Biz Hala Kralların Yolu’nu Beklerken…

words of radiance top

Brandon Sanderson, Zaman Çarkı’na son noktayı da koyduktan sonra, 10 kitap olarak tasarladığı The Stormlight Archive serisinin ikinci kitabını yayına hazırlamaya başladı.

WordsOfRadiance CoverBiz hala serinin ilk kitabı olan “Kralların Yolu”nu bekleyeduralım, yazar hızına hız katarak yoluna devam ediyor. İkinci kitabın adının “Words of Radiance” olacağı duyuruldu. Çıkış tarihi de 4 Mart 2014 olarak belirlendi.

İlk kitabın 1000 sayfa civarı olduğu düşünülürse Sanderson ikinci kitapta da anlatacak ne kadar çok şeyi olduğunu vurgularcasına kitabı 800 sayfa civarında tutmuş. Ama kendisinin de dediği gibi, fantastikçilerin uzun yazmakla ilgili ciddi problemleri vardır. Bu da ona bir kanıt. Hem de tadından yenmeyecek bir kanıt!

Sanderson’un yazarlık kariyerinin ilk kitabı “Elantris” daha önce ’ndan çıkmış, az ama öz okuru tarafından bağırlara basılmış ve ülkemizde kıymeti bilinmemiş inciler arasındaki yerini almıştı. Bununla birlikte Robert Jordan’ın ölümünden sonra Zaman Çarkı’nı tamamlayacak kişi olarak ilan edilmesiyle adını ülkemizde sık sık duyar olmuştuk.

ÖN OKUMA


KRALLARIN YOLU

Kralların Yolu’nun telifi Arkadaş Yayınları’nda olduğu biliniyorken bakalım yayınevi nasıl bir atak yapacak. Aylar öncesinden çevirisine başlanmış ve -o zamanlar için- kısa sürede raflardaki yerini alacağı bildirilmişti. Fakat gün itibariyle herhangi bir ses seda yok.

Merakla bekliyoruz.