Benim adım Kvothe. Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın alındığından daha küçük bir yaşta Üniversite'den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım. Belki beni duymuşsunuzdur.
O zaman benden de güzel bir haber. "Bilge Adamın Korkusu" şu anda bende. Tahminen Aralık'ın ilk haftası gibi bitirmiş olurum. Bu durumda 2011 bitmeden kitap sizle olabilecek gibi görünüyor, sanırım, umarım, bir aksilik olmazsa, program değişmezse....
Arkadaşlar, Bilge Adamın Korkusu'nun sonarına yaklaşmaktayım. Daha fazla dayanamayıp sizlerle bazı şeyleri paylaşmak istedim.Eğer aranızdan bazıları, Rüzgarın Adı'na olağanüstü demişse, ikinci kitap için çok daha farklı bir tanım bulması gerekecek, zira ikinci kitap bir edebiyat başyapıtı. İlk kitabı bile aşan muhteşem bir başarı var. İngilizcesini okurken, değerini bilemediğim satırlar sevgili Cihan'ın çevirisiyle adeta yeni bir anlam bulmuş. Bilge Adamın Korkusu, bizi ilk kitabından bile daha fazla sarsacak ve bittiği zaman Rothfuss'a kızacağız. (ben çok kızmıştım)Kendinizi mental olarak ilkinden bile daha değişik bir deneyime hazırlayın....