Sonbaharda Kitaba Doyacağız!

2012 sonbahar

Sabah gazetesinin aylık kitap ekinde, bu sonbaharda çeşitli yayınevlerinden çıkacak kitapların listesi yayınlandı. Biz de bu listeden ilginizi çekeceğini düşündüğümüz fantastik ve bilimkurgu kitaplarını sizinle paylaşalım istedik!

[stextbox id=”black”]Zoo City Nihayet Okurlarına Kavuşuyor:

Listenin başında şüphesiz ki İthaki Yayınları var. İthaki, J.R.R. Tolkien’in tamamlamaya ömrünün vefa etmediği ve oğlu Christopher Tolkien’in derleyip yayına hazırladığı Bitmemiş Öyküler eserini yayımlıyor. Ayrıca, çıkması birkaç defa ertelenen ve bilimkurgu hayranlarınca büyük merakla beklenen Lauren Beukes’in 2011 Arthur C. Clarke Ödülü’nü kazandığı Zoo City romanı da İthaki etiketiyle çıkacak. Böylece bu prestijli ödülü kazanan ve gerçek anlamda özgün konuya sahip bir başka eser daha Türk okurlarıyla buluşacak.

[stextbox id=”black”]Afilli Filintalar, Kurt Vonnegut ve Mühendislik Trilojisi April’da:

April Yayıncılık Murat Menteş, Alper Canıgüz ve Emrah Serbes’in kitaplarını yayımlayacak. Yayınevinin diğer bir müjdesi de K. J. Parker adında bir yazarın Engineer Trilogy (Mühendislik Trilojisi) adlı bilimkurgu dalındaki üçlemesi. Ayrıca Mezbaha No.5 ve Kedi Beşiği kitaplarıyla tanıdığımız, ünlü bilimkurgu yazarı Kurt Vonnegut’un daha önce çevrilmiş ve çevrilmemiş tüm eserleri de April etiketiyle bizimle buluşacak.

[stextbox id=”black”]Krallar ve Oğullar:

Altın Kitaplar, Stephen King’in oğlu Joe Hill’in korku romanı Horns’u (Boynuz) ve King’in Kara Kule 4.5 dediği The Wind Through The Keyhole’u (Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar) çıkarıyor.

[stextbox id=”black”]Buz ve Ateşin Şarkısı’nda Tempo Düşmüyor:

Epsilon Yayınevi, George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin dördüncü kitabı A Feast for Crows‘u okurlarıyla buluşturacak.

[stextbox id=”black”]Bir Bilimkurgu Devi Daha Ülke Sınırlarından Giriş Yapıyor:

Ayrıntı Yayınları, son dönemlerin en büyük bilimkurgucularından sayılan, usta Neal Stephenson’un bilimkurgu eseri Anathem adlı kitabını yayımlıyor.Kitap 2009 yılında En İyi Bilimkurgu dalında Locus Ödülü alırken aynı yıl Hugo, Arthur C.Clarke, John W. Campbell Memorial Awards adayı oldu. Bunun yanı sıra yazarın kendisi daha önce Arthur C. Clarke ve Hugo Ödülleri’ni kazandığı gibi, neredeyse yazdığı her kitapla bu gibi büyük ödüllere bir şekilde aday oluyor. Bize de bir ustayla daha tanışmanın heyecanını tatmak kalıyor.