Ekim Türkiye’de fuara yaklaşılan ay olarak epey bereketlidir. Pek çok yayınevi heybesinde sakladığı kitapları bu ayda ortalığa döküverir. Ancak bu seneki Ekim daha bir özel. Neden mi? Çünkü aşağıda sayacaklarımızdan ikisi var ki, biri dünyayla aynı anda çıkacakken diğeri de bizi fazla bekletmeyecek gibi görünüyor!
İşte Ekim ayında dünyada (ve kısmen ülkemizde) çıkacak birbirinden bomba kitaplar!
[stextbox id=”black”]Hawk (Vlad Taltos #14) – Steven Brust (7 Ekim)
Steven Brust’ın kaleme aldığı Vlad Taltos Serisi ülkemizde maalesef sonlandırıldı ancak bu yeni kitapla birlikte bir umut, yeniden basım söz konusu olabilir mi?
Açıkçası ihtimal çok düşük, ancak Taltos’un hayranlarını bu haberden mahrum etmeyelim.
[stextbox id=”black”]Olimpos’un Kanı (Olimpos Kahramanları #5) – Rick Riordan (7 Ekim)
Pekala, şimdi sıkı durun! Çünkü Rick Riordan’ın kaleme aldığı bu kitap bazı online alışveriş sitelerinde ön siparişte. Evet evet, Türk sitelerinden bahsediyorum! Olimpos Kahramanları’nın son kitabına dünyayla aynı anda kavuşma şansımız çok ama çok yüksek!
Fakat şöyle bir durum var ki bizim kitap sitelerimiz bu kitap için 1 Ekim’i adres gösterirken, Amazon.com gibi siteler 7 Ekim’i işaret ediyor. Bir hafta fazladan beklemek mi gerekecek? Yoksa biz daha erken mi kavuşuyoruz? Hoş, bir önceki haberimize bakarsanız duyurusu çoktan yapıldı bile!
[stextbox id=”black”]The Ice Dragon – George R.R. Martin (21 Ekim)
İlk olarak 1980 yılında yazılan bu kitap aslında gençler için George R.R. Martin’in elinden çıkmış bir şaheser. Tatlı çizimlerle bezenmiş bir fedakarlık, cesaret ve dostluk öyküsü bu. Ancak şimdi 21 Ekim’de yepyeni görselleriyle tekrar okur karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çünkü yeni baskıdaki çizer Luis Royo’dan başkası değil!
Bir kış çocuğu olan Adara ve efsanevi, nesiller boyu korkulan Buz Ejderhası’nın öyküsü bekliyor okurları. Dört yaşındaki bir kız çocuğu ve buzların hükümdarının nasıl olup da bir araya geldiği ve o kız çocuğunun dehşet verici ejderhanın sırtında nasıl belirdiğinin hikayesi bu.
Aşağıdaki gelişmeleri okuyacak olursanız, göreceksiniz ki bu kitabın da dilimize kazandırılma ihtimali bizce hayli yüksek.
[stextbox id=”black”]Dangerous Women 2 – George R.R. Martin & Gardner R. Dozois (28 Ekim)
Maalesef ilk cildini okuyamadığımız bu All Star tadındaki derleme ikinci cildine kavuşuyor. Buruk bir sevinç var içimizde.
İlk ciltte bir adet Harry Dresden öyküsü, 35.000 kelimelik bir Buz ve Ateşin Şarkısı novellası ve Lev Grossman’ın Büyücüler’ine dair bir hikaye bulunuyordu. Ama durun, Brandon Sanderson da onların arasında!
İkinci ciltte de bizi muhteşem yazarlar yalnız bırakmıyor ve bu defa Martin’in yerine Diana Gabaldon, 28.000 kelimelik bir novellayla karşımıza çıkıyor. Ne hakkında mı? Tabii ki Yabancı Serisi’ne dair.
[stextbox id=”black”]The Slow Regard of Silent Things (Tales from Temerant) – Patrick Rothfuss (28 Ekim)
Auri… O tatlı, yabanıl yerin altındaki evi ve çatılar arasında mekik dokuyan özel kız.
Patrick Rothfuss şimdi bizlere onu anlatmaya hazırlanıyor. Kralkatili Güncesi Üçüncü Gün hala bir muammayken akıllarda büyük soru işaretleri bırakan ve hakkında yok denecek kadar az şey bildiğimiz Auri bize doğru bir adım atıyor.
Eh, pek bize doğru değil. Yurtdışına diyelim. Belki sonra orada pek durmayıp ülkemize de konuk olur.
[stextbox id=”black”]The World of Ice & Fire: The Official History of Westeros and the World of A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire – George R.R. Martin, Elio Garcia ve Linda Antonsson (28 Ekim)
Fazla söze gerek var mı?
Westeros’un daha önce hiç bahsedilmemiş tarihi var karşımızda. Yok, bu kitap sadece yurtdışına çıkıyor diye üzülmeyin. Çünkü Fatih Aegon, Robert Baratheon’un İsyanı, Demir Taht’ın inşası ve çok daha fazlası bu kitapta!
Stark, Lannister ve Targaryen Evlerinin detaylı soyağaçları da yine tam aynı yerde!
Bitmedi, Martin’in bu kitap için özel olarak yazdığı ve daha önce yayınlanmamış bilgiler de yine aynı yerde saklı!
Şimdi geldik bomba haberimize. Belki Olimpos Kahramanları gibi dünyayla aynı anda çıkmayacak ama, bu kitapla ilgili harika duyumlar aldık. Şu an çeviri aşamasında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer siz de bizim gibi bu bekleyişe tahammül edemeyenlerdenseniz Martin’in kendi sitesinde yayınladığı örnek bölüme dair çevirimize BURADAN ulaşabilir ve açlığınızı bir nebze bastırabilirsiniz.
Gözünü kulağınız haberlerde olsun. Kim bilir, yakında yeni bombalarla edebiyat dünyamız yerinde oynayabilir.