Kayıt Ol

Tentai Senshi Sunred

Çevrimdışı Akuma_Blade

  • **
  • 97
  • Rom: 5
  • "All Worms are my prey!"
    • Profili Görüntüle
Tentai Senshi Sunred
« : 31 Temmuz 2010, 08:57:18 »


Yayın Tarihi: 03-10-2008 ile 27-03-2010 arası

Bölüm Sayısı: 52

Yönetmen: Seiji Kishi

"Mizunokuchi Taiyou Zoku"

"Zoku Mizunokuchi Taiyou Zoku"

Epik fake!

not: Bu yazıyı okumakla zaman kaybetmeyin, hemen seriyi izleyin!

Sunred dünyayı belki de yüzlerce kez kurtarmış bir tokusatsu kahramanıdır. Fakat dünyayı kurtara kurtara artık kendinden bile sıkılmış, dünyayı kurtarma işine tövbekar olup motosikletini bile satışa koymuştur (Malum, Köroğlu'nun atı, Polat'ın cipi ne ise Japon süperkahramanları için de motosiklet odur) Kız arkadaşı ile aralarındaki iletişim sorunlarını yenemediği gibi bir de bunun üstüne binlerce yıldır dünyayı ele geçirmeye çalışan şeytani organizasyon Florsheim Empire'in Kawasaki şehri sözde örgüt sorumlusu Vamp de fedailerini ve kaijin'lerini gün be gün onun üzerine yollamaktadır.

Bu bitmez tükenmez döngü artık Florsheim Empire'in kaijin'lerini de vurmuş olacak ki onlar bile Sunred'le savaşıp yenilmekten rehavete kapılmış, işi gücü bırakıp şehrin gettolarında kirli pasaklı yaşamaya başlamıştır ki bu Vamp için de bir sorundur. Şimdi Vamp'in kaijin'leri ile Sunred çeşitli sebeplerden dolayı ister istemez günlük hayatta bolca karşılaşmaya başlayacaktır. Bilmediğimiz şey ise kaijin'lerin her birinin feci şaşkın/masum tipler olması, Sunred'inse artık bezginliğin dibine vurmuş tam bir yontma kabadayı olması. (Arasıra bu adam Türk mü diye düşünmedim değil)

İnceleme:

Yakın zamanlara değin %100 bana hitap eden, komedi tarzı fazla TV serisi görmediğimi itiraf etmem lazım: Full Metal Panic ve Keroro Gunsou böyleydiler (Yani bir seride birinin anlamadığı bir espri bir diğerini deli gibi güldürebiliyorsa, bazı saniyelik espriler deli bir anime/manga/tokusatsu/hatta ve hatta yemek genel kültürü gerektiriyorsa o anime gözümde klasik komedi animelerinin de ötesindedir) Bu seri de kurak sezonun içinden gelip bizi sevindiren 1-2 güzel işten biri.

Konusunu bile okumadan ilk bölümünü izleyeyim dedim, 30-40 yıllık sentai/tokusatsu olayına bir nevi yarı saygı duruşu/yarı kafa bulma niyetine yapılmış, çizimleri elle çizilmiş gibi, 12.5 dakikalık kısa bölümlerden oluşan, uzun zamandır beklediğim tarzda bir parodi animesiyle karşılaştım. Yemek tariflerinden aslında basbaya "fake" atan açılış/kapanışlara, moe'msi Animal Soldier timinden arada misafir oyuncu babından görünen diğer gruplara üye kahraman/kaijin tiplemelerine dek sayısız sebeple gülmekten kırılacaksınız.

Yıllardır gördüğüm en kurak sezon olan 2008 sonu 2009 başından gelerek beni şaşırtan, yılın belki de en iyi komedi serisi. Daha yeni biten bu seriden hala habersiz olmanız asrın hatası olabilir.