Enginlik Serisi’ne 3 Kitap Daha Geliyor, Seri Giderek Genişliyor

calibanin savasi top

James S. A. Corey tarafından yazılan ve ülkemizde 2 kitabı İthaki Yayınları tarafından basılmış olan Enginlik Serisi’ni 4 kitap olarak biliyorduk. Ancak yayıncısı Orbit Books’a bakılırsa, 4. kitap olan Cibola Burn’den sonra (yurtdışında geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı) 5. ve 6. kitaplar da gelecekmiş. Sırasıyla 5 ve 6’nın tarihlerini de veren Orbit Books, takvimlerde 2015 ve 2016’yı işaret ediyor.

Cibola BurnAma asıl haberimiz bu değil. 17 Haziran günü (yani Cibola Burn’ü yayınladıkları tarihte) yaptıkları duyuruyla serinin 3 kitap daha genişlediğini duyurdular. Şimdi 7, 8 ve 9. kitaplar da yayın takvimlerine eklenerek 2017, 2018 ve 2019 yıllarında okurlarıyla buluşacaklar.

Pekâlâ… Bu konuda kafamız bir hayli karıştı. Her ne kadar James S. A. Corey adını paylaşan ve bu adın arkasındaki iki yazar olan Ty Franck ve Daniel Abraham serilerinin bu genişlemesini, “Her zaman bunun çok iddialı bir proje olduğunu biliyorduk ve tüm hikâyeyi anlatacak kadar yer bulduğumuz için çok mutluyuz,” sözleriyle ifade etseler de ta 2019’da tamamlanacak bir seri için okurlar olarak ne kadar sevinmeliyiz?

Bilimkurgu okurları tarafından oldukça sevilmiş ve Türk okurlarca da benimsenmiş bir seri olmasına rağmen, gerçekten de sözlerini tutarak seriyi 2019’da tamamlayabilirler mi? Ve dahası, 9. kitapta sonra seriye 3 kitap daha eklemeyi düşünürler mi?

Bekleyip göreceğiz. Bu sırada İthaki Yayınları’nın 3 ve 4. kitapları hızla bizlerle buluşturmasını dileriz.

İlk kitap Leviathan Uyanıyor’un künye bilgileri için buraya, ikinci kitap Caliban’ın Savaşı künye bilgileri içinse buraya tıklayabilirsiniz.