Yeni Yayınevi Kassandra ve İlk Kitapları

kassandra yayinlari top

Ve yeni bir yayınevi daha, türümüzle alakalı kitapları basmak için okurlara “merhaba” dedi! Daha çok bilimkurgu ağırlıklı kitaplar basacak olan yeni yayınevi Kassandra, mart ayına üç yeni bilimkurgu kitabıyla başladı.

Kendilerine bu yolda başarılar diliyoruz ve umuyoruz ki Türkçe baskısını beklediğimiz kitaplardan bazılarının çevirisinde isimleri geçecektir.

Şimdi gelin, bahsettiğimiz bu üç yeni kitaba göz atalım:

[stextbox id=”black”]Kıyamet Sonrası Şafak

Künye bilgileri için tıklayın.
Künye bilgileri için tıklayın.

Amerika kan revan içinde iken Kızılderili Şefi Hiamovi, ABD topraklarını Beyaz Adam’dan geri almak için halkını yeterince güçlü tek bir ulus altında birleştirmenin yollarını aramaktadır. Büyümekte olan ordusu, geçmişteki gücünü yeniden bulmaya çalışan Yeni Ruhban Sınıfı’nı demir pençesine almak isteyen kült lider Samuel Colt ile ihtilaf halindedir. İkisi de, şimdilerde tahrip olmuş ve nükleer bir araziye dönüşmüş ancak bir zamanlar Custer’in son efsanevi kalesi olan Little Bighorn’daki çarpışmaya hazırdır. Savaşın kaderi; üçkağıtçı bilim adamı Matthew Greaves tarafından bir kerhaneden kurtarılıp, harap olmuş kıtanın bir ucundan diğerine tehlikeli bir yolculuğa çıkarılan Anna Bontraeger tarafından belirlenecektir. Greaves ve küçük çetesi Anna’yı Little Bighorn’a, Colt’tan ve Hiamovi’den önce ulaştırmak zorundadır. Böylece Anna, insanlıktan arta kalanları kurtarabilecek sırları çözerek Kıyamet’in üzerine yeni bir şafak doğmasını sağlayacaktır!”

[stextbox id=”black”]Manhattan Tanrıları

Künye bilgileri için tıklayın.
Künye bilgileri için tıklayın.

“Sen New York’tasın. Protokol buraya vardığın saniyede çöpe gitti. Burası protokollerin işleyeceği bir şehir değil. Burası canavarlar ve kahramanlar, dâhiler ve deliler yaratan bir şehir. Bu şehir tanrılar yaratır. Ve Tanrı yardımcın olsun, sen de bizden biri olmak istedin.”

Yaveri hastanede can çekişirken, şehrin kurtarıcısı Doc Thunder ve güzel yoldaşı Maya, arkadaşlarına saldıranın kimliğini ortaya çıkarmaya çalışırlar. İpuçları, hayal edebileceklerinin de ötesinde eski ve karanlık sırları ortaya çıkarır.

Blood Spider – her yerde tüm suçluların yüreklerine korku salan o ad. Ama Doc Thunder’ın tam tersine, bu eşkıya kan istiyor ve iki kahramanın çarpışması an meselesi.

Meksikalı maskeli kılıç ustası El Sombra ise New York’u ziyaret etmektedir, ve öylesine gezmek için de değil. Onu, şehrin kokuşmuş yeraltı dünyasının kalbine indirecek bir intikamın peşine düşmek için…

[stextbox id=”black”]Ra Çağı

Künye bilgileri için tıklayın.
Künye bilgileri için tıklayın.

“Antik Mısır tanrıları tüm diğer pantheon’ları yenerler ve yeryüzünde hakimiyet kurarak farklı tanrılara inanan toplumları birbirleriyle savaşmaya sevk ederler. Britanyalı Teğmen David Westwynter tanrı hakimiyetinden uzak kalabilmiş tek yer olan Hürmısır’da kendini bulur. Orada insanoğlunu tanrısal tahakkümden kurtarmaya ant içmiş Işıkgetiren adlı humanist önderin takipçileriyle karşılaşır. Dünya kıyameti andıracak bir savaşa doğru ilerlerken bu özgürlük savaşçısının göründüğünden fazlasına sahip olduğu ortaya çıkacaktır…”

“James Lovegrove’un bu romanını elinize alın ve usta bir yazarın güvenli ellerinde olduğunuzu bilerek arkanıza yaslanın.”
SFX on Provender Gleed

“En ilgi çekici ve en maceraperest İngiliz Bilim Kurgu yazarlarından biri…”

“James Lovegrove 21. yüzyılda, J.G. Ballard’ın 20. Yüzyılda yaptığının aynısını yapmaktadır.”
The Bookseller