Elbette yalnışlarım olabilir benimki amatörce yapılmış bir araştırma fakat TDK'yı önemsiz bulmuyorum bundan ziyade ben bunun bu tarz , yabancı dillerle etkileşimi olan olay ve durumlarda yetersiz kalabileceğini düşünüyorum.Mesela bunu vikipediye scimitar olark yazdığımızda vikipedide benim size gösterdiğim görseller çıkıyor.
Elbette siz olabilecek en güvenilir kaynaktan bilgi edinmişsiniz.Ben sizin demek istediğinizi anlıyorum.Dilimizde palanın farklı anlam karışıklıkları yarattığını düşünüyorsunuz sanırım yani akla başka bir kılıç türü geliyor.Bu anlam karmaşası editörlerin bu kılıç isimlerini yanlış tanımlamasından kaynaklanıyor zannımca fakat benimde aklıma ince üçlu pala geliyor pala denince.

Açıkcası ben scimitara ''Şemşir'' denmez demiyorum , eşanlamlı sözcükler grubuna girdiğini düşünüyorum fakat aynı zamanda şemşir pala değildir diyemeyiz.
[/quote]
..Ben, size kendimce bazı kanıtlar sunuyorum ama inatla herkes bence böyle, ben buna inanıyorum diyor. Lütfen, ama lütfen bu tip yazışmalarda düşüncesini açıklayan biri, bazı materyaller ortaya atmışsa aksini ispatlayabilecek bir şeyler sunmadan onun yanılmakta olduğunu söylemeyiniz. Açıkçası ben durumda çok bozuluyorum ve tartışmanın dışına çıkmamak için bir süredir bu gibi mesajlara cevap vermiyordum. Ama önemli ya da önemsiz hiçbir konu böyle tartışılmaz. Sizce öyle ise lütfen neden öyle olduğunu da açıklayın...
Scimitar konusuna gelecek olursak, ben yanlış biliyorumdur belki diyerek, ilk mesajı atmadan önce wiki'ye bakmıştım. Bi zahmet sizde bakın.
Eğer yazdıklarım sizleri kırdıysa özür dilerim... Ama bir süredir hangi başlıkta fikrimi beyan ettiysem hep aynı şekilde karşılık aldım ve daha önce de belirtmiş olduğum üzere bu duruma çok bozuluyorum...
[/quote]
Ben sizin araştırmanıza sonsuz saygı duyuyorum fakat bunu gösteremdiğim içinde sizden özür diliyor ve ben buraya kanıtlarımı koyuyorum kafasına takan yok bi zahmet sizde bakın tarzı cümleleriniz çok kötü ve kırıcı olmuş bozuluyor olabilirsiniz fakat bu tarz cümlelerle bizim hiçbirşey bilmediğimizi iddia etmesenizde ediyormuş izlenimi veren cümlelerinizi lütfen bize yazmayın.