TBD 15. Bilimkurgu Öykü Yarışması Sonuçlandı

2013 tbd oyku yarismasi

TBD Bilişim Derneği’nin (TBD) düzenlediği bu yıl on beşincisi düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması’da birinciliği Sinan İpek’in “ÇİVİ” adlı öyküsü kazandı.

Toplam 159 öykünün katıldığı yarışmada birinciliği “Çivi” adlı öykü aldı. İnsanlığın teknolojiye yönelik giderek artan bağımlığının zanaati ve el emeğini atıl hale getirmesiyle doğabilecek riskleri çarpıcı bir biçimde gözler önüne seren, Sinan İpek tarafından yazılan öykü, gelecek tasarımındaki ayrıntılara gösterdiği özen ve inandırıcı bilimsel arka planıyla Jüri tarafından birinciliğe değer bulundu.

Bir uzaylı istilasını arka planına alan, aşk ve dostluk gibi insani halleri etkili bir biçimde kullanan, bir grup insan arasındaki karmaşık ilişkiyi tekinsiz, post-apokaliptik bir atmosfere ustalıkla yerleştiren Tevfik Uyar’ın yazdığı “Fırıldak” adlı öykü Jüri tarafından ikinciliğe değer bulundu.

Alışılmışın dışında, bilimkurguya annelik ve aile temalarıyla yaklaşan, bilgisayar oyunlarının ekonomik öneminin giderek artmasından yola çıkarak, oyun sektörüyle zamanda yolculuk kavramını birleştiren “Oyun Hırsızı” adlı öykü modern ve özgün yaklaşımıyla üçüncülüğe değer bulundu. İnsancıl ve sıcak anlatımlı bu öykünün yazarı Rukiye Yüce.

Jüri ayrıca “Benden geriye ne aldı” (Can Oral), “Zafer” (Tolga Aydın) ve “Hekim Maliguri’nin Acayiplikleri“(Mehmet Berk Yaltırık) adlı öykülere Mansiyon verilmesine karar verdi.

Biz de Kayıp Rıhtım olarak kazananları tebrik ediyor, TBD’ye bu güzel etkinliği için teşekkür ediyor ve forumumuzun üyelerinden sevgili Mehmet Berk Yaltırık’ı (kendisini “Anadolu Korku Öyküleri 2“den de hatırlayabilirsiniz) aldığı mansiyon ödülü için canı gönülden kutluyoruz. Ve umuyoruz, yakın zamanda bu öyküleri basılı şekilde okuma fırsatı bulabiliriz.