Kayıt Ol

The Craft // Cadılar Kulübü

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
The Craft // Cadılar Kulübü
« : 07 Aralık 2013, 20:16:59 »
The Craft



  Los Angeles'a taşınan ve Saint Benedict akademisi'ne başlayan Sarah, okuldaki ilk günlerinde, gruplaşmış öğrenciler arasında yalnızlık hisseder. Ta ki okulun sıkıcı ortamından uzaklaşmış üç genç kızla tanışıncaya kadar. Nancy, Bonnie ve Rochelle hakkında ilk duyduğu şeyler, birlikte dolaşan, herşeyleriyle diğer öğrencilerden farklı bir grup olduklarıdır. Büyüye yatkınlığı ile dikkati çeken Sarah da onlara katılır ve büyü için gerekli olan dört köşe tamamlanmış olur. İç ve dış dünyaları tahminlerinin ötesinde değişikliğe uğrayan dört genç kız, dışlanan olmanın da kendine özgü bir güç olduğuna ve özgür olmak anlamına geldiğini öğrenirler. Büyüleri işe yaramaya başladığında bu cadılar kulübü bir anda sınıf arkadaşlarından, ailelerinden ve erkek arkadaşlarından intikam alma şansına sahip olur.
[Divxplanet alıntısı bitti]

  The Craft cadılık dendiğinde ilk akla gelen, daha etrafta Sorcerer's Apprentice gibi görsel efektten oluşan filmler yokken yapılmış bir eser. 1996 yapımı. Practical Magic'le birlikte -ki o da şimdi yükleniyor- büyü, maji, cadılık temasıyla yapılmış en bilinen filmlerden. Şimdiye kadar konusunun açılmamış olmasına şaşırmadım değil.

  Filmin ilk yarısı gayet iyiyken sonlara doğru kötüleşiyor ve finalde berbatlıkta zirve yapıyor. İlk başta kızları altarlı maltarlı gayet gerçeğe yatkın ortamlarda görüyoruz. Ritüeller falan yapılıyor. O gizemli ve dramatik hava az çok sağlanıyor. Sonra bir trafik kazasını önlüyorlar, tamam göz yumulabilir, o kadar büyük bir şey sayılmaz. Ama daha sonra insanlar etrafta uçmaya başladığında öehh diyorsunuz. En azından ben öyle dedim. Ve film maalesef iyilerin zaferiyle bitiyor, baş rol kızımız herkese ayar veriyor mutlu son falan. Belki de saf salak karakterlere olan düşmanlığımdan belki de iyilerin kazanmasından bıkmamdan Bonnie'yi tutuyordum ben. Hayal kırıklığı yaşamadım değil.

  Eminim bir çoğunuz filmi izlemiştir. Sizin yorumlarınız ve görüşleriniz neler? Veya daha iyisi, bu temada önerebileceğiniz eserler var mı?