“Blade Runner” Geri Dönüyor!

blade runner top

Blade Runner yıllar sonra geri dönüyor. Deadline adlı internet sitesine konuşan Ridley Scott, Blade Runner’ın (Bıçak Sırtı) film haklarını Alcon Entertainment’ın satın aldığını ve yeni bir Blade Runner filminin yönetmenliğine imza attığını duyurdu.

Alcon’un en yüksek bütçeli filmi olacağı söylenen filmin orijinalinden önce mi yoksa sonra mı geçeceği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. Alcon’dan Andrew Kosove eski filme taze bir bakış açısı ile yaklaşmayı istediklerini söylüyor. Taze bir bakış için oyuncuların değişecek olmasını düşünmek de yanlış olmaz. Yani filmin hayranları için Harrison Ford’u beklememelerini söylemeliyiz.

Daha hiç bir şey açığa çıkmamış olmasına rağmen bu haber filmin hayranlarını yerinden hoplatmaya yetti. Philip K. Dick’in Türkçeye çevrilen Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? (Do Androids Dream of Electric Sheep?) adlı kitabından esinlenerek çekilen Blade Runner çıktığı anda 32 milyon dolarlık bir gişe hasılatı yakalamıştı. Yeni çekilecek olan filmin bu başarıyı yakalayıp yakalayamayacağı şu an için hepimizin aklını karıştıran bir soru.