The Hobbit Kadrosunda Yeni İsimler!

evangeline lilly the hobbit

hobbitozelUzun süredir facebook sayfasında duyuru yapmayan Peter Jackson, kadroya yeni katılan isimlerin duyurusuyla geri döndü! Özellikle bu isimlerden bir tanesi var ki, birçok izleyicinin heyecanlanmasına yol açacak: Bahsettiğimiz kişi, Evangeline Lilly!

Lost dizisindeki Kate rolüyle tanıdığımız Evangeline Lilly, The Hobbit‘te Kuyutorman’ın Kızı Tauriel‘i canlandıracak. Özellikle Legolas ile aralarında aşk olmayacağının da altını çizen Jackson bakın tam olarak neler yazmış:

Ah! Nihayet birkaç mesaj yazmaya dönebilirim. Çekimin ilk kısmını bitirdik ve hemen mekan araştırmasına daldık. Bu konuyla ilgili yakında daha fazla şey anlatacağım… Ama bugün, çekimimizin ikinci kısmında bize katılacak olan iki yeni oyuncumuzu duyurmaktan ötürü çok heyecanlıyım.

Evangeline Lilly yeni bir karakteri oynayacak – yani bir Orman Elfi olan Tauriel’i. Adının anlamı, Mirkwood’un / Kuyutorman’ın kızı demek ve daha fazlasını sizin tahmin etmeniz gerekecek! (Hayır, Legolas ile romantik bir ilişkisi yok.) Sır olmayan şey ise, Evangeline’nin ne kadar yetenekli ve ilgi uyandıran bir aktris olduğudur; bizim ilk gerçek Sylvan Elf’imizi hayata geçirecek kişi olmasından ötürü çok heyecanlı ve mutluyuz.

Ayrıca, Andy Serkis’in Gollum’u canlandırmasına benzer bir yolla Barry Humphries’in Goblin Kral’ı oynayacak olmasından dolayı da oldukça heyecanlıyım. Barry belki de en çok, uzun zamandır müdürü olduğu Dame Edna Everage şirketindeki işleri ve bağlantılarıyla tanınıyor olabilir. Aynı zamanda yanlış anlaşılmış ve adaletsizce iftiraya uğramış olan Avustralyalı politikacı Sir Les Patterson’ın ateşli bir taraftarıdır. Bununla birlikte Barry boş zamanlarında iyi bir de aktördür ve Goblin Kral karakterine hakkettiği zarif duyarlılığı ve duygusal derinliği kattığını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Evangeline ve Barry, Bard rolündeki Galli aktör Luke Evans ve Smaug rolündeki Benedict Cumberbatch ile beraber, ana oyuncularımızı tamamlamakta. Bu yeni sahnelere dalmak için bekleyemiyorum!

Sorularınızın cevap sağanağı da dahil olmak üzere yakında daha fazlası da gelecek. Gecikme için üzgünüm!

Teşekkürler!
Peter J

Bunun haricinde yine geçtiğimiz ay içerisinde başlattığı (ve üstte de belirttiği) soru-cevap etkinliğine gelen binlerce sorudan bir tanesine cevap vermişti. Yeni bir soru gelene kadar bekleyelim dedik ama belli ki yoğunluktan ötürü ikinci sorunun cevaplanması bir hayli zaman alacak. Bu nedenle hazırlamış olduğumuz haberi de paylaşıyoruz.

Veeee beklenen, çok ama çok kısa bir sürede başladı ve Peter Jackson yaklaşık 4000 sorunun içinden 20 taneyi seçerek cevaplamak için ilk adımı attı! Kendi facebook sayfasında bu müjdeyi vermişti, yine kendi facebook sayfasında soruları cevaplıyor.

Soru #1

STEVEN BEDDO sordu: “Sadece 20 soruyu cevaplamak için 4,000 sorundan bir eleme yapmaya vaktiniz olacak mı?

Cevap: Evet, olacak. Son günlerde çok meşgulüm, sadece çekimle değil, mekan keşiflerinde ve boş günlerimizde ön hazırlık yaparak, yani sorulara başlamayı zor bulmuştum. Ama, bugün oturup hepsini okumaktan ötürü keyif aldım. Gelecek birkaç haftada en popüler gözüken soruları cevaplamaya başlayıpve devam edeceğim (kurnaz olanlarla birlikte!).

Aslında, bu soru biraz ahmakça (kusura bakma Steven), ben bu soruyu asıl 20 soruya dahil etmeyeceğim.

Asıl Soru #1

VALERIA KEMENTARI sordu: “Ak Divan’ın Dol Guldur’a saldırırken görecek miyiz?”

Cevap: Bu oldukça popüler bir konu, JOHN LIDDLE, TOBY PHILLIPS ve SETH DONALD ile pek çoğu bu sorunun farklı türlerini soruyor.

Ne ve ne zaman olacağını söyleyecek değilim, ama Ak Divan ve Dol Guldur’un ikisi de filmde olacağını onaylayabilirim. Ve, sadece bir sahnede de değil. Sadece nasıl canlandırılacağı bir sorundu ama şüküler olsun ki Alan Lee ve John Howe fikirlerle çıldırdı ve muhtemelen çok iyi görünecek.

Aslında, 20 sorunun cevaplanmasını kutlamak için size Ak Divan’ın Dol Guldur’e saldırısını planlamasıyla ilgili özel bir fotoğraf göstereceğim. Spoiler yemek istemiyorsanız da yine de bir göz atmalısınız. Gandalf, Elrond ve Galadriel‘in bir dizi korkunç Elf silahını savurmasına dair ilk resim! Buraya Tıklayın.

Diğer sorular yakında…

Sevgiler,
Peter Jackson.