


Jon Snow olmasa izlenecek gibi değil artık.Ejder annesi de sürekli ordu topluyor. Kadın İlah oldu çıktı.Başkent desen kıçı kırık bir dinci saçma sapan konuşuyor.Ulan kimse de demiyor "Bu mu tanrının sözü"? diye.

Spoiler: Göster
Yüzlerce yıldır inanılan bir dinin başındaki insandan bahsediyoruz. Dinin kurallarını yaşatıyor zaten, pek bir şey de uydurmuyor ilginç bir şekilde. Dolayısıyla saçma olarak gördüğünüz şeyler dinin bizzat kendisi. Eh, insanlar burada "bu mu tanrının sözü?" diyor mu ki dinlere, orada desinler?
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır