Neşe Kulesi sahnesini beğenmedim, kişi seçimleri, olayların oluşu falan biraz dandikti. En azından Arthur Dayne'i biraz vurgulamışlar fakat beklediğim gibi değildi.
Jon Kar'ın dirilmesini bekliyordum, hani aksini istiyordum ama olacağı buydu. Yabanılların gelmesini de en başından beri, taa kitaptan beri aslında biliyordum. O hainlerin idamına biraz şaşırdım ben Jon yumuşak davranabilir diye düşünüyordum, yani en azından çocuğu belki öldürmez diyordum ama iyi oldu. Nöbeti bırakması zaten olağandı fakat burada dikkat edilmesi gereken Boltonlar bunu "Yeminbozan Piç" olarak kullanacaklar, dezavantaj.
Umber, Rickon, Ramsay, Karstark olayı çok acayipti. Umber'ın sert ve hani nasıl diyeyim son ana kadar hanesinin iyiliği için Stark tarafına geçebileceğini düşünüyorum. Rickon Stark ve Tüylüköpek olayı çok garipti. Ben ilk kitabı okuduğumdan beri Rickon'u hep üstün görürdüm diğer Starklardan. Kitapta sürekli övülürdü fakat dizide öyle çok yer etmedi, yine de ben Rickon'un son ana kadar görünmeyeceğini, son anda kurtarıcı gibi geleceğini düşünürdüm hep. O kurdun kafasının getirilmesi falan inanın şok oldum. Hatta çuval kafasından çıkartılmadan önce belki başka bir çocuğu yerine getirmiştir, oyundur diyordum. Ramsay'in en sonda dediği "Evinize hoş geldiniz Lord Stark" lafından benim anladığım Jon'a karşı Rickon'u kullanacak. Manderlyleri ve diğer Kuzeyli haneleri yanına çekmek için piyon gibi kullanacak bu şekilde Jon'a karşı avantaj elde edecek.
Arya'ya ne yaptıklarını tam çözemedim. Sanırım amaç geçmişini unutturmak değil, iyi yalan söylemeyi ve duyguları gizlemeyi öğretmekmiş. Sandor'dan bahsetmeleri ilginç oldu bence yaşıyor, yaşamasa bahsetmezlerdi gibi geldi bana. Arya'yı kitapta bir daha Westeros'a dönmez gibi gösteriyorlardı, en azından uzun bir süre dönemeyecek gibiydi fakat dizide çok yakında intikam için dönebilir.
Kralın Şehri'nde işler karışık Lannister kardeşler bir güç sahibi fakat Tyrelllar da bir güç sahibi. İkisi de tek başına birer hiç ama birlikte baya güçlüler gibi. Yakında inanç ile aralarında sağlam bir çatışma çıkacaktır. Minik kuşlar olayını sevdim, fakat nihayetinde Varys isterse ona itaat edeceklerini düşünüyorum. Yani ilerleyen zamanlarda.
Dany muhtemelen kurtarılacak çünkü orada kalması hani mümkün değil aksi düşünülemez. Fakat belki yeni Khal bir gariplik yapıp karısı yapabilir Dany'yi, belli olmaz.
Tyrion, Varys falan onlar da işte suikasttı, şehir içi çatışmalardı falan filan en son Dany ile yolları kesişir gibi.