Toplam Oy Verenler: 8
Bu serisinin aksiyon tabanlı olmadığını da biliyoruz. Kendim de seriyi okumaktayım ve severek okuyorum, fakat daha önce kendime yaptığım birikim bana bu tür kitaplardan sıkılmamayı öğretti. Vakıf kesinlikle bir aksiyon, macera serisi değil. Bilimkurgu serisi ama içinde düşünceler, toplumsal bilimleri barındıran ve uzay savaşları gibi şeylere yer vermeyen ciddi bir eser. Yine TheSpell Star Wars sevdiğinden bahsetmiş ki, o da tamamen heyecan duyulacak bir macera. Vakıf'ın yanına yaklaşamıyor....Yine de önce okunmadıysa 1984, Fahrenheit 451 ve BİZ gibi kitaplarla başlangıçlar yapılıp böyle sosyolojik bilimlere de bir adım atılması taraftarıyım.
İkisi de çok iyidir. Ama Vakıf daha iyidir. Isaac Asimov inanılmaz bir yazardır. Dahidir.Star Wars'e ilham kaynağı olmuştur. Ve yanılmıyorsam, 'yapay uydu' kavramını dünyamız bilimine kazandıran da odur. Şu an teknolojik alanda neler yapabiliyorsak, Isaac Asimov'a teşekkür etmeliyiz. Pek okuyamadım kendisini, bilimkurgu ile alakam pek olmamakla beraber o türü okurken sıkılıyorum. Keşke yazım tekniği açısından da bir yorum yapabilseydim. Bu denli üretken bir zâtın o konuda da iyi olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle Fahrenheit 451, Biz, 1984, Yaşlı Adamın Savaşı gibi Bilim Kurgu'ya giriş niteliğinde olan eserleri okuyacağım. Daha sonra da Vakıf ve Dune'u okurum peş peşe.