En Fantastik Festival ‘Fantasturka’ya Hazır Olun!

fantasturka

23-25 Eylül 2011 tarihleri arası, Türk Sineması şimdiye kadar görülmemiş bir festivalle tanışacak! Ankara, Kızılırmak Sineması‘nda gerçekleşecek olan festivalde, Türk Sineması’nın fantastik yönü temel alınacak. Kunt Tulgar, Çetin İnanç ve Levent Çakır gibi efsane sinemacıların da yerini alacağı organizasyonda yeni filmler ve kısa filmlerin yanında, Yeşilçam’ın fantastik ve ‘öteki’ yüzü de ağırlanacak, saygı görecek.

Fantasturka’da yalnızca Türk sinema tarihinden kült düzeyine ulaşmış uzun metrajlar değil, yakın dönemlerde çekilen kısa metrajlı fantastik sinema örnekleri de gösterileceğini duyurmamızın ardından, program koordinatörümüz Ali Murat Güven’e yurdun dört bir köşesindeki kısa metraj sanatçılarından ardı ardına mesajlar gelmeye başladı.

Şunun bilinmesini arzu ettik ki, bu konudaki yazışma trafiği de sağlıklı bir şekilde yürümektedir.

Filminin/filmlerinin Fantasturka’da izleyicilerle buluşmasını isteyen kısa metraj yönetmenlerimiz Güven’in (alimuratg@yahoo.com) e-posta adresine mesaj atıyorlar, Güven de bütün bu mesajların sahiplerine tek tek, ayrı ayrı cevaplar yazarak kendilerinden filmlerinin iyi bir ses ve görüntü kalitesine sahip DVD’lerini istiyor. Ona ulaşan DVD’ler, son bir teknik kontrolden geçtikten sonra, festivalin süresi oranında program akışının içine yedirilecek ve uzunlu-kısalı tam gösterim programı da ilerleyen günlerde kamuoyuna ilan edilecektir.

Fantasturka’da filmlere “sansür” uygulanmamaktadır. Yapılan tek kontrol, teknik yöndendir.

Tanıtım

Festival hakkında ayrıntılı bilgiye, Facebook sayfası üzerinden ya da Fantasturka bloguna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.