“Doctor Sleep” Geliyor, Kısa Bir Okuma Parçasıyla!

doctor sleep

Stephen King, üçüncü romanı “The Shining”e devam niteliği taşıyan bir romanla, yıllar sonra yeniden bizi Danny Torrence‘ın dünyasına götürüyor! Bu macerada Danny güçlerini hastaların acı çekmeden ölebilmelerini sağlamak için kullanırken insanların enerjilerini emen medyum vampirlerle mücadele etmek durumunda kalıyor. “Doctor Sleep” adıyla bizlere dokunacak romanın çıkış tarihiyse 24 Eylül 2013 olarak belirlendi.

King geçtiğimiz yıl kitabından bir parçayı George Mason Üniversitesi’nde okuyarak hayranlarını heyecanlandırmıştı. Biz de sizler için bu parçayı çevirerek Türk okurlarının ağzına bir parmak bal çalmak istedik! İşte bu okuma parçasına Serhan Vural’ın çevirisiyle BURADAN ulaşabilirsiniz!

The Shining” aynı zamanda efsane yönetmen Stanley Kubrick tarafından 1980’de sinemaya da uyarlanmıştı. Uyarlama Kral’ın pek de hoşuna gitmese bile bizlerin aklında  Jack Nicholson’ın muhteşem oyunculuğu hayli kalın harflerle yer edinmişti. Ayrıca birçok film şirketinin “The Shining” öncesinde geçen dönemin hikâyesini anlatmak için harekete geçtiği, gelen haberler arasında.

Sözün özü, hem sinemada hem de edebiyatta Torrence dalgası hızını arttırarak esmeye başlayacak gibi. Bize düşense her zaman olduğu gibi beklemek.