Özel Dosya “Orta Dünya Büyücüleri” Yayında

buyuculer top

Kayıp Rıhtım yeniliklerle ve özel projeleriyle hız kesmeden yoluna devam ediyor! İşte bu projelerin son zinciri olan “Orta Dünya Büyücüleri“ni sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz!

Bu projemizde ki amacımız, sizlere Orta Dünya’ya gelmiş olan beş büyücüden bahsetmek. Tolkien‘in yaratmış olduğu bu eşsiz maceranın Istari‘leri kimlerdir, nelerdir, nereden gelip neler yapmışlardır? İşte hepsi bu özel dosyada cevap bulacak!

Ayrıca üçüncü çağda Valar tarafından Orta Dünya’ya gönderilmiş olan bu büyücülerin kısaca hayatlarından ve görevlerinden bahsederek, seriyi takip eden arkadaşlarımız için hoş bir kaynak oluşturmaya çalıştık. Uzun süredir okumayan arkadaşlar içinde güzel bir hatırlatma bilgisi olacaktır…

Umuyoruz ki burada daha önceden duymadığınız bilgileri alacak ve beş büyücü hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaksınız.

Bu projede ilk olarak liderlik yapmış olan ve çevirisi ile dosyanın hazırlanmasını sağlayan M. İhsan Tatari (mit) başta olmak üzere çevirileriyle katkıda bulunan Hazal Çamur (Fırtınakıran) ve Özgürcan Uzunyaşa (Amras Ringeril)’ya da sonsuz teşekkürler. Bunun dışında  yazı için büyük ölçüde faydalandığımız Tolkien Gateway sitesine de, böyle güzel bilgileri bir araya getirip oldukça hoş bir kaynak oluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Gandalf, Saruman, Radagast, Alatar ve Pallando ile yeniden Orta Dünya’ya yolculuk yapmaya hazır mısınız?!

Şimdi de sizi bu naçizane projemizle baş başa bırakıp iyi okumalar diliyoruz!

Son olarak; Söyle dost ve öyle gir! : buyuculer.kayiprihtim.org