X

Magicka Hayranlarına Müjde

Paradox Interactive, sevilen oyunları için e-kitap yayınlama projesine bu ay Magicka ile devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi 2011 yılında yayınlanan Magicka kendine has büyü sistemi, dört arkadaşınızla aynı anda oynamanıza müsaade etmesi ve orijinal dünyasının yanı sıra içerdiği bol miktardaki komedi unsuru, meşhur eserlere yaptığı göndermeler ve çılgın espri anlayışıyla bizi bizden almış, tüm hatalarına rağmen çoğumuzun beğenisini kazanmıştı.

Tam adı Magicka: The Ninth Element (Magicka: Dokuzuncu Element) olan bu e-kitap ise oyundaki olayların öncesini, Büyük Büyücüler Savaşı’ndan çok daha evvelki bir zaman dilimini konu alıyor.

Şaşkınlık verici (ve çoğu zamanda tahrip edici) güçlerini Sekiz Elementten alan Midgård Büyücüleri, bu yeteneklerini daima iyilik için kullanıp kötülükten uzak duracaklarına (ve de nesneleri yalnızca ara sıra eğlenmek için havaya uçurmaya) yemin etmiştir.

Çok uzun bir zamandan beri büyücüler arasında, efendisine sonsuz güç bahşettiği söylenen efsanevi Dokuzuncu Element hakkında bazı dedikodular dolaşmaktadır. The Order Of Magick (Bbüyü Tarikatı) ise böyle bir şeyin varlığını kesinlikle reddetmektedir. Fakat günün birinde, gizemli bir Mor Büyücü (farazi) Dokuzuncu Element’e açılan kapının anahtarı olabilecek kadim bir nesneyi çalar ve Tarikat bu nesnenin her ne pahasına olursa olsun geri alınmasını emreder… ne olur ne olmaz diye.

Doğal olarak bu işi hâlletmeleri için dört tecrübesiz büyücüyü seçerler. Davlo, Fafnir, Grimnir ve Tuonetar dünyayı kurtarmak için büyülerini ölümcül tuzaklara, acımasız düşmanlara, canavar ordularına, korkunç bir deve ve Mor Büyücü’nün dehşet verici gücüne karşı kullanmak zorundadır.

Kitap oyun dünyasının o esprili havasını sonuna kadar yansıtacak şekilde yazılmış. Zaten anlatıcı rolünü de yine “vampir olmadığını iddia eden vampirimiz” Vlad üstleniyor ve bu işi de her zamanki kadar başarılı ve kahkaha attırıcı) şekilde başarıyor.

Bizler de bu güzel haberi daha da ‘büyüleyici’ kılmak için e-kitabın ön okumasının ilk birkaç sayfasını sizler için Türkçeleştirdik. M. İhsan Tatari’nin çevirdiği ÖN OKUMAya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca aynı adresten ön okumayı PDF formatında indirip okuyabilirsiniz. Eğer İngilizcenize güveniyorsanız ön okumanın orijinal (ve daha uzun) hâlini okumak için buradan, toplamda 260 sayfadan oluşan kitabı satın almak içinse şuradan buyurun. Yok eğer güvenmiyorsanız, o zaman da parmaklarınızı çapraz hâle getirip yayın evlerimizden birinin bu eseri bir an önce dilimize kazandırması için dilek tutabilir ya da AAFW+Space tuşlarına basarak “Crash to Desktop!” büyüsünü gerçekleştirebilirsiniz.