Kayıt Ol

Şampiyonların Kahvaltısı - Kurt Vonnegut

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Şampiyonların Kahvaltısı - Kurt Vonnegut
« : 24 Mayıs 2015, 22:44:04 »


Şampiyonların Kahvaltısı Yeni Baskısıyla Bizlerle

Dost Kitabevi’nin yayınladığı Kurt Vonnegut eserlerini yeni çevirileriyle dilimize tekrar kazandıran April Yayıncılık şimdi de bizleri Şampiyonların Kahvaltısı’yla yeniden buluşturuyor.

Bilimkurgu otoriteleri tarafından New Wave akımının önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen, ama kendisi bu türde yazdığını asla kabul etmeyen Kurt Vonnegut’ın en iyi bilinen eserlerinden biridir Şampiyonların Kahvaltısı.

Vonnegut’ın kendi tabiriyle “zihnindeki tüm çöpleri temizlemek” adına ellinci yaş gününde yazdığı bu kitap yazarın önceki romanlarından pek çok karakteri, kâğıda dökülmemiş fikirleri ve kısa hikâyeleri içerir. Ayrıca sayfalarına kendi elleriyle çizdiği pek çok resmi de eklemiştir.

Hatta kitabın adını da çok ünlü bir mısır gevreği firmasının sloganından almış ve her zamanki o ironik tavrıyla telif hakları yasasıyla dalga geçmiştir.

Kitabın konusu, karakterleri ve diğer hakkında daha fazla bilgi almak için haberimize buyurun.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı FringillaVigo

  • *
  • 13
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şampiyonların Kahvaltısı - Kurt Vonnegut
« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2015, 22:28:39 »
Haftalık kitap tavsiyesi bölümünde kitabı görmem üzerine yazıyorum :)

İçinde Kilgore Trout gibi gördüğü herhangi bir şeyden anında roman kurgulayabilme yeteneği olan fakat berbat bir anlatım diline sahip yazarı barındıran kitap. Vonnegut'un ikincil benliği olarak nitelendirilen ilginç bir karakterdir Trout. Sadece bu karaktere sahip olması bile kitabı okunabilir kılan detaylardan. Okuması kolay, hatta eğlenceli bir kitap olmasına rağmen daha önce Vonnegut okumadıysanız ilk kitap olarak seçmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Yazarın iğneleyici nükteleri, metaforları, bilindik yüksek dozlu ironi kullanımı ve had safhadaki absürdite kitabı ilginç kılsa da konudan konuya atlama üstadı olan Vonnegut'un bu tarzı bazen kitaptaki asıl noktayı anlamaya engel olabiliyor. Şampiyonların Kahvaltısı okuma sonunda insanı tatmin etse de bu politik/bilimkurgu/hiciv yazarını tanımak ve neden kurgu cambazı olarak bilindiğini daha iyi anlamak için ilk tercih bence Mezbaha No.5 ya da Kedi Beşiği'nden yana olmalı.

İyi okumalar herkese!