“Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!

safak yildizinin yolculugu film top

Narnia hayranlarının merakla beklediği üçüncü film Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu bugün itibariyle gösterime girdi!

Michael Apted‘in yönettiği ve Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley ile Will Poulter‘ın oynadığı ”Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu/The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader”, fantastik sinemanın en önemli örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Serinin ilk iki yapımıyla milyonlarca seyirciye ulaşan ve son zamanların en beğenilen fantastik kitap uyarlamalarından olan filmin kadrosu ve bilgileri  şöyle:

    safak yildizinin yolculugu filmYönetmen: Michael Apted

    Oyuncular: Ben Barnes, William Moseley, Skandar Keynes, Anna Popplewell, Georgie Henley, Tilda Swinton, Simon Pegg, Bruce Spence, Will Poulter, Neil Young, Laura Brent, Arabella Morton, Gary Sweet, Shane Rangi, Arthur Angel, Bille Brown, Colin Moody, David Vallon, Greg Poppleton, Roy Billing, Simon Peacock, Terry Norris, Tony Nixon, Zack KibriaSenaryo: Richard LaGravenese, Stephen McFeely, Christopher Markus, Michael Petroni

    Senaryo (Kitap): C.S. Lewis

    Yapımcı: Andrew Adamson, Mark Johnson, Philip Steuer, Perry Moore, Douglas Gresham

    Görüntü Yönetmeni: Dante Spinotti

    Müzik: David Arnold

    Dağıtım: Tiglon

    Filmin Websitesi: www.narnia.com

    Süre: 1 saat 52 dk

    Gösterim Tarihi: 10 Aralık 2010 (Türkiye)

C. S. Lewis’in büyü ve mucizelerle dolu dünyasına dönüş, rüya gibi bir Narnia gemisi olan “Dawn Treader / Şafak Yıldızı” ile başlıyor. Dünyada büyük ilgiyle izlenen ve gişe rekorları kıran, kitapları da çok satan ve beğenilen “The Chronicles of Narnia / Narnia Günlükleri” serisinin bu yeni filminde Edmund ve Lucy Pevensie, kuzenleri Eustace ve sadık dostları King Caspian (Kral Caspian) kendilerini bir tablonun içine yerleştirilmiş halde Şafak Yıldızı gemisine konmuş olarak bulurlar. Kaderlerini etkileyecek bu inanılmaz keşif yolculuğuna doğru yelken açarken, hayal bile edemeyecekleri engellerle karşılaşırlar.