Kayıt Ol

Game of Thrones

Çevrimdışı VeRMiNaaRD

  • ***
  • 461
  • Rom: 1
  • Star-Lord
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #360 : 17 Ağustos 2017, 16:26:40 »
Eğer bu bölümde saçmalık arayacaksak say say bitmiyor. Misal ejderhayı çıkardıkları zincirler nerden geldi ve bunlar sudan korkuyorlarken onları suya dalıp ejderhaya kim taktı?

Madem derdiniz 1 walker yakalamak ve Dany size önem veriyor o zaman kuzgun geldikten sonra değil en başta ejderhaya atlayın kapın 1 tane gelin. Gendry'i ters yönde yollayıp kendileri ileri devam etmeleri yine saçmalık onunla birlikte koşun koşabildiğiniz kadar açık araziye niye çıktınız? Hele ki Gendry hayatında hiç kuzeye gelmemiş kar görmemiş adam maşallah tek başına kolayca buluverdi yolu.

Night King yakınında Drogon ve üstlerinde insanlar varken neden önce uzaktakine mızrak attı? Madem akgezenler ölünce walkerlar da ölüyor o zaman ejderha hazır gelmiş yakıversene onları. Ya da dragon glassla hançer yapacağınıza ok yapsana atıver oku gebersin:)

Arya'nın yüzlerini de hala anlayamıyorum. Eğer onlar öldürdüğünün yüzünü soyup kendine takıyorsa ses ve vucudu nasıl değişiyor? Yok büyüyse niye yanında derisini taşıyor? Anlamış değilim.

Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #361 : 17 Ağustos 2017, 17:29:01 »
@VeRMiNaaRD sadece bunlar da değil, bu sezonda başka saçmalıklar da vardı. Game of Thrones'un bu kadar sevilmesini sağlayan başlıca şey, reyting uğruna kalitesinden taviz vermemesiydi. Diğer pek çok dizinin aksine sırf seyirci istiyor diye olaylar ışık hızında ilerlemezdi, başrol karakterler ölümcül bir olaydan kurtulamazlardı, vadesi gelen ölürdü. Sırf seyirci iki karakteri birbirine yakıştırıyor diye onlar arasında bir ilişki yaratılmazdı, olacağı varsa olurdu. Game of Thrones bu nedenle çok popüler olmuştu. Bu sezon öyle mi?

Spoiler: Göster
Başroldeki karakterler kurtulmanın imkânsız olduğu olaylardan bile sağ çıkabiliyorlar, sadece yan karakterler ölüyor. Jaime Lannister'ın iki bölüm önce, Jon Snow'un ise bu son bölümde ölmüş olması gerekirdi.

Seyirci olayların sonunu çok merak ederdi ama yine de dizi ağır ağır ilerler, hikâyeyi nakış gibi işlerdi. Tamam, akışın belki biraz hızlanması gerekiyordu ama bu kadar da değil. Her şey çok hızlı.

Daenerys ve Jon Snow'un adım adım yakınlaşmasına ne demeli? Yıllarca dizinin takipçileri birbirine yakıştırdı diye bu iki karakterin arasında bir ilişkinin temellerini atıyorlar.

Bir başka soruna da daha önce Hazal dikkat çekmişti. Karakterler, yaptıkları şeylerle bir yere geliyorlardı. Şimdiyse isimleriyle bir yerlere gelmeye başladılar. Jon Snow'un demir tahta oturması için her şey hazırlandı.

Çevrimdışı sheril

  • **
  • 63
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #362 : 17 Ağustos 2017, 17:42:02 »
Bu sezonun çokca saçmalık barındırdığına dair yorumlarınıza katılıyorum ayrıca Jon Snow'un aşırı şişirilmesinden de gına geldi

7.sezon 6.bölüm
Spoiler: Göster
 Dany gelmiş ejderhayla, herkes can havliyle kaçıp kurtulmak için binerken Jon'un orada iki üç tane ak gezen öldürücem diye kahramanlık taslamasına izlerken artık yuh dedim ben. Olay akışını takip edersek Jon'un o davranışı çok yüksek ihtimal Viserion'un ölümüne sebep oldu. Senaristler bu sezon neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil


Çevrimdışı VeRMiNaaRD

  • ***
  • 461
  • Rom: 1
  • Star-Lord
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #363 : 17 Ağustos 2017, 23:28:01 »
Kitabın henüz olmayışının verdiği eksiklikle Martin'in genel hatlarını anlatmasıyla bunlar da kısa kısa işleyerek herşeyi oldu bittiye getiriyorlar. Biryerden yolculuk etmeleri 2 3 sezon sürerken şimdi 1 bölümde 2 3 kez git gel oluyor:) Neyse sırf anahatları için izliyorum ama biraz özen şart. Belkide sızan senaryoyu okuduğum için izlerken eskisi gibi etkilenmiyorum ve hata arıyorumdur. 8. Sezon senaryosunu da okuma hatasını yaptım:/

Çevrimdışı Rosemary

  • **
  • 282
  • Rom: 12
  • With tired eyes, tired minds, tired souls we slept
    • Profili Görüntüle
    • last.fm
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #364 : 21 Ağustos 2017, 03:26:12 »
Sekizinci sezonun senaryosunu okumuşsunuzdur. Gerçi ortamlarda kaç senaryo var haberim yok ama ben aşağıda yer alanı okudum. Eğer aynısını okumuşsanız hele birkaç kelam edelim.

http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-leaks-spoilers/

Öncelikle ben de herkes gibi bu senaryoyu sahici bulmadım. Güzel yazılmış ama bütünüyle tatmin etmedi. Tutarsız ve saçma yer çok ama son sezona falan bakınca da saçma demeye korkuyorum çünkü artık bazı saçmalıklara alışmış durumdayız. Saçmalık görmeyince garipsiyoruz artık.

Neyse. Ama senaryoya göre olan son beni etkiledi, itiraf edeyim. Özellikle altıncı bölümdeki last scene kısmını okurken ürpermedim değil. Tam bir buruk son. Bir yiğit, yorum kısmına, it's not "bittersweet" it's BITTERSHIT!, diye yazmış haha komik çocuklar bu ecnebiler. Kendisine hak verdim ama bu buruk son biraz abartılıyor bence. Açayım.

Okuduğumuz her fantezi eseri siyah ve beyazın daha doğrusu zıtlıkların mücadelesinden oluşur. O evreni var eden zıtlıklardır. Yani mantıken dünyadan tatlıyı yok ettiğinizde aslında acıyı da yok etmiş olursunuz. Karşıtını yok ettiğiniz şeyi de kendi ellerinizle öldürüyorsunuz aslında. Ki benzeri düşünce ve tartışmalar Antik Yunan'da bile vardır. Yani büyük eserlerde bence her daim zıtlıklar hüküm sürmeli. Bir istisna Yüzüklerin Efendisi'nde vardır. Bilirsiniz, sonu muhteşem derecede iyimserdir ve karakterler de ya ak ya karadır, içlerinde dahi bir zıtlık taşımazlar. Filmini izleyince güzel ama kitapları okuyunca karakterlerin de yavan kaldığını göreceksinizdir, bence.

Zaman Çarkı'nı okuduysanız şu hayattaki en muhteşem buruk sonlardan birini görmüşsünüzdür. Ve yazarın zıtlıklar konusuna nasıl mantıklı açıklama getirdiğini de biliyorsunuzdur.

Ha? İşte bu seri de, BVAŞ, baştan sona kendisini tamamlayan bir hikâye. İşte bu sebepten tamamen iyiliğin ya da tamamen kötülüğün dünyayı kaplayacağını umut etmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Yani bence birilerinin tahta oturup, güzel havaya bakarak hadi yönetelim şu ülkeyi şekerim demesiyle, Akgezenlerin herkesi katledip egemen olması aynı ölçüde imkânsız. Tıpkı adam akıllı her kurguda olduğu gibi, burada da her şey bir döngü ve anıdan ibaret. Gerek diğer fantastik eserlerde, gerekse de Nietzsche, Steinbeck okurken bile bu döngüyle karşılaşabilirsiniz. Yaşamı var eden budur.

Bu yüzden senaryodaki son kısım hoşuma gitti ve gayet buruk ve makul buldum. İnsanların doygunluk yaratacak bir nihai son görmek istemesinin sebebi ise, o anı fazlasıyla değerli kılacaklarını düşündükleri için bence. Her nasıl geçmiş günümüzün bir anısıysa, günümüz de geleceğin bir anısı ve günümüze net bir son vermek aslında geleceğin özgün şekilde biçimlenmesini engellemektir bana göre. Ki bu dediğim klasik, sığ mantık olan; ve mutlu yaşadılar, çocukları da, torunları da, torunlarının torunları da, onların torunları da, kolaycı çözüme kapı açıyor. Geçmişe bakıp deriz ya keşke şu zamanda yaşasaydık diye, işte gelecekteki insanlar da bizim zamana bakıp keşke o vakitte yaşasaydık diyecekler. İşte bir önceki cümle bu cümbüşün sona ermeyeceğini ve ermemesi gerektiğini gösteriyor. Kısacası bir Jon Snow ölüp yenisi doğmalı veya bir Akgezen kral. Birini tamamen ortadan kaldırmak diğerini lüzumsuz kılar.

Ha belki yönetim biçimi değişmese de yönetimin şekli değişecektir. Hobbes'ın sevdiği katı kurallar yerine iyimser bir ağabeyimizin, çoğunluk bir hükümet değişikliğini arzu ettiği takdirde, devletin politik kurumları vatandaşlarına, kan dökmeksizin hükümet değişikliğini gerçekleştirmeyi mümkün kılıyorsa, o devlet politik olarak özgürdür, diye söylediği bu biçime yaklaşacaktır belki de, ne kadar yaklaşabilirse artık.

Peki sizin, kötülüğü dünyadan yok etme şansınız olsaydı, gerçekten eder miydiniz? Cevabınız evetse, size Zaman Makinesi'ni okumayı öneriyorum. Sadece iyiliği bilenlerin ne duruma gelebileceğini görmeniz için. Cevabınız hayırsa, sizin fikirlerinizi de duymak isterim.

Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #365 : 28 Ağustos 2017, 04:59:22 »
Rosemary, sızan senaryonun finalinde kararsızım. Çünkü BVAŞ serisi hâlâ eksik. Akgezenlerin ne olduğunu bilmiyoruz/bilmiyorum. Melkor, Sauron, Shaitan veya Myrddraal  gibi saf kötülükler mi yoksa onlarda insanlar gibi kendi yağlarında kavrulan bir ırk mı? Neyin peşindeler? Neden binlerce yıl bekledikten sonra saldırıyorlar? R'hollor ve The Other  gerçekte varlar mı?  Varlarsa düşmanlar mı yoksa aslında ikisi de bir mi? Ve neyin peşindeler?
Martin bir röportajında " seride ki hiç bir karakter saf kötü değil" demiş. Eğer öyle ise Ramsey Bolton veya The Mountain ne oluyor?  Gece Kralı gerçekten saf kötü değil mi? Bunlar cevaplanmadığı için sızan senaryo hakkında karasızım.Daha da kötüsü bunların dizi de cevaplanacağını zannetmiyorum. Umarım kitapta cevap bulur bu sorular ama oradan da ümidi neredyse kestim. İçten içe Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin kötü bir ünle tarihe geçiceğini hissediyorum.  Umarım yanılıyorumdur!

Ama yine de bu hali ile bir cevap vermek gerekiyorsa şunu söyleyeyim Seride ki kötü karakterler sadece  Akgezenler değil, elimizde Euron gibi kötü karakterler de var.  Yani kötülük insanların içinde de kendine yer bulabiliyor. Yorumlarına kısmen katılıyorum. Öyle bir dünya da tamamen iyiliğin hükmetmesi LOTR'da olduğu gibi "yavan" olabilir (Martin'de yavan olduğunu düşünüyor) ama bunu son sahnede ki gibi bu kadar dramatize etmek gerçekten "BITTERSHIT!"

Zaman Makinesi konusunda da sana şunu söylemek istiyorum  (kitabı okuyacak olanlar için)
Spoiler: Göster
 Verdiğin örnek yanlış! Eloiler'in evrimi "kendi yarattıkları" kötülük ortaya çıkmazdan önce henüz tamamlanmamış. Aksi halde onların temel ihtiyaçları Morlachlar tarafından karşılanmazdı. Eloi'ler kötülüğü tamamen "yok edebilseydi", Kötülük tamamen "yok edilseydi" evrim farklı bir şekilde  gelişim gösterecekti. Çünkü doğal ihtiyaçlarını karşılayaman ırklar yok olurlar. Ama onlar kötülüğün temelini kendileri atarak kendi sonlarını hazırladır. Peki biz gelecek nesil evrimimizin temelini ne üzerine kuracağız?
Zaman Gezgini'nin Morlock'ları keşfetmeden önce  üzerine sonuca vardığı Ütopyaya erişebilmek için tek şansımız Robot teknolojisi  gibi. Eğer bu teknolojiyi köleleştirilmiş yapay zekalar üzerine kurarsak sonumuz Eloi'ler gibi olabilir.  Ama bu Ütopyayı doğru bir şekilde kurabilirsek o zaman kötülüğün yok edildiği bir dünyada yaşanabilir.

Işık altında, Kurtuluşum ve yeniden doğuş umudum adına...

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #366 : 28 Ağustos 2017, 11:46:14 »
#boatsex



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #367 : 29 Ağustos 2017, 19:42:44 »
Arkadaşlar 7. sezon 7 bölümde mi sonlandı?
"Rebellions are built on hope"

Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #368 : 29 Ağustos 2017, 21:37:06 »
Arkadaşlar 7. sezon 7 bölümde mi sonlandı?


Evet. Gelecek sezonda da 6 bölüm olacak. HBO son 6.sezondan sonra kalan 13 bölümü 2 sezon olarak yayınlamaya karar vermiş.
Işık altında, Kurtuluşum ve yeniden doğuş umudum adına...

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #369 : 30 Ağustos 2017, 06:14:03 »
Sabaha kadar tüm bölümleri izledim, ama bir piyes izledim. Bu hissi yaşadım, doyuruculuktan ve oyunculuktan uzak, yazarı bir köşeye atılmış ucuz bir piyes gibiydi. İzlediğim en kötü sezon.

(edit: spoiler)
Spoiler: Göster
Bence Cersei sonunda ensest ilişkiden bir cüce veya özürlü çocuk doğuracak, o çocuğun hükmedemeyeceğini anlayınca akgezerlere karşı diğer güçlerle müttefik olmak zorunda kalacak, hem de yıllarca Tayrion'dan nefret etmesinin de bir kaşılığını görecek, çocuğu onun için ucube olup empati kuracak. Bu fikrim dizi için geçerli kitaplarda ne olur bilmem.
"Rebellions are built on hope"

Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #370 : 30 Ağustos 2017, 07:21:22 »
Dizi kendini bitirdi zaten. Sezon boyunca mantık hataları ile doluydu dizi. Sezon Finalinde ise senaryo hataları baş göstermeye başladı (Bran'in Jon'un soy isminin Sand olduğunu söylemesi).

Bu Bran Ned Tower of Joy'da Lyanna ile konuşurken duymadı mı zaten çocuğun isminin neolduğunu? Hadi biz ilk izlerken araya müzik girdi duymadık. Peki Three Eyed Raven'a  ne oldu da duymadı isminin Aegon Targeryan olduğunu?  Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?
Cersei'nin çocuğuna ne olacak emin değilim ama o çocuk, şimdiye kadar doğru çıkan kehanete göre asla doğmamalı ve Cersei kardeşlerinden biri tarafından öldürülmeli.
Spoiler: Göster
 Sızdırılan senaryo Arya tarafından öldürülecek diyor

Kitaptan koptuklarından beri ipin ucunu kaçardılar.
Işık altında, Kurtuluşum ve yeniden doğuş umudum adına...

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #371 : 30 Ağustos 2017, 10:36:26 »
Spoiler: Göster
Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?

Jon doğduğunda Rhaegar ve ilk oğlu Aegon ölmüştü. Lyanna'nın bundan haberi var mıydı bilmiyoruz tabii.

In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı

  • **
  • 116
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #372 : 30 Ağustos 2017, 11:42:46 »
Spoiler: Göster
Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?

Jon doğduğunda Rhaegar ve ilk oğlu Aegon ölmüştü. Lyanna'nın bundan haberi var mıydı bilmiyoruz tabii.


Rhaegar Targaryen Üç Dişli Mızrak'ta öldükten sonra ölmedi mi Elia ve çocukları? Adam ölmeden önce bilmiyordu sanki, ben de yanlış hatırlıyor olabilirim kitaba bakmak lazım. Lyanna'nın bilmesi mümkün olabilir çünkü Ned'in konuştuğu Kral Muhafızları biliyor kralın öldüğünü zaten. Rhaegar en başından beri belirlemiştir zaten, adam vadedilmiş prens kehanetine ve ejderin üç başlı olmasına kafayı takmış gibiydi, son bölümdeki isim olayı saçma duruyor o yüzden.

Çevrimdışı sheril

  • **
  • 63
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #373 : 30 Ağustos 2017, 13:20:32 »
Sabaha kadar tüm bölümleri izledim, ama bir piyes izledim. Bu hissi yaşadım, doyuruculuktan ve oyunculuktan uzak, yazarı bir köşeye atılmış ucuz bir piyes gibiydi. İzlediğim en kötü sezon.

(edit: spoiler)
Spoiler: Göster
Bence Cersei sonunda ensest ilişkiden bir cüce veya özürlü çocuk doğuracak, o çocuğun hükmedemeyeceğini anlayınca akgezerlere karşı diğer güçlerle müttefik olmak zorunda kalacak, hem de yıllarca Tayrion'dan nefret etmesinin de bir kaşılığını görecek, çocuğu onun için ucube olup empati kuracak. Bu fikrim dizi için geçerli kitaplarda ne olur bilmem.


Spoiler: Göster
 Kehanete göre cercei'nin çocuğu olamaz ama böyle birşey olsa ne super olur hemde cüce olsa. Gerçi cercei o çocuğu kendi elleriyle öldürürdü herhalde

Bu arada 7.sezon final bölümünde Rhaegar'ın gösterildiğini sahnede onu Viserys sanıp anlık bir şok yaşadığımı söylemek isterim :/

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Game of Thrones
« Yanıtla #374 : 30 Ağustos 2017, 18:15:50 »
7. sezon özeti  :ohmy

"Rebellions are built on hope"